-
Jak zrobic z wyskakujacym bledem przed intrem
Wlasnie zdarzylo mi sie to co wam czyli przy wlaczaniu nawet intra nie obejrzalem,ale wpadlem na pomysl.Zrobcie tak jak ja a powinno chodzic.Najpierw uruchomcie mod managera i ustawcie wszystkie pliki ktore tam macie na tak oczywiscie mody wywalcie tylko zeby byly pliki same wczesniejsze dajcie launch i ...dziala. :D :D
-
Re: Jak zrobic z wyskakujacym bledem przed intrem
A jesli nie mialo sie nigdy zadnych modow?
-
no to lepiej tylko zeby mod manager byl
-
Nie wiem,ale Matrix jesteś genialny :D . Wszystko chodzi ok - idę testować nowe mapy i spróbuję mimo wszystko wgrać mody. Jeszcze raz wielkie dzięki!
-
na nim tickujesz wszystkie plicki z folderu data i dajesz launch ja tak zrobilem i dziala jesli ktos nie ma mod managera niech pobierze str seobie znajdzcie szukanie nie boli bede dostepny jutro o 19 00 lub 14 00 takze jutro najwyzej odpowiem na pytania.
-
milo mi wy mi kiedys pomogliscie to ja wam teraz. przynajmniej sie zrewanzowalem
-
A co do modów to jest bardzo proste rozwiązanie - wykasować, zainstalować znowu i odpalić Empire.
-
A startpost.esf(czy coś takiego) plik odblokowujący wszystkie nacje czy na 1.5 zadziała czy nie?
-
-
prosze o pomoc-dopiero zaczynam bawić się w mod'y i nie mogę skumać o co chodzi z tym "mod manager'em" :( sciągam plik o wielkości kilkudziesięciu kB i co dalej??????! ani tego zainstalować ani jakoś uruchomić. Please-help me!!! Z góry dzięki za wszelkie podpowiedzi
-
Wklejasz do folderu data uruchamiesz modmeneger zaznaczasz np. ew.pack launh i jazda ;)
-
ja nie wiem jak odpalić tą gre...wogole co mam zaznaczyć w tym mod managerze skoro nie mam nic do zaznaczania?
-
Mi pomogla zmiana jezyka gry na angielski, odczekanie paru % i zmiana z powrotem na polski :)
-
-
tam gdzie masz show pack typs lub vanilla conflicts(na poczatku pewnie masz zaznaczone) odznaczasz to i tam masz plicki wszystkie tickujesz taka fajka i dajesz launch
Cytat:
Zamieszczone przez berger222
prosze o pomoc-dopiero zaczynam bawić się w mod'y i nie mogę skumać o co chodzi z tym "mod manager'em" :( sciągam plik o wielkości kilkudziesięciu kB i co dalej??????! ani tego zainstalować ani jakoś uruchomić. Please-help me!!! Z góry dzięki za wszelkie podpowiedzi
Jak ci sie sciaglo masz tam liste pobierania taki program z ksiazkami podpisany mod manager wchodzisz na niego itd.Tam masz modmanager takie biale okienko(najlepiej wypakowac caly plik gdziekolwiek na dysku)klikasz 2razy na bialym okienku wychodzi modmanager i robisz dalej jak u gory napisalem.
-
A czy ty w ogóle ściągnąłeś plik.pack jeżeli nie to nic ci w modpomagierze nie wyskoczy
-
nie widziałem gorzej zrobionej gry niż ta!!!!!!!!!!
nadal nic mi nie działa :evil:
-
Cytat:
A czy ty w ogóle ściągnąłeś plik.pack jeżeli nie to nic ci w modpomagierze nie wyskoczy
Nie ściągnąłem jeżeli możesz to prosiłbym Cię o link
P.S Wybaczcie ale jestem nie wtajemniczony w takie rzeczy :)
-
Gra przez internet?
