Temat ma służyć do zadawania pytań wszelakich dotyczących gry Rome II, z wyjątkiem spraw/problemów technicznych, dla których istnieje osobny dział.
Wersja do druku
Temat ma służyć do zadawania pytań wszelakich dotyczących gry Rome II, z wyjątkiem spraw/problemów technicznych, dla których istnieje osobny dział.
To ja mam pytanie, czy w Rome 2 są te Greckie statki z "Miotaczem Ognia"? (Ogniem Greckim wiem...)
Te statki to wynalazek Bizancjum ;P Cesarstwo Wschodnie uznawało się za spadkobierców także i greckiej kultury, stąd nazwa "grecki ogień" ;)
Są okręty, które mają zamontowane garnce z łatwopalną cieczą. Przy uderzeniu te garnce pękają i podpalają okręt przeciwnika.
Czym ten 'trudny' poziom rozni sie od normalnego? tzn. na co wplywa? zdaje sie, ze wzrost AI w trakcie bitew i na mapie kampanii oraz wiekszy minus do public order. Czy wplywa tez na statystyki rekrutowanych przez komputer jednostek?
Przecież voitek mówił na gameplayu że ten poziom jest jak normalny w innych odsłonach(jest ustawiony na środku suwaka).
Hej a ja mam pytanie do Administracji, czy jest możliwe założenie tematu (podforum) dla zainteresowanych wspólną grą na multi, gdzie chętni podaliby jakieś krótkie info (np. nick steama, kiedy grają, wiek etc) ?
Osobiście grywałem do tej pory z przypadkowymi osobami w poprzednie TW, do tego nie jestem szczególnym fanem posiadania
300 friendsów na Steam "z łapanki" i fajnie byłoby móc sobie dodać parę osób, które nam pasują do pogrania od czasu do czasu z prawdziwym funem.
Ktos mi może wyjaśnić jaka to taktyka rush bo w temacie multi jestem zielony?
Rush to przeciwienstwo kampienia jesli wiesz co to kampienie. Slowem jest to poprostu atak. dodatkowo w grach typu age of empires jest to szybki atak najslabszymi jednostkami juz na samym poczatku gry.
Proszę: viewtopic.php?f=84&t=13852Cytat:
Zamieszczone przez Umbrecht
Również mam pytanie do administracji: czy po premierze będziecie zamieszczać jeszcze jakieś gameplaye/poradniki do Rome 2?
Dobre pytanie, mam nadzieję ze nam się uda. Niestety osobiście nie pomogę, bo mam za słabego PC do nagrywania.
Fajnie by było bo materiał opracowany przez voitka jest naprawdę pierwszorzędny.
I fajnie byłoby poznać dalszy los Swebów. ;)Cytat:
Zamieszczone przez _yourself_
BTW. Dziś rano te gameplay'e przekonały mnie do kupna Rome'a i udało mi się złożyć jeszcze zamówienie na wersję z DLC.
voitek przegrał kampanie Swebami. oj ktoś nie czytał recenzji :twisted:
Nie tylko on, wczoraj w grach live było podobnie. Wydaje się, że czasy gdy w ciągu kilku tur z marszu zajmuje się 3 prowincje skończyły się dla małych nacji. Dyplomacja i rozbudowa gospodarcza, potem podbój- podoba mi się to strasznie. Może nie będzie jak w poprzednich odsłonach, że po kilkunastu turach pozostaje kilka państw, a raczej będą dominować koalicje państewek, posiadające za to wiele armii.
Szczerze? Nie czytałem, przejrzałem tylko na szybko... W takim razie mógłby pokazać rozgrywkę inną frakcją - wedle wyboru. Bardzo przyjemnie się te filmiki oglądało i słuchało komentarza.Cytat:
Zamieszczone przez Aztec
A ja zadam trochę dziwne pytanie: czy tylko ja mam taką brzydką ikonkę :D ? To znaczy rozmytą i jeszcze to czarne tło?
mam tak samo jak ty la la la ;) sam se zrobiłem ładniejsza ikonę ;)
tu sobie rzuć okiem masz ikon pod dostatkiem, nic tylko brać ;)
http://files.softicons.com/download/gam ... Rome_2.ico ta jest naprawdę ładna i mała
Kurde przez to wasze gadanie przypaliłem steki w piekarniku i teraz mam w domu siwo :)
jest tragiczna.... ;/Cytat:
Zamieszczone przez TemerPL
Jaką ikonkę ?
