W tym topicu wypowiadamy sie na temat footballu.
Ja zacznę. Co myślicie o wczorajszym meczu Lecha?
Ja aż od początku meczu, aż do karnych siedziałem jak na szpilkach.
Wersja do druku
W tym topicu wypowiadamy sie na temat footballu.
Ja zacznę. Co myślicie o wczorajszym meczu Lecha?
Ja aż od początku meczu, aż do karnych siedziałem jak na szpilkach.
Do tematu. Nawet jakby lech wygrał nie wyszedłby pewnie z grupy - nic straconego.
BTW temat raczej do tawerny
Cóz Lech Zielińskiego to juz nie to samo co Lech Smudy. Szkoda. Kolejorz zagrał słabo w ataku, w tamtym sezonie praktycznie w kazdym meczu p.uefa mieli 10-20 minut gdzie ostro cisneli przeciwników ( nie wiem jak z CSKA, bo wtedy mało oglądałem ). Brakuje Murawskiego, który grzeje zresztą ławe w Rubinie. Na plus postawa Gancarczyka, jeżeli na podobnym poziomie będzie grał w reprezentacji, to będzie to wielkie wzmocnienie. Jedyny plus odpadniecia Lecha jest taki, że bedą sie mogli skupić na lidze, licze na mistrza i awans do LM.
No, a już 01.09. będzie można zobaczyć w moim mieście mecz Polska-Norwegia U19. :wink:
No i zabrał temat mRe :D
Szkoda Lecha, miał okazję pod koniec, ale Bosackiemu zabrakło szczęścia. A tak to pięknie przegraliśmy....jak zawsze zresztą.
Smuda idzie się marnować do Zagłębia, a szkoda. Pewnie byłyby oferty z lepszych klubów. Czy to pomoże graczom z Lubina, zobaczymy.
No nie wyszło chłopakom było widać jednak brak Peszki.
No a wczoraj Super Puchar Europy i choć Barca wygrała to dopiero po dogrywce hehe i z tego co czytam to normlanym składem , meczu nie oglądałem więc bardziej się nie wypowiadam w tej kwestii.
Trochę czasu forum nie działao więc trzeba napisać co się jeszcze działo klasę pokazuje Zagłębie Lubin szczególnie w ostatnim meczu w PP chyba nie muszę nikomu więcej nic pisać bo chyba każdy o tym słyszał :lol: hehe najlepszy był tekst że frekwencja na danym stadionie wyniosła 200% XD
http://sport.onet.pl/74327.4,1248705,20 ... omosc.html kurcze nie pamiętam kiedy aż tyle szlagierów było.
Co tam jeszcze hehe moim zdaniem plamę w lidze Europejskiej dało Aston Villa z Rapidem Wiedeń
No i teraz scena kibicowska hehe
No coś powoli zaczyna się rozgrzewać scena kibicowska w Anglii ostatnio w niższych ligach zaczęło znowu się coś dziać no i doszło do zabawy hehe West Ham vs Millwall . Można powiedzieć że od razu jakoś weselej mi na duszy się zrobiło jak oglondałem ten mecz 8-) Zdjęć nie będę wklejał bo i tak zaraz za teksty że podnieca mnie taka sprawa dostane parę postów po głowie a co mówić za wklejanie fot z tego 8-)
Najgorsze jest to, że w LM znalazł się Debreczyn, który spotkał Levadię, więc Wisła mogłaby powalczyć o miejsce w LM :evil:
Ale niestety polskie drużyny nie nadają się na Europejskie puchary. (Tudzież Lech, albo Wisła z czasów Żurawskiego, Szymkowiaka i Frankowskiego).
taa... chciałbym pooglądaćmecze wisły za tamtych czasów :cry:
Z kim oni wtedy odpadli? Z Lazio?
tak
Rzym 3:3
Kraków3:4
Jakie 3:4 :P 1:2 chyba byłoCytat:
tak
Rzym 3:3
Kraków3:4
:oops: serio... może... to było dawno temu :cry:
Lazio zrewanżowało się wtedy za Parmę ;)
W końcu dostali w Krakowie 4:1
Jeszcze chyba jakąś niemiecką drużynę wtedy wyeliminowali. Herthę?
