L'Aigle to mod singleplayer (multi jest planowane) którego akcja rozgrywa się w roku 1809 podczas wojny napoleońskiej Francji z V koalicją antyfrancuską.
Mod zawiera najważniejsze frakcje tego okresu, formacje bitewne i inne nowości. Charakteryzuje się świetnym odwzorowaniem jednostek tamtych czasów.
Lista zmian w modzie (niedokładna, część już jest, część dopiero będzie):
Spoiler:
Cytat:
Zamieszczone przez Irgen
Niektóre z nowości jakie ujrzymy w modyfikacji to:
* formacje
* ulepszony system szkolenia i werbowania jednostek
* system osiągnięć i promocji
* bitwy morskie
* nowa wielka mapa
* wiele nowych przedmiotów i jednostek
* etc.
Planowane frakcje:
Cesarstwo Francuskie
Cesarstwo Austriackie
Wielka Brytania
Imperium Rosyjskie
Królestwo Prus
Związek Reński
Królestwo Włoch
Królestwo Neapolu
Konfederacja Szwajcarska
Księstwo Warszawskie
Królestwo Holandii
Królestwo Danii i Norwegii
Szwecja
Hiszpania (Bonapartystyczna)
Hiszpańscy buntownicy
Portugalia
Imperium osmańskie
Serbscy rebelianci
Tyrolscy rebelianci
A i owszem - naturalnie w imię wolności! Swoją drogą, pozwolę sobie opublikować gameplay'e, które znalazłem w tawernie (w kolejności chronologicznej): https://www.youtube.com/watch?v=c44CoUvM0d0 https://www.youtube.com/watch?v=jLlGyVqfays https://www.youtube.com/watch?v=RHpRZlvKfyQ
Generalnie, będziemy mieli podział dóbr na cywilne (kupowane w miastach) i wojskowe (dostępne w obozach wojskowych danej frakcji). Ponadto, pobór do armii jest kwestią tzw. "army recruiter" (oficera werbunkowego) i jest podział na ranki wojskowe (od szeregowego po marszałka bodajże). Ponadto, żołnierze stosują się do formacji (szyk liniowy, czworobok chociażby), wyznaczanych komendami Fx (za x wstaw dowolną liczbę). Jest to wersja alfa, więc jeszcze nie uwzględnia Iberii, Skandynawii i Bałkanów, ponadto są drobne błędy w położeniu geograficznym, ale nie wymagajmy cudów od alfy (i tak prezentuje się lepiej aniżeli wczesna wersja Rome II na przykład). Mnie klimat wojen epoki "kuli i bagnetu" urzekł, więc z chęcią tego moda pobiorę.
26-12-2014, 20:16
Lwie Serce
No a ja będę grał po stronie Napoleona, oczywiście jeśli mod mi nie zgwałci komputera wymaganiami. Bo tego się obawiam, że będzie ostro przycinać.
26-12-2014, 20:22
adriankowaty
Też rozważałem Napka, ale uznałem, że w pierwszym rzucie pójdę służyć Księstwu. Drugi rzut to Francja, później ewentualnie Anglia/Prusy.
Co do wydajności - ja i tak z zasady gram na 30-50%, a i tak WB na lepszych modach się tnie (choć nie wszystkich, ale 1257 i mody Gaubrilla nawet na 10% się tną).
26-12-2014, 20:29
Lwie Serce
Mody od Gabiego są akurat niedokończone i słabo zoptymalizowane. Zrobił chyba trzy mody, a żadnego nie dokończył wypuszczając bety, zamiast zrobić jeden ale naprawdę fajny mod.
No ja gram na maksymalnych detalach, ale trzeba będzie się widocznie do mniejszych przyzwyczaić.
01-01-2015, 13:36
Lwie Serce
Do boju! Ale nie nastawiać się na niewiadomo co, bo:
Cytat:
"This is a very early alpha! It is unfished and will contain bugs, a lack of content, tons of repeated scenes, native NPCs, native quests, native features, unfinished features and such."
Nie mnie oceniać, bo wedle mojego komputera, pliki na każdym możliwym linku są uszkodzone.
03-01-2015, 21:59
Lwie Serce
Ja nie zagrałem jeszcze. Po przeczytaniu opinii mocno się zniechęciłem...
04-01-2015, 23:33
Wald
Grał ktoś już? Wiadomo coś o stabilność w jakim jest stanie :P ?
05-01-2015, 13:01
Lwie Serce
Stabilność podobno ok, tylko niechęć graczy budzi fakt że jeszcze dużo rzeczy jest z native i brak dopracowania. Ale cóż, chcieli alphe to mają.
22-02-2016, 00:23
Marco210
Mam malutkie pytanie czy istnieje do tego moda spolszczenie ?
Albo czy znacie jakieś mody które są w podobnych czasach ale po Polsku ?
(nie chodzi mi o ogniem i mieczem :p) ^