Witam, jestem nowy w tego typu grach. Empire mam juz od kilku miesiecy, dopiero od 3 dni zaczynam w to 'maniaczyc'. Mam takie pytanie, czy mozna grac w to przez internet? Chodzi mi o taki sposob, ze np gra moich 3 znajomych i kazdy ma inne panstwo, a reszta to komputer. rozbudowujemy sie, walczymy, zawieramy pokoje itd. Jest to mozliwe? Jezeli tak, to prosze o wytlumaczenie. Chcialbym tak tez grac na ROME total war, poniewaz niektorzy z moich znajomych maja komputery kompatybilne tylko do tej gry, wiec czy ten sposob jest mozliwy tez na serii rome?
Pozdrawiam.
-
Re: Gra przez internet?
Kampania multiplayer jest podobno dopiero w fazie przygotowań.
-
Pod meda2 i kingdoms są KO. Osobiście nie grywam, ale widziałem gdzieś temat
-
Cytat:
Zamieszczone przez Marcin
Cytat:
Nie ściągnąłem jeżeli możesz to prosiłbym Cię o link
P.S Wybaczcie ale jestem nie wtajemniczony w takie rzeczy :)
http://www.twcenter.net/forums/showthre ... ost5941737 daje ci linka do najlepszego moda pod ETW czyli european wars. Sam KLA robił tekstury(bo modele umieją zmieniać tylko chińce ;) ) więc możesz być pewien iż mod jest przedni. Jednak jeżeli masz wersję gry 1.5 to nie gwarantuję że będzie działać :(
-
okazało sie że jednak to mam heh :oops: wybaczcie że tak motam ;)
-
wywaliłem wszystkie mody,ściągnął mi sie ten hotfix zmieniłem języki i...nie działa :evil: :evil: :evil:
-
Panowie czy ktoś gra w EW 0.4 na ETW 1.5?
-
W fazie przygotowan? Dobre sobie... Nie sadze, ze kiedykolwiek ujrzymy kampanie siecowe. Online mozesz sobie pograc ze swoimi kolegami tylko w bitwy ladowe i morskie. Wszyscy razem. Co do Rome, to nie jestem pewien. Gralem pol roku temu, ale nie korzystalem z opcji sieciowych. W koncu musze... :)
-
A działa komuś opcja szybkiej bitwy w Empire? Bo jak klikam to niby szuka i szuka i szuka... Natomiast lista ta do wyboru rozgrywek z innymi graczami w miarę działa i da się dołączyć gdzieś, chociaż dopiero poznaje Empire online ;)
-
Problemy z grafiką
Witam,
Mam oryginalną wersję gry, spatchowaną etc. Problem w moim wypadku jest następujący: po wczytaniu bitwy, niezależnie czy morskiej czy zwykłej, po całym ekranie latają jakieś paski, na zasadzie jakby wszystko miało się zaraz rozlecieć. Niestety przy próbie zrobienia screena temu czemuś za pomocą print screena, czynność ta nie wykonuje się poprawnie, to jedyną możliwością został mi aparat w kom.
http://yfrog.com/18dsc00613vj
takie oto pasy "fruwają" mi po ekranie (wygląda to jak filmowanie monitora crt), ale gdy zminimalizuję grę i wejdę spowrotem, wszystko wraca do normy.
mój komp:
Proc: DualCore AMD Athlon 64 X2, 2200 MHz (11 x 200) 4200+
MOBO: MSI K9N Platinum
ram: 2 GB DDR2 667
grafika: Radeon HD4890
zasiłka: BeQuiet! Pure Power 530
Czy może to być związane z tym, że po wymianie karty sterowniki nie zostały dokładnie wyczyszczone?
-
Re: Problemy z grafiką
Cytat:
Zamieszczone przez Beherit
Wygląda mi to na problemy w odświeżaniu obrazu, zobacz czy jak ustawisz większą wartość w menu z grafiką problem zniknie. ->
-> możesz też przestawić tryb odświeżania w opcjach monitora - prawym na pulpit -> właściwości -> ustawienia -> zaawansowane -> zakładka monitor -> i tu masz podane wartości !Achtung!Uwaga!Attention! miej zaznaczone ukrywanie wartości, które mogą być nieobsługiwane poprawnie bo wybranie takiej, której twój monitor ni przerobi grozi "jakimiś" konsekwencjami nie zawsze łatwymi do usunięcia, i nie mam na myśli "otwarcia wrót do otchłani z potworami" etc :lol:
-
Miałem to samo, także na radeonie... wina antyaliasingu(AA). Jeżeli masz go włączonego w grze to wyłącz w sterownikach, i pozostaw wszystkie funkcje aplikacji.