Wie ktoś jak podpisywać umowy handlowe ?
Podłączam się do pytania wyżej.
Za nic nie mogę dojść gdzie jest ta opcja. :mrgreen:
W okienku dyplomacji, jest zaproponuj i tam jest zawiąż umowę handlową :P
hmm nie wiem czemu ale grając Spartą jej nie ma :P
Tak samo jak wyżej :D. Też Sparta.
Jaja sobie robicie czy jak? Ja tez gram Sparta i normalnie mam umowy handlowe. Chyba ze to kolejny bug, tylko nie rozumiem dlaczego nie wszyscy go maja.
Podejrzewam, że jak będziesz próbował zawiązać umowę handlową z np. Rzymem, to Ci się nie uda, bo nie masz portu, z którego mógłby iść handel ;) Za to z takimi Atenami opcja powinna być aktywna bo to prowincja obok.
Mam problem w prologu, mówią, że mam zbudować flotę aby zaskoczyć wroga atakiem od strony morza ale w rising army mam podświetloną tylko opcję armii lądowej.
Armii morskich mam 0/4
Musisz mając zaznaczoną armię lądową kliknąć na morze i wtedy sama zbuduje statki transportowe.
Pytanie z innej beczki - czy można przesunąć "punkt zwycięstwa" w bitwie obronnej? To bez sensu, że nie da się go ruszyć - nie można przez to zająć dogodnych pozycji obronnych, np na wzgórzu.
Hej a jak zawrzeć małżeństwo jakiegoś członka mojej rodzinny ?
Trzeba mieć trochę złota, ok 2000 chyba, przynajmniej u mnie tak jest (gram Germanami 70 tura /hard, w kampanii Spartan generałów w ogóle nie żenię ;) hehe ), nie jestem pewien czy na samym początku ta opcja była dostępna.
Wchodzisz w Faction/ i klikasz na generała , powinna być m.in. opcja marriage.
Jak zwiększyć wpływy twojego rodu? / Rzym i jak wydawać edykt..
Witam, mam następujący problem, gram Spartą i wybuchła mi wojna domowa którą wygrałem. Wpływy mojego rodu w porównaniu do innych wynosiły 17/83 % wyczytałem gdzieś że po wygraniu wojny domowej wpływy powinny wyrównać się do 50/50% niestety tak się nie stało i nadal mam te nędzne 17% wpływów... Pytanie jest następujące: Jak mogę powiększyć wpływy mojego rodu ? W przypadku kiedy próbuje zabić/ zawrzeć małżeństwo / szerzyć pogłoski na postaciach konkurencji sam tracę poparcie...
Wiem, że trochę głupie pytanie, ale kupiłem sobie Rome 2 i przeglądam pudełko i nigdzie nie ma klucza do dlc z grekami. Czy on jest już wklejony do samej gry? (Mam preodera i napisali, że dostanę dlc) Samej gry jeszcze nie zainstalowałem bo są błędy z instalacją na steamie. Z tyłu książeczki jest tylko aktywacja.
(Wybaczcie jeśli napisałem w złym temacie lub było już takie pytanie, ale nie znalazłem)
Skąd zamawiałeś?
ja kupowałem w gram.pl i kod do dlc był na moim koncie w sklepie..
Na allegro ze sklepu Grymel.pl. Jak byk napisali, że będzie pakiet kultur greckich, jeśli zamówię, przed premierą a zrobiłem to ok. 27 sierpnia. Co prawda przepłaciłem i było taniej u niektórych, ale skoro już to zrobiłem to oczekuję, to okażą szaczunek i wyślą dobrą wersję.Cytat:
Zamieszczone przez Pampalinex
Powiedzcie gdzie wy mieliście swój klucz z grekami, bo na razie robię im antyreklamę a może niesłusznie.
Ja dostałem po interwencji ze sklepu 3 kropki. Napisz maila i się spytaj. U mnie wystarczyło wymienić 2 i dostałem. Ale gra i tak niegrywalna więc mam to gdzieś. Odpalę za miesiąc jak coś naprawią.