Informacje o nowej minikampanii - viewtopic.php?f=579&p=335274#p335274
Zapraszam do dyskusji
Wersja do druku
Informacje o nowej minikampanii - viewtopic.php?f=579&p=335274#p335274
Zapraszam do dyskusji
Pasowałoby na ten okres ale mi coś pachnie nieprawdziwością (pomimo wielu osób piszących iż to musi być prawda bo to to i to). Na pewno jest zdecydowanie za szybko na takie dodatki w postaci minikampani, po drugie 3/4 frakcji jest już dostępna w grze, jakoś nie widzę by teraz robili nowe jednostki skoro balansowanie starych idzie im jak krew z nosa. Porównując ten DLC do Rise of Samurai za mało on oferuje zawartości w sobie. Czytałem, że mają tam zmienić kilka designów (choćby 4TPY) przez co już w ogóle nie jestem w stanie w to uwierzyć.Cytat:
Zamieszczone przez marko1805
Na chwilę obecną ten DLC jest dla mnie bardzo mało interesujący, bo mogę bez wydawania pieniędzy przy odrobinie szczęścia i większej ilości czasu wyklikać sobie taką sytuację w podstawowej kampanii.
Pozdrawiam
http://forums.totalwar.com/showthread.p ... post980217 już oficjalnie ;)
Ciekawe czy pojawią się Lucjusz Worenus i Tytus Pullo :D
Akurat przeciw takim DLC nic nie mam, nawet mi się pomysł podoba. Cieszyłbym się jakby zrobili taką kampanię z Mitrydatesem VI Eupatorem.Cytat:
Zamieszczone przez Grogmir
No to czuję się strollowany :D.
Tym bardziej, że wszystkie złe pomysły co do designu są poprawiane w tej minikampani - pytanie czemu nie dodadzą tego od razu do wielkiej kampanii. No i dostajemy 2 nowe frakcje celtyckie jak i 20 nowych jednostek do kampanii (w tym trochę więcej najemników celtyckich - yeaaa).
Zobaczymy jak to im wyjdzie - może się przekonam...
Pozdrawiam
Ja sobie daruję na razie zakup, no chyba że Ocenicie ze mini kampania jest tego warta , ale wtedy poczekam na promocje. Jakoś mnie mini kampanie nie pociągają.
Dodatek zapowiada się bardzo fajnie. Mnie RotS i Penninsular Campaign bardzo się podobały, ale cena trochę zniechęca. 15 euro to całkiem sporo. Poczekam na jakieś recenzje itd.
Dla mnie 15 euro za ten dodatek to zdecydowanie za dużo ale kiedyś może kupię jak będzie dużo tańszy.
Jest to czego się obawiałem... CA zamiast naprawiać bugi, optymalizacje czy dodawać coś czego nie dodali do R2 z poprzednich cześci, to wydają nowe mini kampanie które nie sa w żaden sposób powiązane z główną kampanią, i nic nie dodadzą do nich. I jeszcze chcą za to 15 euro. Brawo CA...
Nie zaciągasz całego studia do pracy nad patchami czy w ogóle jedną rzeczą...
Ale ta minikampania bieda ;)
Ile? $14.99/£9.99/€14.99? Chyba nastał galijski koniec świata i niebo runęło im na głowy. 60zł za trzy nacje, minikampanie i kilka jednostek? Zdecydowanie za dużo za tak małą objętość.
Doliczyć DLC które wyszły i trzeba za nie sypnąć groszem oraz te co były przez pewien czas za darmo (a dzisiaj też trzeba z kiesy wysupłać parę złociszy)... i? I Kingodmsy przewracają się właśnie na półce. Drugie tyle co za grę trzeba będzie wydać na DLC.
Mogli poczekac z ta minikampania do 1 kwietnia, widzac wtedy stosunek cena/content przynajmniej bysmy sie posmiali myslac ze to prima aprilisowy zart. A tak serio lubie sobie od czasu do czasu kupic DLC ale to ile oni kasy chca za takie badziewie, wola o pomste do nieba. Swoja droga ciekawe ile dodatek kingdoms musialby obecnie kosztowac patrzac na obecna polityke cenowa CA, tym bardziej ze pierwsza lepsza kampania w tym dodatku oferowala o wiele wiecej.
Dopiero teraz zauważyłem ile kosztuje to DLC :shock: . To zdecydowana przesada! Dają nam wycinek mapy, który obejmuje obszar około 1/15 mapy z Rome 2, plus kilka jednostek, plus Gajusza Juliusza Cezara. Jak dla mnie to DLC powinno kosztować około 10 złotych.
Bo mniej więcej tyle kosztuje... dla ludków zarabiających w €. Dla nas cisnących złocisze... cóż. Jeśli stanieje kupię, póki co nadrabiam stracony czas w RII poświęcony w związku z jego łataniem na inne rzeczy.Cytat:
Zamieszczone przez Poliorketes
Natomiast prawda, że taki dodatek przy Kingdoms wygląda niczym hobbit przy sauronie... Takie czasy nastały, że za byle cuś trzeba dodatkowo bulić hajsem, a co kilka lat temu było zupełnym standardem w grach. :evil: :?