-
Problem ze steamem
Raz się włącza przy starcie systemu, częściej nie włącza... I jak sam próbuję go uruchomić nic z tego nie wychodzi. Siłą rzeczy nie mogę odpalić Empire.
-
PROBLEMY TECHNICZNE Z GRĄ I STEAM
W tym temacie piszemy o wszelkich problemach technizcnych - kłopoty z uruchomieniem, działaniem itd.
Wszystkie pozostałe tematy będą zamykane i kasowane.
-
problem z patchem 1.5 i hotfixem
witam,
Po ostatnim hofixie empire mi zdechł, za to pojawił się taki komunikat:
"Steam.exe (main exception): CMultiFieldBlob(pSerialized): Partial field header at end of record"
O co chodzi? czy mam wszystko przeinstalować, czy da się to jeszcze naprawić??
pozdrawiam
-
Re: Problem ze steamem
też tak mam wiec to chyba problem tego patcha bo wcześniej bez problemów.
-
Re: Problem ze steamem
Sprobuj Steama zainstalować ponownie, czy co. Też mialem problemy z jego uruchomieniem. Byc moze komputer juz nie wyrabia bo steam, co by nie mowic, dużo 'je'.
-
Re: PROBLEMY TECHNICZNE Z GRĄ I STEAM
Ok. To ja zacznę.
1.
Dlaczego po otwarciu... Wróć! Przy dwukrotnym kliknieciu na miasta i próbie otwarcia listy technologii do 'wypożyczenia' od innych frakcji gra wywala się do systemu? Crash...
2.
Dlaczego gra mi wciąż tnie - żadne programy prócz Steama nie działają w tle.
Intel Core 2 Quad CPU @ 2.40 ghz
4gb pamięci
EVGA GeForce GTX 275 893mb DDR3 PCI-E 2.0
Płyta głowna - Asus P5N-E SLI
Pozdrawiam.
-
@ Aerogryf
Działa, działa. Trzeba cierpliwości. :) Zagrałem dwa razy. Jednak jeden z was (ciebie i przeciwnika) będzie hostem, więc często będą wyskakiwać informacje, ze host nie odpowiada... Nawet serwerów nie ma do tej gry porządnych... Świetne by było rozwiązanie z lobby, jak w L4D. I gry mialyby mniej lagów :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez Dąbrowski
Miałem to samo, także na radeonie... wina antyaliasingu(AA). Jeżeli masz go włączonego w grze to wyłącz w sterownikach, i pozostaw wszystkie funkcje aplikacji.
Dziękuję, okazało się, że przy okazji Assassins Creed'a włączyłem w CCC edge-tent jako metodę AA. Po wyłączeniu problem znikł.
Jeszcze raz dzięki i pozdrawiam
-
Mam orginalna gre Empire Total War - po sciagnieciu patcha 1.5 zaczeły sie u mnie problemy . Gdy właczyłem gre - po chwili pojawił sie komunikat ze gra zostanie zamknieta - powód - bład w aplikacji Empire exe. Wyczysciłem wszystko zwiazane z Seamem oraz gra - zainstalowałem wszystko od nowa - czekałem prawie cały dzien na aktualizacje gry i z nadzieja znów próbowałem wejsc do gry - ale okazało sie ze znów ten sam problem aplikacja Empire exe. Nie wiem co jest grane - nie wiem co robic - nie wiem czy dzwonic do dzialu technicznego czy cos innego
-
Mój problem jest taki...
Gram już długo, ale ten problem pojawił się dopiero wczoraj. Chodzi o to , że gdy klikam wielka kampania gra wywala mi sie do pulpitu. :o
Wcześniej nie miałem takich problemów. Może to wina modów, chociaż wszystkie ostatnio zainstalowane usunąłem.
Proszę o pomoc. :P