A nie Schalke ?
Schalke.
Pamiętam tylko że na wyjeździe wygrali 1:4.
to był piękny mecz
http://www.youtube.com/watch?v=uDr7ZO6o ... re=related
Tylko, czy te czasy wrócą ?
Wtedy Wisła objechała Parmę 4:1 u siebie (ile było na wyjeździe nie pamiętam). Następnie dwumecz z Shalke- 1:1 w Krakowie i 1:4 w Gelsenkirchen. No i potem pamiętne mecze z Lazio- 3:3 w Rzymie i 1:2 w Krakowie. Włosi swoją drogą kręcili trochę, bo rewanż odbył się później niż planowano.
A bodajże sezon wcześniej, Wisła przegrała najpierw z Realem Saragoss 4:1, a potem wygrali w takim samym stosunku i po karnych awansowali. Trzeba przyznac, że niezlą pake wtedy mieli, Zurawski w formie, Kosowski to samo ( za granicą sie pogubił ), Szymkowiak był już doświadczony, Kalu Uche objawieniem, Mauro Cantoro też świetnie grał. Do tego taka młodzież jak Strąk i mozna było wygrywać. To były jednak lepsze czasy, niż chociaż ostatni sezon w wykonaniu Lecha ( nie ujmując nic temu zespołowi ). Kolejorz albo remisowal, albo jedną bramką wygrywał, a takie 4:1 działało wtedy na wyobraźnie i to 3:3 w Rzymie. Ech...
A tym czasem została zdjęta kara z Widzewa. Animucki niby sie domaga ekstraklasy, ale to poroniony pomysl. Dla Widzewa jest nawet lepiej grać w 1 lidze. Nawet jak by jakimś cudem dokoptowali ich ( bo to musiał by się cud zdarzyć 8-) ) to pewnie dostali by karne punkty. A tak anulują im obecne minus 6, moze dostaną jakieś odszkodowanie i za rok ekstraklasa czeka.
Heh. piękny mecz moim zdnaiem to był Chelsea 4:4 Liverpool.
Emocje były niesamowite.
Kurcze 1:2 z milicją :cry: , no cóż paraliż totalny 1 połowa 2 chyba inny zespół wyszedł, no nic trzeba wykorzystać chwilową słabość Lecha i wygrać za tydzień 8-)
No i Wisła już teraz ma nad głównymi rywalami przewagę godną podziwu nawet w połowie sezonu.
To nie był przypadkiem Arsenal:Liverpool?Cytat:
Zamieszczone przez Brave
Jeżeli to to był najlepszy mecz tamtego sezonu. Może z nim konkurować tylko Atletico Barcelona.
Arszawin był niesamowity, a Fabiański dobrze bronił :)
No i Real zaliczył wygraną w meczu z Deportivo. 3:2 Atak mają świetny, ale z obroną cienko. Głupio tracili bramki, a mogli stracić więcej.
PS
65 minuta
Milan przegrywa 0:3 z Interem :lol:
Inter jest wdg poza zasięgiem wszystkich drużyn Serie A. Świetna paka, świetny trener.
