Strona 22 z 23 PierwszyPierwszy ... 1220212223 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 211 do 220 z 223

Wątek: POTOP Total War v1.3

  1. #211
    Łowczy Awatar anachoreta
    Dołączył
    Sep 2019
    Lokalizacja
    Staszów PL
    Postów
    150
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    160
    Otrzymał 45 podziękowań w 40 postach
    utworzyłem osobny folder w mods i zamontowałem obie wersje moda 1.4 i 1.5 . Wersja 1.4 kampania się uruchamia , wersja 1.5 kampania się nie uruchamia i wyrzuca do panelu wyboru frakcji. Mam pytania jaki folder z plikami odpowiada za kampanię ,sprawdzę czy jest komplet plików porównując obie wersje. Zaznaczam że mam wersję MED-2 specjalnie przygotowaną przez siebie pod mody, z wszystkimi fixami do bezkonfliktowego uruchamiania modów , 4GB, Melo Fix, exe, itp. alternatywnie też wyrzutnię MED2TWEOP.

  2. #212
    Moderatorzy Lokalni Awatar Piter
    Dołączył
    Apr 2011
    Postów
    3 168
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    72
    Otrzymał 128 podziękowań w 101 postach
    Przejrzałem z 15 minut streama tego Noyan no i trzeba powiedzieć bardzo dobrze, że kawaleria taka droga, bo jak gracz ma tanią kwalerię to łatwo wszystko wymiata. Ale w kontrze do drogiej kawalerii to jednostki strzelecki powinny być trochę słabsze- słabsze ale dostępne w większej ilości.

    + automatyczne garnizony to ułatwienie gry dla gracza, nie dla bota dlatego powinny być wywalone. Gracz się czasem wybroni malutkim garnizonem, a bota na tym silniku nie da się zaprogramować żeby rozumiał, ze jak oblegnie osadę, to jej się garnizon stworzy znikąd.

    + bot nie potrafi zdobywać osad z kilkoma warstwami murów więc dobrze jakby wywalić takie osady i np. zrobić same miasta na mapie. Dotyczy to każdego AI w medku.

    + wywalenie najemników. W każdym punkcie na mapie można ich narobić i skasować w następnej turze- kolejne gigantyczne ułatwienie dla gracza.

    + bot się baguje zwłaszcza w oblężeniach przy zbyt dużych oddziałach. Medek był stworzony pod oddziały po 60 żołnierzy, przy większej się bugują na murach itd.

  3. Użytkownicy którzy uznali post Piter za przydatny:


  4. #213
    Moderatorzy Lokalni Awatar Piter
    Dołączył
    Apr 2011
    Postów
    3 168
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    72
    Otrzymał 128 podziękowań w 101 postach
    Cytat Zamieszczone przez anachoreta Zobacz posta
    utworzyłem osobny folder w mods i zamontowałem obie wersje moda 1.4 i 1.5 . Wersja 1.4 kampania się uruchamia , wersja 1.5 kampania się nie uruchamia i wyrzuca do panelu wyboru frakcji. Mam pytania jaki folder z plikami odpowiada za kampanię ,sprawdzę czy jest komplet plików porównując obie wersje. Zaznaczam że mam wersję MED-2 specjalnie przygotowaną przez siebie pod mody, z wszystkimi fixami do bezkonfliktowego uruchamiania modów , 4GB, Melo Fix, exe, itp. alternatywnie też wyrzutnię MED2TWEOP.
    C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\Medieval II Total War\mods\potop

  5. #214
    Chłop
    Dołączył
    Dec 2012
    Postów
    3
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
    Cytat Zamieszczone przez anachoreta Zobacz posta
    3 okręty na Bałtyku /2 małe 1 duży/ 2 małe na Dnieprze.
    Dzięki za odpowiedź ale nie do końca sprecyzowałem pytanie.

    Miałem na myśli jakie jednostki morskie mogą być rekrutowane przez RON. Ja w tej chwili mam 67 turę a w Gdańsku (praktycznie wszystkie budowy morskie na full) mogę rekrutować tylko jednostki takie jak: komięga, kronan, galera i koga. To samo mam po zdobyciu Amsterdamu, Rotterdamu czy Antwerpii.
    Ww. jednostki nie mają żadnych szans z takim galeonem czy karaką.
    Jakie trzeba spełnić warunki żeby RONem rekrutować chociaż galeony?

