-
JAK ODBLOKOWAĆ WSZYSTKIE NACJE
Jak odblokować wszystkie nacje w Romie?
Trzeba ściągnąć ten mod (1.5)
http://www.twcenter.net/forums/download ... le&id=1013
i zainstalować go. Zawiera także mapy z pozycjami startowymi i portretami dowódców dla odblokowanych państw. Ewentualnie odblokować ręcznie w pliku descr_strat.txt w folderze np. C:\Program Files\Activision\Rome - Total War\Data\world\maps\campaign\imperial_campaign, przenosząc wybrane kraje do sekcji "playable" na górze.
A jak nie działa spróbować jeszcze to (1.3 i 1.4).
http://www.twcenter.net/forums/download ... ile&id=672
----------------------------------------------------------
Niestety widać, ze czasami niektórzy nie mogą sobie poradzić z przerzuceniem frakcji, wklejam tu jak przykładowo powinien wyglądać odpowiedni zapis w descr_strat.txt:
Kod:
playable
romans_julii
romans_brutii
romans_scipii
egypt
seleucid
carthage
parthia
gauls
germans
britons
greek_cities
romans_senate
macedon
pontus
armenia
dacia
numidia
scythia
spain
thrace
slave
end
unlockable
end
nonplayable
end
Wyszczególniłem łatwiejszy sposób-Maharbal
-
Re: JAK ODBLOKOWAĆ WSZYSTKIE NACJE
ja miałem problem z ręcznym odblokowaniem :oops: wyskakiwał mi komunikat że nie można zapisać zmian a mod mi jakoś nie chodził :/ więc sie wkurzyłem i... skopiowałem plik desetr start z pliku z moda i teraz mam wszystkie frakcje :D
-
Cytat:
Zamieszczone przez chochlik20
ja miałem problem z ręcznym odblokowaniem :oops: wyskakiwał mi komunikat że nie można zapisać zmian a mod mi jakoś nie chodził :/ więc sie wkurzyłem i... skopiowałem plik desetr start z pliku z moda i teraz mam wszystkie frakcje :D
Trzeba było odznaczyć "tylko do odczytu" we właściwościach bo inaczej nie zapiszesz
-
A ja mam inny problem: Zainstalowałem tego patcha, biorę jeden gracz, kampania:cesarstwo i wybieram frakcje po czym naciskam "rozpocznij kampanie" ku mojemu zdumieniu gra cofnęła mnie do menu jednego gracza i tak w kółko.
Z save da się odpalić kampanie, ale rozpocząć nowej już nie:(
-
Nie wiem po co bawić się z modami skoro w plikach gry bardzo łatwo się odblokowuje ^^
-
mam dokladnie ten sam problem co miles
-
-
nie instalowalem patchy wogole tylko te mody zainstalowalem i w tych plikach poprzestawialem tak jak jest napisane
-
chodzi o wersje gry wiec nie mozesz nie mieć. Pisze chyba w dolnym prawym rogu przy menu roma. Jak masz np. antologie to masz 1.5 :D
-
-
Świetny mod :!: :!: :D :D
-
A ja mam takie pytanie: da się jakoś skasować tego moda?
Nie pytajcie dlaczego, po prostu odpowiedzcie
-
Jak nie zbackupowałeś plików, to nie. Musisz kogoś poprosić, żeby przesłał ci oryginalne, niezmodyfikowane.
-
W tym samym folderze do się odblokować jakieś nacje dla dodatku BI?
-
Analogicznie, tylko, że najpierw wchodzisz do folderu bi, a potem data itd.
-
Dzięki
Odblokowałem Berberów, ale ta mapa jakaś dziwna jest, nie ma zaznaczonej pozycji startowej, a poziom jest estimated non-playable
da się coś z tym zrobić??
-
Nie dziw się, że tak jest. Przecież twórcy gry nie chcieli abyś nimi grał, więc nie utworzyli dla nich mapy ;) jak również poziom trudności wskazuje na to, że to nie jest frakcja dla gracza ;) (oczywiście możesz nimi grać, ale najwyraźniej twórcy tego nie chcieli :D)
-
Dzięki, a trudno się gra Berberami?? Czy może jest jakaś nacja trudniejsza od nich? Bo z tego non-playable nie moge wywnioskować :p
-
W bitwach spisują się całkiem nieźle. Wydaje mi się, że do nadejścia wandalów jest całkiem łatwo - Rzym zajęty buntami i walkami na granicy zachodniej, inne nacje daleko, żyć nie umierać :D Wandalowie też w momencie w którym dochodzą ( o ile :D) są juz tak przetrzebieni, że lepiej nie pytac :D
-
A nacja Ostrogotów jak zaczyna??
-
Możliwe jest rozpoczęcie w jakiś sposób rozgrywki nacjami, które pojawiają się dopiero po pierwszej turze? (romanobrytowie bądź słowianie)
-
W którymś pliku powinno dać się zmienić datę nadejścia ich hordy.
-
Czy da sie jakos zagrac slaves w RTW? wpisuje zeby ich oblokowac w descr.start ale jak zaczynam to cofa mnie do poczatkowego menu.
-
Jeszcze jedno? Czy da sie zrobic tak zeby zaczynajac senatem miec tych dwóch dodatkowych generalow ktorych maja kiedy sie nimi nie gra? Wiecie o cho chodzi napewno. Dzieki
-
Cytat:
Zamieszczone przez hyperboria11
Możliwe jest rozpoczęcie w jakiś sposób rozgrywki nacjami, które pojawiają się dopiero po pierwszej turze? (romanobrytowie bądź słowianie)
mod BI Make All Factions Playable 1.6 podmieniasz pliki, wybiersz rebelintów i tam w opisie nacji masz napisane co trzeba zrobić aby zagrać wybraną nacją
-
Jak wykasować tego moda? Krótki pościk :D
-
chyba tylko przez odinstalowanie...
-
Nie. Odinstalowałem go a ciągle mam wszystkie nacje. A chcem się pozbyć moda przez problem: kiedy wybieram dowolną frakcję, nawet Brutusów albo Scypionów/Juliuszów. Nikogo nie mogę wybrać. Gdyby nie to, pewnie mod by jeszcze był na moim kompie.
-
Reinstalacja gry, jak nie robiłeś backupu plików.
-
Czołem! Mod jest strasznie fajny, super się gra Kartaginą. Tylko ciekawi mnie jedna sprawa: Jak to jest możliwe, że są intra do frakcji, które zostały dodane przez ten mod? Proszę o oświecenie.
-
Ponieważ te frakcje są dostępne po przejściu pierwszej kampanii którąś z rodzin rzymskich (możliwe, że podobnie jak w M2TW również przez ich podbój).
-
Nacje grywalne w Rome total war:
1. 2. 3. Rody rzymskie
Nacje grywalne po przejściu kompani lub po podbiciu ich (posiadają intra):
- Galia,
- Germania,
- Bryci,
- Kartagina,
- Miasta Grecji,
- Monarchia Seleucydów,
- Egipt,
- Partia,
Pozostałe nacje miały być nie grywalne:
Numidia, Hiszpania, Dacja, Tracja, Scytia, Macedonia, Armenia, Pont,
-
Cytat:
Zamieszczone przez ituriel32
1. 2. 3. Rody rzymskie
Nacje grywalne po przejściu kompani lub po podbiciu ich (posiadają intra):
- Galia,
- Germania,
- Bryci,
- Kartagina,
- Miasta Grecji,
- Monarchia Seleucydów,
- Egipt,
- Partia,
W niegrywalnych pominąłeś senat 8-)
-
Czy zna ktos moze odpowiedz na moje pytanie kilka postow wyzej?
-
Sprawdzałeś w descr_strat? Ja mam tam 3 armie, i każda z nich ma generała. Masz tak samo to po rozpoczęciu gry masz inaczej?
-
Kiedy zaczynam senatem to mam tak jak piszesz - 3 armie i 3 generalow. Ale gdy zaczynam brutusami to senat mimo tych trzech gienkow ma jeszcze dodatkowych dwoch z tak jakby przekupionych czy jakos tak, w sumie ma wiec ich pieciu i o tych 2 wlasnie mi chodzi. Chcialbym ich miec rowniez zaczynajac senatem. Czy ktos wie jak ich posiadac?
Mysle ze to ma zwiazek z zapelnieniem brakujacych miejsc w senacie ale moze jednak mozna ich miec. Ew gdzie w descr jest to umiejscowione?
-
Cytat:
Zamieszczone przez ituriel32
A te nacje można normalnie odblokować w dscr_stat czy potrzeba jakiegoś moda?
-
Cytat:
Zamieszczone przez sefko1
Można odblokować, po prostu w zamyśle twórców miały być zablokowane.
-
Cytat:
Zamieszczone przez kuroi
Cytat:
Można odblokować, po prostu w zamyśle twórców miały być zablokowane.
Czyli bez żadnej obawy o niestabilność gry można odblokować wszystkie nacje z działu non-playable? Do tej pory grałem tylko w MTW2 i tam odblokowanie Mongołów lub Państwa Papieskiego powodowało wywalanie się gry.
-
Cytat:
Czyli bez żadnej obawy o niestabilność gry można odblokować wszystkie nacje z działu non-playable? Do tej pory grałem tylko w MTW2 i tam odblokowanie Mongołów lub Państwa Papieskiego powodowało wywalanie się gry.
Chyba tak, chociaż nie jestem pewien co do senatu.