"Nowy" na forum - Witam Wszystkich Bardzo Serdecznie
Witam Wszystkich Bardzo Serdecznie,
Wasze forum przeglądam już od dłuższego czasu, ale dopero od niedawna (od dwóch dni) jestem posiadaczem Medieval 2 Total War + Królestwa. Bardzo dawno temu dużo gryweałem w gry strategiczne. Zaczynałem od Civilisation, Age of Empires, potem były Steel Panthers i Panzer General (chyba wszystkie części). Później to już nie było czasu na żadne granie... Jakiś miesiąc po raz kolejny sięgnąłem po "RON" Jasienicy i zacząłem przeglądać różne fora historyczne (dopadło mnie chróbsko - miałem trochę czasu :) ). Postanowiłem więc przy okazji rozejrzeć się za jakimiś strategiami dotyczącym tego okresu. Po nitce do kłębka, jak to się mówi, dotarłem na Wasze forum. Żeby nie przedłużać - moim celem były mody "renesansowe" i "Ogniem i Mieczem", ale postanowiłem zacząć moją przygodę z TW od wersji orginalnych - zakupiłem wspomniany już Medival 2 z "Królestwami" oraz Empire Total War z "Napoleonem". Zacząłem od Medival'a. Z duszą na ramieniu wgrałem go na laptopa (dużo się naczytałem o problemach z tymi grami na nowszym sprzęcie (czytaj na nowszych grafikach). Jak na razie jest dobrze - gra odpaliła i jestem na etapie samouczka :D . Nic się nie wywala. Zobaczymy co będzie dalej.
Gra wydana jest jako: Medieval II Total War + Medieval II Total War Królestwa - Złota Edycja (TOPSELLER) przez CDProjekt (polskie wydanie) i tu dwie uwagi na wstępie:
1. W broszurze z instrukcją brak jest rozdziału poświęconego prowadzeniu bitwy.
2. Spolszczenie chyba nie jest kompletne - tekst "mówiony" nie jest tłumaczony.
PS
Nie znalazłem miejsca gdzie "nowi" mogą się przedstawic więc piszę na ogólnym forum. Jeżeli coś przeoczyłem to przepraszam.
Pozdrawiam
Pattonik
Re: "Nowy" na forum - Witam Wszystkich Bardzo Serdecznie
Cytat:
1. W broszurze z instrukcją brak jest rozdziału poświęconego prowadzeniu bitwy.
A po co? To żadna filozfofia ;) O ile przy grach Paradoxu owszem, fajno sobie lekturę przeczyta, ale tutaj? Jeśli Ci czegoś nie dodrukowali to olej.
Cytat:
2. Spolszczenie chyba nie jest kompletne - tekst "mówiony" nie jest tłumaczony.
Są spolszczenia z dubbingiem, lub bez ;)
Cytat:
Nie znalazłem miejsca gdzie "nowi" mogą się przedstawic więc piszę na ogólnym forum. Jeżeli coś przeoczyłem to przepraszam.
W zasadzie "nasi forumowicze" byliby odpowiedni, już przenoszę ;)
I tak ogólnie witamy na forum. Jest gdzie o grach po gadać, jest też kącik literacki i ogólnie jest bardzo miło póki sobie wrogów w administracji nie narobisz :D
Dzięki za "przeniesienie" :))
Co do "instrukcji" - ok to nie filozofia tylko błąd wydawniczy: w tekście są odesłania do tego nieistniejącego rozdziału. Z resztą to tylko taka uwaga na marginesie i właściwie "kamyczek" do koszyka polskiego wydawcy czyli CDProjektu.
Będe się starał nie narazić adminom - :))
Dzięki!
Cytat:
Zamieszczone przez Pattonik
Będe się starał nie narazić adminom - :))
Hekhh hmm hmmm... :evil: moderatorom też nie radzę się narażać !
...
:lol:
-----------
Tak na serio:
Spoko! 8-)
To wbrew pozorom nie tak łatwo ... no chyba że ktoś bardzo chce i się celowo "udziela".