Jak zwykle szumne zapowiedzi (użyli słowa minikampania) o zawartości która tak naprawdę sprowadza się do kilku frakcji (w Rome 1 byłyby w podstawce), jednej bitwy i właściwie to wszystko.
Ciekawe, ilu ludzi się na to rzuci bez czekania na recenzje? ;)
Nie kupię, chyba że kiedyś w przyszłości. Za to co było po premierze to prędzej mi kaktus wyrośnie niż coś od nich wezmę za taki hajs ;)
Dobrze przeczytałem że to dlc oprócz tej mini kampanii, ma dodać do głównej 3 nacje: Nerwiowie, Bojowie i Galatowie?
Tak, masz rację.
Cytat:
Alongside the factions playable within the new Campaign, Caesar in Gaul also adds three new playable factions to the main game; they are: Nervii, Boii, Galatians.
To pewnie kupie, na jakiejś promocji. Mogę poczekać, będę się bawił Age of Empires 2
Co do hajsu wszyscy macie rację, ale to chyba oczywiste i nie ma co dyskutować ;)
Ciekawy jestem jak to będzie wyglądać w rzeczywistości , czyli poczekamy zobaczymy.
Na pewno ktoś się pokusi o jakąś solidną recenzję. PÓKI CO , dla mnie to Dlc to "bida panie bida" nie rozpisując się :lol:
Liczyłem na jakiś konkret dodatek w stylu BI czy Alexa ale to może jeszcze wszystko przed nami, za wcześnie na to ...
PS: za 60 pln to można kupić dobrą grę jakiś niewielki czas po premierze, a nie minimapę do gry z kampanią
przypominam, że w Sylwester są spore przeceny na steamie :D
Widzę że wszyscy kręcą nosem. Ja sobie też poczekam na recenzje i promocje, za kota w worku dziękuję. Ale na forach twcenter wielu jest chętnych ;)
Czyli jednak COŚ będzie dodane go "starej" kampanii.. 3 frakcje za 15 euro.. ;)
Co do samej treści mini kampanii, to ani mnie to ziębi ani parzy. Natomiast kumpel jak usłyszał "Cezar w Gali" aż mu się oczy zaświeciły. :lol:
Wiadomo Kiedy to ma wyjść? Bo pewnie razem z tym dojdzie Baktria.
O właśnie zobaczyłem że już jest do kupienia.
Bo dla nich to niewielka cena, a i tak wielu narzeka. ;) Dodatek wyjdzie 12 grudnia.Cytat:
Zamieszczone przez Bojaki
Nieco za dużo sobie życzą za chęć mojej zemsty... :/
A ja osobiście bardziej jestem ciekawy tych 20 nowych jednostek oraz ich statystyk, co będą dodane oraz tego jak zmienią one frakcje barbarzyńskie, których dotyczą.Tym bardziej, że 4 z nich to najemnicy więc granie taką Kartaginą stanie się bardziej sytą opcją z racji na jej frakcyjny bonus do najemników. A co do kupna to będę czekał na przecenę steamową (-75%) albo na obniżenie ceny DLC po czasie + przecenę steamową (-50%). Jestem ciekawy jak im to wyjdzie i jakie będą głosy graczy po premierze.
Swoją drogą nie wydaje się wam, że oni trochę chcą przetestować na tej kampanii zmienienie konceptu 1 tura=rok?
Pozdrawiam
P.S. - Sprawdźcie sobie nasze rodzime tłumaczenie nazw jednostek z DLC na sklepie STEAM :D Dostajemy oprócz nowych jednostek też zupełnie nowy typ jednostek: Piechota z oszczepami :lol:
Widze ze bedziemy mieli pierwszy wiekszy dodatek, super bardzo sie z tego powodu ciesze, tylko ciekawe czy plyynnosc mapy kampani bedzie spadac do 14 kaltek na sekunde jak w podstawce. CA gratulacje profesjonalnego podejscia wydawac dodatki do gry ktora na mapie kampani jest nie grywalna.
Grałeś na nowym patchu? Płynność mapy kampanii nie powinna już być żadnym problemem nawet na starszych kompach, przynajmniej u mnie klatki wzrosły gdzieś 2-3 krotnie od premiery.
Na steamie spuścili cenę do 12.12.13 (jako zniżka za preorder 13,49 EUR). Mimo wszystko to bardzo drogo za tak małe DLC, w końcu to nie FOTS do Shoguna 2.
Martwi mnie jednak co zapowiadają modderzy - że być może ten dodatek będzie obowiązkiem dla każdego gracza lubiącego różne mody. Wielu modderów przestawi się po prostu na nowe DLC, ponieważ mają tam być lepiej rozbudowane drzewka postaci... i kto wie, może nawet formacje tam poprawią.
