Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 50

Wątek: Divide and Conquer v4.5

  1. #41
    Chłop Awatar Khat'Tar
    Dołączył
    Apr 2020
    Postów
    10
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1
    Otrzymał 6 podziękowań w 4 postach
    Dzięki, też znalazłem to info na YT.

  2. #42
    Chłop Awatar SzymonDeath
    Dołączył
    Jan 2015
    Postów
    36
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 22 podziękowań w 9 postach
    Mam pytanie ktoś próbował grać w DaC na obecnej wersji (v4.5.6) w trybie hotseat kampanie? Mam zamiar zagrać ze znajomym, ale gdy kończę swoją turę i zaczyna się jego, mam zamiar zapisać grę w celu przesłania mu save, gra nagle coś zaczyna wczytywać, kursor się zmienia tak jak coś by wczytywał, ciągle bez przerwy coś ładuje i nie może się to skończyć.
    Ma ktoś pomysł na ten problem?

  3. #43
    Szambelan Awatar chochlik20
    Dołączył
    Sep 2009
    Postów
    4 137
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    289
    Otrzymał 468 podziękowań w 326 postach
    Dwa razy zdarzyła mi się dość kuriozalna sytuacja. Generał zostawiony obok miasta w następnej turze zniknął. Można go znaleźć poprzez listę dowódców i gdy go wybierałem widać tylko pulsujące koło oznaczające, że tam jest. Gdy go ruszam pojawia się, ale po za ruchem nie mogę nic zrobić. Ani wejść do miasta, dodać oddziałów czy też zaatakować. Puszczenie tury niczego nie zmienia. Wie ktoś jak można to obejść bez ponownego wczytywania sejva?
    Przepis na idealną kawę:

    Grafik
    : Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

    Tytus: Rozkaz!
    Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
    Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
    Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.

    Księga XVI

  4. #44
    Moderatorzy Lokalni Awatar Piter
    Dołączył
    Apr 2011
    Postów
    3 073
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    67
    Otrzymał 106 podziękowań w 84 postach
    Cytat Zamieszczone przez SzymonDeath Zobacz posta
    Mam pytanie ktoś próbował grać w DaC na obecnej wersji (v4.5.6) w trybie hotseat kampanie? Mam zamiar zagrać ze znajomym, ale gdy kończę swoją turę i zaczyna się jego, mam zamiar zapisać grę w celu przesłania mu save, gra nagle coś zaczyna wczytywać, kursor się zmienia tak jak coś by wczytywał, ciągle bez przerwy coś ładuje i nie może się to skończyć.
    Ma ktoś pomysł na ten problem?
    https://drive.google.com/file/d/1lIh...ew?usp=sharing

    Cytat Zamieszczone przez SzymonDeath Zobacz posta
    Mam pytanie ktoś próbował grać w DaC na obecnej wersji (v4.5.6) w trybie hotseat kampanie? Mam zamiar zagrać ze znajomym, ale gdy kończę swoją turę i zaczyna się jego, mam zamiar zapisać grę w celu przesłania mu save, gra nagle coś zaczyna wczytywać, kursor się zmienia tak jak coś by wczytywał, ciągle bez przerwy coś ładuje i nie może się to skończyć.
    Ma ktoś pomysł na ten problem?
    Nie wiem, map.rwm skasować? Ja nie miałem takich problemów. To chyba u Ciebie tylko się coś dzieje nietypowego.

  5. #45
    Chłop Awatar SzymonDeath
    Dołączył
    Jan 2015
    Postów
    36
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 22 podziękowań w 9 postach
    Cytat Zamieszczone przez Piter Zobacz posta
    Nie wiem, map.rwm skasować? Ja nie miałem takich problemów. To chyba u Ciebie tylko się coś dzieje nietypowego.
    To tylko w trybie hotseat a w grze jednoosobowej normalnie wszystko śmiga.

  6. #46
    Chłop Awatar SzymonDeath
    Dołączył
    Jan 2015
    Postów
    36
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 22 podziękowań w 9 postach
    Witam ponownie.
    W dac mamy takie coś ze po 1 turze różne fakcje, którymi komputer gra dostaje na start za damo ileś tam prowincji.
    Czy za to odpowiada jakiś skrypt, jeśli tak to jaki? Jeśli jest to nie jest tylko skrypt to wie ktoś jak to usunąć, żeby komputer nie dostawał na start dodatkowych prowincj?

  7. #47
    Moderatorzy Lokalni Awatar Piter
    Dołączył
    Apr 2011
    Postów
    3 073
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    67
    Otrzymał 106 podziękowań w 84 postach
    Cytat Zamieszczone przez SzymonDeath Zobacz posta
    Witam ponownie.
    W dac mamy takie coś ze po 1 turze różne fakcje, którymi komputer gra dostaje na start za damo ileś tam prowincji.
    Czy za to odpowiada jakiś skrypt, jeśli tak to jaki? Jeśli jest to nie jest tylko skrypt to wie ktoś jak to usunąć, żeby komputer nie dostawał na start dodatkowych prowincj?
    hm, chyba wystraczy zmniejszyć poziom trudności. Bot podbija buntowników ze 40 tur więc nie ma sensu tego spowalniać.

  8. #48
    Szambelan Awatar Araven
    Dołączył
    Jan 2011
    Postów
    12 001
    Tournaments Joined
    2
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    401
    Otrzymał 273 podziękowań w 231 postach
    Ai dostaje startowo po kilka prowincji zależnie od nacji ze skryptu od medium w górę, na easy pewnie też dostaje te prowincje ale nie sprawdzałem. A im wyższy poziom trudności tym wyższe inne bonusy dla ai jak kasa, przyrost ludności itp. Ja bym tego nie usuwał.
    Ostatnio edytowane przez Araven ; 31-08-2020 o 10:43

  9. #49
    Moderatorzy Lokalni Awatar Piter
    Dołączył
    Apr 2011
    Postów
    3 073
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    67
    Otrzymał 106 podziękowań w 84 postach
    AI przy buntownikach głupieje totalnie, jest jeszcze głupsze niż przy walce z normalnymi frakcjami. nie ma sensu tego kasować, bot przez 200 tur nie podbije tego

  10. #50
    Chłop Awatar deMotywator
    Dołączył
    Oct 2020
    Lokalizacja
    Opolskie
    Postów
    1
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
    Hej drodzy gracze, mam pytanie - czy ktoś z was grając Goblinami z Gór Mglistych doczekał się możliwości rekrutacji Barloga? Z tego co udało mi się ustalić owy kosmiczny oddział dostaje się przy ataku krasnoludów w roku 2986. Kolejną teorią była konieczność budowy kopalnii mithrilu. Doszły mnie także słuchy , że w wersji 4.5 żeby tak jak wspominałem w pierwszym przypadku barlog pojawił się w naszej armii trzeba pogrzebać w kodzie gry. Czy ktoś bardziej obeznany/doświadczony mógłby mi z tym pomóc bądź odesłać do konkretnego tematu, jeśli takowy został już poruszany i widnieje tam odpowiedz na moje pytanie? Z góry dziękuję!

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •