-
Warhammer 40,000: Dawn of War III
Cytat:
Quinn Duffy ze studia Relic Entertainment powiedział w wywiadzie dla serwisu Eurogamer, że istnieje „duże prawdobieństwo” powstania gry Warhammer 40,000: Dawn of War III. Licencja znajduje się nadal w rękach firmy Games Workshop, więc Duffy ma nadzieję, że zgodziłaby się ona na współpracę przy tworzeniu kolejnej części Warhammer 40,000: Dawn of War. Na oficjalną zapowiedź omawianego tytułu musimy jednak jeszcze poczekać.
Ciekawa informacja, miejmy nadzieję że ''duże prawdopodobieństwo'' zamieni się w pewnik. ;)
PS: Jeszcze linki:
http://www.eurogamer.pl/articles/2013-0 ... lo-nad-gra
http://dow.wikia.com/wiki/Warhammer_40, ... of_War_III
-
Re: Warhammer 40,000: Dawn of War III
Kiedy ta informacja ujrzała światło dzienne?
-
5 dni temu, polskie strony opublikowały ją 3 dni temu.
-
To czekamy na pierwsze trailery, miejmy nadzieję, że to będzie połączenie RTS'a z DoW 1 i Ostatniej Linii Obrony; lepiej, żeby to nie była gra Online w 100%, od tego wystarczy mi przyszły Heroes Online. Lecz żeby też miało dobrą, trzymającą w garści fabułę jak w Winter Assault.
THQ upadło, więc kto wyda przyszły DoW 3?
-
-
Cytat:
Zamieszczone przez DMageA
THQ upadło, więc kto wyda przyszły DoW 3?
Sega ma przecież prawa do Warhamera :D
-
Jeszcze jeden ciekawy link:
http://www.giantbomb.com/warhammer-4000 ... 030-35675/
Fragmenty:
Cytat:
Dawn of War III is the 8th release in Relics esteemed Warhammer 40.000 RTS franchise and will have a much larger strategic component to it than previous titles., focusing on a more of a global battle while still retaining the squad- based action from previous titles.
Cytat:
Danny Bilson has
once again stated that the game is
borrowing ideas from the original,
its sequel, CoHO and the "Last
Stand" mode, which was later
incorporated into Dawn of War 2
;)
Cytat:
miejmy nadzieję, że to będzie
połączenie RTS'a z DoW 1 i Ostatniej
Linii Obrony;
Czyżby prorocze słowa? :)
-
Cytat:
Cytat:
miejmy nadzieję, że to będzie
połączenie RTS'a z DoW 1 i Ostatniej
Linii Obrony;
Czyżby prorocze słowa? :)
Chyba, jeśli to tak będzie w 100%, to zostaję nowym "Mesjaszem" :D
-
Cytat:
Zamieszczone przez MichalKruk
Sega ma przecież prawa do Warhamera :D
Tylko do fantasy, a nie do 40k.
-
Nie wiadomo do końca jak to z tym jest :)
Cytat:
W wyniku upadku THQ na początku
roku, studio Relic zostało przejęte przez Segę za ok. 26 mln dolarów. Wraz z transakcją japoński koncern
stał się także właścicielem serii
Company of Heroes. Druga część
strategii czasu rzeczywistego ukaże się
w czerwcu. Tymczasem nie jest jasne, czy częścią
zakupu stały się również prawa
kontynuacji Warhammer 40k: Dawn of
War. Sega nie udziela w tej sprawie
komentarza, a Games Workshop -
producent planszowych gier bitewnych i właściciel marki
Wahrammer 40k - informował
niedawno, że będzie chętniej przekazywał licencje na tworzenie gier wideo. Trwają już prace nad grą Space Hulk oraz tajemniczą strategią turową także w świecie Warhammer 40k, od
studia Slitherine.
Cytat:
Część majątku studia Relic
znalazła się w sprzedaży jako pakiet
początkowy, choćby Company of
Heroes, ale nie wszystkie tytuły były częścią tego pakietu. - Ponieważ Dawn of War powstało na
podstawie licencji, należącej do Games
Workshop, właściciel może pracować
z kimkolwiek chce. Mogę mieć
nadzieję, że to będziemy my. Mieliśmy
świetne relacje z Games Workshop. Sega również współpracuje z nimi w
zakresie licencji fantasy dla studia
Creative Assembly.
-
-
Rycerz nemezis nie wierzę.Czyżby szarzy rycerze będą grywalną frakcją.
-
Cóż, jak napisałem, okładka z szarakiem to fan-art ;)
Aczkolwiek jeśli Szarzy Rycerze mieli by byc frakcją, byłoby super :)
Coś na kształt inkwizycji z moda Inquisition Deamonhunt :)
-
Ciekawe fan'arty, ale i tak Szarych Rycerzy widziałem już w DoW jako elita SM, więc wystarczy... ale ciekawie byłoby ich ponownie zobaczyć w akcji.
-
Wielu fanów Dawn of War miało nadzieję zobaczyć informacje na temat DoW III na E3, jednak Relic zapowiedział jedynie nowe MMORPG w świecie W40k: Warhammer 40,000: Eternal Crusade. Nie wiadomo kiedy będą nowe informacje. Miejmy tylko nadzieję że w tym roku :)
-
Pewnie skończy jak inna gra z DoW: Dark Millenium - nigdy nie wyjdzie...
-
Billson już w 2010 mówił o DoW III, które miało wyjść w 2012.
Ale potem zaczął się ten bajzel z THQ, który trwa do dziś...
-
Wiadomo, że jest tak jakby anarchia po upadku THQ (*)
-
Fajna druga ta okładka :P było by super gdyby byli szarzy rycerze jako osobna frakcja, a poza tem wiadomo coś o III części?
-
Niestety, od końca kwietnia nie pojawiły się żadne informacje. :(
Być może pomysł umarł przez zamieszanie wydawców, ale ja dalej mam nadzieję że niedługo znów usłyszymy o Dawn of War 3 :)
-
Ja też ten świat jest za młody na taką szybką śmierć :D
-
O widzę, że na tym forum jest temat o mojej ulubionej serii RTS. A więc śpieszę z wiadomościami, że SEGA chyba po cichu pichci DoW III. Patrzcie tylko co się dzieje!
1. Dawn of War 1 i dodatki przeniesione na serwery Steam, multi żyje!
2. Ja jestem kilop206 i nie jestem wampirem!
3. Dawn of War 2 pozbyło się Games for Windows Live!
4. Nowe forum i strona! http://www.dawnofwar.com/
5. Konkursy i świętowanie serii! http://www.dawnofwar.com/news/2014/0...ting-ten-years
6. Nowy kanał na youtube wrzuca filmiki i odświeża nasze wspomnienia! https://www.youtube.com/channel/UCWx...fcLRel2Io5NP9g
7. Aktualizacje i wsparcie modderów! Relic po tym jak wydał najnowszą łatkę do Soulstorm, zepsuł Ultimate Apocalypse. Szybko się jednak zrehabilitował i Ultimate Apocalypse już działa!
Nie żebym bawił się w Sherlocka, ale jestem lekko podjarany.
-
Dwa tygodnie temu SEGA odnowiła domenę dawnofwar3.com. Dociekliwi zauważyli też, że pojawiła się tam nazwa studia Relic.
Może na sierpniowym Gamescomie zobaczymy niespodziankę? :)
-
To wyjaśnia, czemu Relic teraz wydaje Brytyjskie wojsko do Company of Heroes II - spieszą się przed ujawnieniem DoW 3 ;)
-
https://www.facebook.com/relicentert...54136823908610
Nie regulujcie Facebook'ów - 3 maja, na YT od RelicTM. Coś się zaczyna.
-
Widzieli nowy trailer. Wygląda fajnie. Aktualnie czytam książkę(Herezja Horusa) więc liczę na dobrą gierkę ^^
https://youtu.be/RnWcnnBxaLo
-
Widzieli, dość mało jednak z niego wynika. Tzn widać tylko na nim, że będą marines, zieloni i eldarzy.
I tak jednak szykuje się mi kolejny wydatek :D
-
Muszę się przyznać, że przed zapowiedzią Total War w świecie Warhammer słabo się interesowałem tą serią(praktycznie w ogóle). Książka mnie zachwyciła, zamierzam już zagierzyć w jakaś grę z tej serii i nadrobić stracony czas. Jedna rzecz mnie zainteresowała, w jednej z wypowiedzi przy okazji wypuszczenia tego trailera można było wyczytać, że III będzie połączeniem I i II(coś z połączeniem skali walk z I i walk Bohaterami z II, ktoś by mógł rozwinąć o co w tym chodzi?). Ciekawi mnie co z tego wyjdzie.