  6. #215
    Łowczy Awatar anachoreta
    Dołączył
    Sep 2019
    Lokalizacja
    Staszów PL
    Postów
    150
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    160
    Otrzymał 45 podziękowań w 40 postach
    wydaje mi się że RON nie może rekrutować jednostek morskich innych niż te, mod pod tym względem jest niedopracowany.

  7. #216
    Łowczy Awatar anachoreta
    Dołączył
    Sep 2019
    Lokalizacja
    Staszów PL
    Postów
    150
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    160
    Otrzymał 45 podziękowań w 40 postach
    dlatego ja ustawiam oddziały nie na maxa , ale jest z tym problem bo Potop ma skonfigurowane ustawienia i za każdym razem trzeba ustawiać ręcznie, czy mogę to zmienić w config .

  8. #217
    Łowczy Awatar anachoreta
    Dołączył
    Sep 2019
    Lokalizacja
    Staszów PL
    Postów
    150
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    160
    Otrzymał 45 podziękowań w 40 postach
    jak się nazywa folder z modem to wiem, jak się mody wgrywa tęż, chodzi mi który plik w folderze potop odpowiada za kampanię, żeby sprawdzić czy jest prawidłowo utworzony, w wersji moda 1.5 którą pobrałem. Moja wersja MED-2 jest pudełkowa i załatana do 1.5 tylko przez kingdoms exe wersja gry z DLC do modów nie jest potrzebna , problem w tym że w wersji Potop 1.5 nie uruchamiają się kampanie, a w wersji, 1.4 która jest w tym samym folderze mods tak. Jeśli jest sam Potop wersja 1.5 w folderze mods też nie uruchamia kampanii, natomiast bitwy tak. To mój pierwszy przypadek że nie mogę w modzie uruchomić kampanii, a trochę tego się ogrywało. Obie wersje uruchamiałem oddzielnie, mam też inne mody i uruchamiam kampanię bez problemu, błąd tkwi w wersji 1.5 pobranej z MOD-DB .

  9. #218
    Moderatorzy Lokalni Awatar Piter
    Dołączył
    Apr 2011
    Postów
    3 168
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    72
    Otrzymał 128 podziękowań w 101 postach
    Cytat Zamieszczone przez anachoreta Zobacz posta
    jak się nazywa folder z modem to wiem, jak się mody wgrywa tęż, chodzi mi który plik w folderze potop odpowiada za kampanię, żeby sprawdzić czy jest prawidłowo utworzony, w wersji moda 1.5 którą pobrałem. Moja wersja MED-2 jest pudełkowa i załatana do 1.5 tylko przez kingdoms exe wersja gry z DLC do modów nie jest potrzebna , problem w tym że w wersji Potop 1.5 nie uruchamiają się kampanie, a w wersji, 1.4 która jest w tym samym folderze mods tak. Jeśli jest sam Potop wersja 1.5 w folderze mods też nie uruchamia kampanii, natomiast bitwy tak. To mój pierwszy przypadek że nie mogę w modzie uruchomić kampanii, a trochę tego się ogrywało. Obie wersje uruchamiałem oddzielnie, mam też inne mody i uruchamiam kampanię bez problemu, błąd tkwi w wersji 1.5 pobranej z MOD-DB .
    Może nazwy folderów pozmieniałeś jak masz obie wersje.

  10. #219
    Łowczy Awatar anachoreta
    Dołączył
    Sep 2019
    Lokalizacja
    Staszów PL
    Postów
    150
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    160
    Otrzymał 45 podziękowań w 40 postach
    nic nie zmieniam Potop to tzw . mod -folder nie nadpisuje plików , można to odpalać mając inne mody obok, zresztą, jak usunąłem inne mody, efekt jest ten sam , mod się uruchamia ale po wybraniu kraju nie uruchamia kampanii tak jakby jej nie było. Może pobrałem z uszkodzonym plikiem, zwłaszcza że pobierałem na 2 razy z powodu nieznany błąd sieci, pobiorę jeszcze raz, a ten co mam wyrzucam do kosza.

  11. #220
    Łowczy Awatar anachoreta
    Dołączył
    Sep 2019
    Lokalizacja
    Staszów PL
    Postów
    150
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    160
    Otrzymał 45 podziękowań w 40 postach
    sprawdziłem podfolder imperial-campaign , script text w pobranej prze zemnie wersji moda 1.5 jest tylko jeden plik skryptowy, natomiast w wersji 1.4 jest 5 plików skryptowych, czy może to być przyczyną nieuruchamiania kampanii w wersji 1.5

Strona 22 z 23 PierwszyPierwszy ... 1220212223 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •