https://s13.postimg.org/nwpompa13/WKO34.jpg
Wersja do druku
Revel dla Nowogrodu i ta środkowa prowincja w Szwecji dla Danii.
Brno, rebelia obok Gdańska i wszystkie duńskie ziemie dla Polski.
Edessa dla Egiptu.
Utrecht dla Anglii.
Tarent i Reggio Di Calabrio dla Węgier
Wenecja nie istnieje już, więc te dwie prowincje są chyba rebelianckie
Mosul dla Egiptu.
Bułgaria zajęta przez Kijów. Cała.
No no, Maryniasz, rzadki to luksus, ujrzeć Twe posty w mapach. 8-)
Finlandia, Estonia, Północna Szwecja (Uppsala? ), Prusy wschodnie i Visby dla Litwy.
up.
Cezarea, Kutaisi i Trebizond dla Biz
Kolonia dla Anglii
Co to za temat? ;p
Co to za spam nie na temat? Chyba jest to dość oczywiste. ;)
Tak trudno odpowiedzieć? Chyba diabeł przez Ciebie przemówił w tym poście.
Aktualizujecie tu kto jaką prowincje podbił w kampanii? I ktoś nanosi to na bieżąco na mape?
Nie grałem jeszcze w kampanię online, więc pytam.
Nie trzeba grać, by używać prostej dedukcji, której zresztą użyłeś, bo sam sobie teraz na to pytanie odpowiedziałeś. To jest tak oczywiste, że diabelsko głupim jest odpowiadać. Natomiast pytania nie uznam za głupie, bo znam takich ludzi, którzy wiedzą, ale i tak z jakiegoś nałogu pytają, dla samego pytania. :P
Tak, zaznaczamy tutaj aktualny stan mapy Kampanii. Proszę na przyszłość takie pytania zadawać w tym temacie:
viewtopic.php?f=3&t=62&p=342166#p342166
Arhus dla Anglii.
Witamy
otrzymaliśmy czterysta denarów czy mamy rozumieć ze jest to suma wypłacona na podstawie naszej propozycji jaką otrzymaliście jesli tak to prosimy o przekazie urywku naszej propozycji związanego z wpłatą do podania akceptacji MG co mieliście uczynić przed wpłatą.
Jesli nie natomiast to proszę o potwierdzenie i ewentualne wyjaśnienie dlaczego taka wplata .
Wyrok Kolegium jest nieprawomocny, 400 florenów jest z mojej dobrej woli, na poczet ewentualnie potwierdzonego wyroku lub jego zmiany, także w związku z twoją propozycją, która się zgadzała na rozłożenie kary w ratach. Wprawdzie podane były raty 300 - florenowe, miałem jednak ochotę możliwość dać więcej. Do zdobycia Burgos będę płacił. Po ruszeniu dup przez kolegiumowiczów i wydaniu wyroku prawomocnego - dopłacę resztę lub nie, gdy nie będzie kara orzeczona na większą sumę, niż dotychczas wpłacona.
PS: To nie to miejsce. Tu jest mapa.
Budziszyn dla Anglii
Mapa w dużym stopniu oparta na zgadywaniu, bo nie wiem na jakiej innej podstawie pewne prowy mógłbyś przydzielić pewnym frakcjom. :) Ale nie będę na razie korygował tych błędów, mogę za to sprzedać Francji informacje o mapie za 1000 florców. :)
Dopłacisz kolejny 1000 to sprzedam informacje o mapie uzyskane od sojuszników. ^^
To nie nasz problem jeśli nie chcecie ładnej mapy :P
Indid mon ami.
5% - w dużym stopniu. Dobre. :d
Praga dla Anglii
Barcelona dla Sycylii.
Saragossa dla Maurów !!
Wrocław dla Anglii
Toledo, Marrakesz i Fez dla Maurów!
A Sewilla, Caceres, itd. pewnie już za 1 - 2 tury.
No patrz, jednak nie do końca.
Poznań i Gdańsk angielskie :)
Insbruk dla Węgier.
Algier i Palma dla Węgier.
Marsylia dla Sycylii a Walencja i Sewilla oblegane...
Siwa i Ghadamis od zawsze są Sycylii, kartograf się pomylił.
Bizancjum zajęło Szepes.
Oran dla Krzyżowców (Węgier).
Natomiast te dwa miasta w Italii, Zagrzeb i ostatnie miasto na Węgrzech właściwych dla Bizancjum.
Brno, Visby i Miedniki dla Anglii