Zagralibyśmy dość szybko, ale juz w konkretniejszym mam nadzieje skladzie kolejną KO na Romku.
Myślę ze Domen zgodzilby się być MG ;)
Lista
1. Mnil
2. Mefisto?
3.
4.
Wersja do druku
Zagralibyśmy dość szybko, ale juz w konkretniejszym mam nadzieje skladzie kolejną KO na Romku.
Myślę ze Domen zgodzilby się być MG ;)
Lista
1. Mnil
2. Mefisto?
3.
4.
Lista
1. Mnil
2. Mefisto?
3.Adi087
4.
Dla mnie możemy grac też w większa ilość graczy.
4.seba225
5. Krzywousty
Lista
1. Mnil
2. Mefisto?
3. Adi087
4. seba225
5. Krzywousty
6.
7.
8.
Można?
kazdy kto zeznajomil sie z regulaminem moze grac ;)
6.kamilch2
7.Markus
Lista
1. Mnil
2. Adi087
3. seba225
4. Krzywousty
5. adriankowaty
6. kamilch2
7. Markus
czekam do piątku, w weekend losujemy ;)
Zamykamy w takim razie wpisy.
Oto wynik losowania.
Research Randomizer Results
1 Set of 7 Unique Numbers Per Set
Range: From 1 to 7 -- Unsorted
Job Status:
Set #1:
4, 1, 6, 7, 2, 3, 5
Więc
1. Krzywousty
2. Mnil
3. kamilch2
4. Markus
5. Adi087
6. seba225
7. adriankowaty
wybieramy.
1. Krzywousty- Grecja :)
Pytanie - chcecie grać z bitwami gracz vs gracz na automacie czy na mapie (wcześniej zrobionymi w edytorze, jak w KO Rome 1) :?:
MG mogę zostać ale raczej tylko takim "technicznym" - najlepiej znajdźcie drugiego do spraw łamania regulaminu itp.
Poza tym Adi i Seba skoro grają też w Rome 1 to chyba będą musieli mieć 2 osobne skrypty i wymieniać je przed każdym zrobieniem tury (osobny skrypt dla KO Rome 1 i osobny dla KO Rome 2 - bo będą pewnie zupełnie inne frakcje w tej KO niż w Rome 1, a skrypt się robi pod konkretne frakcje).
lub mieć 2 foldere rome ;)
Cytat:
Zamieszczone przez Mnil
Ooo, jesteś geniuszem. :P Ale to zajmuje dużo miejsca na dysku. Więc w sumie jak wolicie.Cytat:
Zamieszczone przez seba225
Czy ten plik od Hotseat robi coś z modami? Czy będzie działać wszystko czy nie?
3.kamilch2- Macedonia
1. Krzywousty - Grecja
2. Mnil - Monarchia Seleucydów
3. kamilch2 - Macedonia
4. Markus
5. Adi087
6. seba225
7. adriankowaty
Proponuje wybrać jeszcze coś z:
Rzymian
Germanie/Brytowie/Galowie
Scytię/Dację/Trację
Kartagine/Numidie
Egipt/Hiszpanię
1. Krzywousty - Grecja
3. kamilch2 - Macedonia
4. Markus -Kartagina
5. Adi087
6. seba225
7. adriankowaty
1. Krzywousty - Grecja
3. kamilch2 - Macedonia
4. Markus -Kartagina
5. Adi087- Juliusze
6. seba225
7. adriankowaty
1. Krzywousty - Grecja
3. kamilch2 - Macedonia
4. Markus -Kartagina
5. Adi087- Juliusze
6. seba225-Brutusi
7. adriankowaty
Scypionów biorę - bo nie mam większego wyboru. Barbarzyńców nie cierpię i Wschód też.
Nie wydaje się wam że 3 rody Rzymskie naraz to za dużo? W ogóle możemy mieć wojnę ze sobą(tkz. rody rzymskie)?Jeśli nie to proponuje aby w każdej nowej KO była możliwość wyboru tylko jednego rodu rzymskiego. Nie wiem jak w tej chcecie...
JEDEN RÓD RZYMKSI NA KO TEJ WIELKOSCI.
Proszę o poprawki. Pisałem jakiej puli wybieramy frakcje.
1. Krzywousty - Grecja
3. kamilch2 - Macedonia
4. Markus -Kartagina
5. Adi087- Juliusze
6. seba225-Egipt
7. adriankowaty
Proponuje dodać do regulaminy(jest ten w Rome I, warto zrobić ogólny) ograniczenie wyboru rodów Rzymskich do jednego, jeśli ilość uczestników daje taką możliwość(czyli jeden ród + reszta frakcji, jeśli jest więcej graczy wybiera się drugi i trzeci).
tak jest ;)
Dla ostatniej osoby zostaje coś z przedzialu:
Germania/Brytania/Dacja/Galia
Galów nie polecam.
A Traków można? Oni w części choć "cywilizowani".
I kto da nową wersję HotseatScript?
tia, ale jest juz gracje i macedonia, błągam -.-
Eh... Tracy są z pogranicza, można ich liczyć i jako barbarzyńców i jako Greków. Ale dobra... niech już będzie Dacja.
A Pont albo Armenia :?: Też dobre frakcje.
Ja. Ale później.Cytat:
I kto da nową wersję HotseatScript?
No to Pont. Czuję po prostu wstręt do nacji barbarzyńskich jak Dacja, Scytia czy Germania. Dzięki za radę, Domen.
Obejrzyj sobie serial historyczny "Barbarzyńcy według Terry'ego Jonesa" to przestaniesz.Cytat:
Czuję po prostu wstręt do nacji barbarzyńskich jak Dacja, Scytia czy Germania.
Do Dacji Rzymianie najwyraźniej też czuli wstręt bo zgotowali Dakom skuteczniejszy Holocaust niż Niemcy Żydom.
W wojnach galijskich zresztą też Rzymianie wymordowali około miliona cywilnej ludności.
Wandalowie, którzy zajęli Rzym w 455 r. n.e. to przy legionach Cezara plądrujących Galię kilkaset lat wcześniej prawdziwe niewiniątka.
No i co, teraz tacy juliusze sobie zajma cala europe bo nie ma nic "barbarzynskiego"??
podalem liste do wyboru, jak nie pasuje to elo - nie pasuja zasady w tej KO - zrób własną.
Ale Pont jest położony na mapie zaraz obok Tracji a Trację podałeś w tej liście do wyboru - moim zdaniem nie zrobi to różnicy.
Różnica polega na tym, że Tracja ma kiepskie wojsko a Pont porządne. Więc tym bardziej polecałbym Pont zamiast Tracji brać.
To jak - mogę już robić nowy skrypt czy jeszcze będziecie jakieś zmiany we frakcjach robili :?:
Dawaj.
zle mnie zrozumieliscie, tracje za cholere nie, bo to juz jest kpina, ze my sie bedziemy gnieść a juliusze i kartagina sobie pozajmuja kompa.
apeluję o zmianę frakcji na galie/germanie/brytanie - w innym wypadku nie widze sensu gry w taka kampanie i rezygnuje.