To że nie mogę grać w Divide et Imperia z powodu braku DLC bolałoby mnie bardziej niż to że nie pograłbym sobie Cezarem w Galii.
Tak obecne gram na najnowszym patchu , nie powiem jest spora roznica w plynnosci bitew w stosunku do wersji 1.0 ale na mapie kampani 25 klatek mam, jak ruszam kamera liczba klatek spada do 18, a jak wybiore duze miasto to ilosc klatek czasami na chwile spada nawet do 10. Moj sprzet to Amd Phenom x4 955, Msi Radeon Hd 7850 1 Gb, 6 Gb Ram
Hm... wątpię, aby na obecnym etapie modderzy przerzucili się na modowanie mniejszych kampanii bo tam być może będzie lepsze drzewko i formacje itp.główna kampania jest jednak bardziej atrakcyjna i daje więcej możliwości. Sytuacja wyglądałaby jednak inaczej gdyby część funkcji dostępnych w DLC było dostępnych w kampanii głównej wyłącznie dla posiadaczy DLC, ale w to nie bardzo wierzę. Jeśli dajmy na to poprawią formacje w DLC to te same formacje będą dostępne również w kampanii głównej, dla graczy nie posiadających dodatków. Czas zresztą pokarze.Cytat:
Martwi mnie jednak co zapowiadają modderzy - że być może ten dodatek będzie obowiązkiem dla każdego gracza lubiącego różne mody. Wielu modderów przestawi się po prostu na nowe DLC, ponieważ mają tam być lepiej rozbudowane drzewka postaci... i kto wie, może nawet formacje tam poprawią.
To że nie mogę grać w Divide et Imperia z powodu braku DLC bolałoby mnie bardziej niż to że nie pograłbym sobie Cezarem w Galii.
Nie ma się co bać o mody, bo nie po to w DeI robią skiny i jednostki dla nacji wschodnich, żeby skupić się raptem na samych Rzymianach, Galach i Swebach ;) O łączeniu nacji itp. nie wspominając. Zablokowanych funkcji też nie przewiduję w kampanii głównej, oczywiście poza tymi 3 nacjami jakie dojdą.
P.S Do DeI wyszła nowa łatka, nie trzeba zaczynać nowej kampanii, poprawia balans artylerii, strzelców i rydwanów ;)
CA nie jest głupia. już widać że dorzuca coś do głównej kampanii i przez to moderzy będą zmuszeni tworzyć mody w oparciu o ten dlc. w ten sposób zwiększa popyt. Czysty zysk, a w korporacjach licza się wyniki. Ja bym tak zrobił ;-)
Z tego co się orientuję do głownej kampanii dojdzie kilka jednostek z dodatku +nowa frakcja dostępna zarównow DLC jak i kampanii czyli Nerwowie. Na obecnym etapie moderzy muszą to uwzglednić w statach jednostek. Większy problem byłby gdyby nowa mechanika gry byłaby dostępna tylko dla posiadaczy DLC, a na to raczej sie nie zanosi. Instalując więc moda nie mam jedynie dostępu do jednostek i frakcji z DLC dostępnych w głównej kampanii co mi zupełnie nie przeszkadza :) .Nie zmusza mnie to więc do zakupu prawdopodobnie g.... wartego DLC, aby zagrać w wybranego moda.
Oj chłopaki, jak tak was czytam to aż szkoda czytać tego biadolenia. To jest najlepsza gra z serii, cały sprzęt pod nią wymieniłem a i dlc też już kupiłem. Pozdro. :lol: . Czekam teraz na ten dodatek bo to najlepsze czasy dla Rzymu, przynajmiej jak dla mnie.
Cieszę się że są osoby takie jak ty które mają kompletnie zerowe wymagania do tego na co wydają swoje zarobione pieniądze i nie potrafią do niczego podejść z rozsądkiem i normalną krytyką.
czyli jeżeli komuś się gra podoba, to znaczy, że nie myślą zdroworozsądkowo i nie potrafi krytykować?Cytat:
Zamieszczone przez nowy2142
Również uważam RTW2 za bardzo udaną grę. DLC kupię, jak zejdzie cena do ~7 euro
Panowie, po co znowu te utarczki.
W takim razie życze miłej gry i wielu wspaniałych doznań.Cytat:
Oj chłopaki, jak tak was czytam to aż szkoda czytać tego biadolenia. To jest najlepsza gra z serii, cały sprzęt pod nią wymieniłem a i dlc też już kupiłem. Pozdro. :lol: . Czekam teraz na ten dodatek bo to najlepsze czasy dla Rzymu, przynajmiej jak dla mnie.
Są jednak gracze o powiedzmy nieco większych wymaganiach i jak ich biadolenie drażni ,sugeruję nie czytać ich postów, tylko cieszyć sie tą wspaniałą grą :) .