hehe to był mecz. szkoda że Arsenal dzisiaj tak nie zagrał i uległ 2-1 ManU, Tamci gola strzelili z karniaka, a drugiego sam sobie wbił Diaby. Szkoda że nie zagrał tak jak z Portsmouth
Uuu...pięknie Inter ;)
No Inter... swietne transfery jak sie okazuje: Etoo(o tym wiedzialem), Diego Milito(to podejrzewalem), Motta(dla mnie to byla wielka niewiadoma) i Sneijder(szybko sie odnalazl w Interze ;) )... ale zaraz wskocza kibice Juve i napisza, ze ich klub to i tak lepsze transfery zrobil i maja lepsza mlodziez itd :)
Niby poczatek sezonu ALE dla mnie jak juz pisalem to nie raz Inter to faworyt głowny, dopiero potem jest Juve a potem wielkie nic ;)
Real.. no mozna bylo sie spodziewac wiecej po tym galaktycznym gwiazdozbiorze :roll:
Barca w Supercopa Europy... ciesze sie z wyniku i z gry... heh nie ofensywnej, bo tu widac brak Iniesty i brak formy Xaviego, Barca ma dlugi sezon musi w niego "spokojnie wejsc", przypomne,ze rok temu byly na poczatku porazki z Wisla i Numancia(pozniejszy spadkowicz) oraz remis ze Sportingiem... z czego sie ciesze? Z defensywy, niby Szachtar to nie Man UTD czy Real, ale poprostu widac to jak zespol broni, widac pressing, to jest dla mnie futbol totalny, polaczenie angielskiego biegania, z wloska taktyka i hiszpanską finezja oraz stylem Barcy(tiki taka - http://www.youtube.com/watch?v=LS1TgoF8htg)... zobaczymy co bedzie w sezonie, mimo tego, ze narazie wszystko jest w pozadku moze sie okazac, ze to i tak niewypali, i za to kochamy piłe :)
Galaktyczny to może w odniesieniu do pomocy i ataku, ale z pewnością tak powiedzieć nie można o obronie. Tym bardziej, że Pepe nie grał. Z wczorajszego meczu jedyny obrońca, który zasługuje na pochwałę to Marcelo. Udzielał się świetnie na flankach i miał kilka pewnych interwencji.Cytat:
Zamieszczone przez Barsa
http://www.portalkibica.pl/aktualnosci/ ... olacy.html o proszę nasze media k&^$% .
A Lech przegrywa już 0:2 z BOTem (oczywiście Bełchatów ;) ). Widać że troszkę się załamali po porażce z Brugge.
No :evil: dlaczego Smuda odszedł ? ciągle przegrywamy, jak na razie 2:1. Może coś zrobią...
Juventus też nie najgorzej ;) 3-1 z Romą, nabytki okazały się strzałem w dziesiątkę, w szczególności Diego :DCytat:
Zamieszczone przez mRe
Diego to geniusz, asysta z Chievo, dziś 2 gole ( zwłaszcza ten pierwszy cudny, przebiegł z 1/3 boiska z obrońca na plecach i idealnie kolo słupka umieścił piłke ) Melo też dobrze w odbiorze, no i gol. Cannavaro mnie zadziwia, myslalem, ze bedzie dużo farfocli, a tu w ostatnim meczu był najlepszy na boisku, dzis tez dobrze sie prezentował. Żeby jeszcze tego Zdenka się pozbyc ( wzglednie Zebina niech wróci do gry ).
No i Lech remisuje, dobre i to. Ja mówię wprost, we Włoszech liczą się tylko : Juve i Inter, kolejność bez znaczenia. Ja sympatyzuję z Interem ;) ale szacun dla równie dobrego teamu trzeba mieć ;)
Tymczasem w Hiszpanii Valencia po slabym spotkaniu pokonala Seville. Spodziewalem sie, ze Villa, Mata czy Silva beda obrazeni ze nie puszczono ich do innych klubow, tymczasem grali przyzwoicie, choc rzeczywiscie brakowalo jakby entuzjazm w ich grze. szczegolnie Villa gral ponizej swojego poziomu.
Natomiast Andaluzyjczycy zaprezentowali sie tragicznie i z taka forma beda miec nie tylko problemy z obronieniem 3 miejsca, ale nawet zakwalifikowaniem sie do Ligi Mistrzow. Choc Atletico tez sie skompromitowalo przegrywajac z Malaga 0-3, a Villarreal tylko zremisowal z Osasuna, wiec walka o te dwa miejsca w przyszlorocznej edycji LM zapowiada sie pasjonujaco. Jak na razie Valencia wysuwa sie na prowadzenie w tym wyscigu.
Widzieliście cię co się stało Wasilewskiemu?... masakra.
Jak ktoś będzie miał nagranie na youtube czy na innej stronie to podajcie :/ Otwarte złamanie...jeny...ciekawe jak długo będzie musiał pauzować :/Cytat:
Zamieszczone przez VolfganJK