-
DOW1 - klasyczny RTS,rozbudowujemy bazę,zbieramy surowce,przejmujemy punkty na mapie,rekrutujemy jednostki,ulepszamy je itd.
DOW 2 - wciąż RTS jednak znacznie bardziej "spersonalizowany" z silnym elementem RPG,mamy do dyspozycji kilka drużyn dowodzonych przez imiennych bohaterów,zdobywamy dla nich ekwipunek,doświadczenie itd.
Jak to połączą,sam jestem ciekaw ;). Choć przyznam że wolał bym powrót do korzeni i to by trójka była znów czystym RTS-em jak w pierwszej odsłonie.
-
Hmmm.... mi zależy, by połączyli wszelkie plusy jedynki (fabuła Winter Assault - miodzio, budowanie obozu wojskowego, grywalność, liczba ras, choć pewnie sporo w DLC będzie :/) i dwójki (z dwójki to elementy RPG, fizykę, Ostatnią Linię Obrony i więcej bohaterów do tego trybu - przynajmniej 2 każdej frakcji) i wydali jako jedną, mocarną grę.
-
No właśnie,ja się najbardziej obawiam że zrobią tak że mamy 3 nacje grywalne od początku+niegrywalny chaos a potem zasypią nas spamem DLC....Ale na razie nie ma co gdybać,to dopiero pierwszy trailer,trzeba poczekać na więcej informacji ;)
-
Nie wiem dlaczego ale ten trailer mi się nie spodobał. Jeśli wrócą do korzeni to kupię, a jak pójdą drogą dwójki to sobie daruje.
Choć najlepiej jakby spróbowali połączyć rozwiązania z obu części.
-
Teoretycznie mają właśnie połączyć obie części ale to dość trudne zadanie i może wyjść zarówno spektakularny sukces co porażka
-
Może jednak chaos będzie dostępny i grywalny w podstawce, te ciała poległych spadające do wielkiego krateru wyglądają jakby były składane w ofierze Khornowi. Do tego ta grafika z czaszkami.
http://images.eurogamer.net/2015/articles/1/8/2/7/4/4/6/warhammer-40-000-dawn-of-war-3-zapowiedziane-146218005892.jpg/EG11/thumbnail/1200x630/format/jpg/1827446.jpg
To jednak tyko moje życzeniowe myśleniem a patrząc na dzisiejsze realia to pewnie będzie tak jak większości uważna, zalew dlc.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
exar
Nie wiadomo chyba, bo czaszki lubią zarówno Khorne i jego słudzy, jak i Zielońcy...
-
Tutaj i tak ogrom czaszek SM, Orków i Eldarów jest to raz. Dwa - na Steamie jest podane, że będą 3 rasy na początek.
-
Można znaleźć gdzieś tekst, który pojawia się w trailerze?
-
http://planetagracza.pl/wp-content/u...c-1024x575.jpg
Nie żeby coś, ale na myśl przychodzi mi Dawn of War 2, ale w HD.
-
Dla mnie screeny wypadły tragicznie, nie chodzi o kolory ale te wszystkie jednostki wyglądają jakby były ulepione z plasteliny..... I znowu jak zawsze w grach pojawia się zakon Krwawych Kruków, czy naprawdę nie ma innych zakonów do wyboru??? W Winter assault był zakon Ultramarines w kampanii i od razu się patrzało lepiej na niebieskich marines niż na czerwonych. Do DoW III podchodzę sceptycznie, po wybitnej 1 w którą do dzisiaj na multi gram i po DoW 2 czyli jednej z najgorszych RTS'ów jakie grałem o ile jeszcze to był RTS. Bo bardziej przypominało mobe z tymi bossami w kampanii i jeszcze do tego na multi mniej osób gra niż w 1.
-
Prawda, są o wiele ciekawsze zakony, np. Mroczne Anioły czy Białe Szramy. Sama gra niezbyt mnie interesuje, wątpię by dorównała pierwszej części. Do tego dzisiejsza polityka wydawców gier sprawia, że kosa otwiera się w kieszeni.