Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 28 z 28

Wątek: POTOP Total War v1.3

  1. #21
    Łowczy Awatar goro496
    Dołączył
    Feb 2014
    Postów
    183
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    13
    Otrzymał 54 podziękowań w 19 postach
    Miałby może ktoś czas i ochotę pomóc przy portretach?

  2. #22
    Moderatorzy Globalni Awatar Eutyches
    Dołączył
    May 2019
    Lokalizacja
    Zewnętrzne Krainy
    Postów
    929
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    361
    Otrzymał 338 podziękowań w 227 postach
    Cytat Zamieszczone przez goro496 Zobacz posta
    Miałby może ktoś czas i ochotę pomóc przy portretach?
    Poszło info po fejsach, napisałem że tutaj jakby co, albo discord.

    Dawniej Eutyches z rangą kotołak 2008/09 do 2014 roku//Gdzie indziej, zwany Nobanion, tym bardziej kotołak

  3. Użytkownicy którzy uznali post Eutyches za przydatny:


  4. #23
    Chłop
    Dołączył
    Jul 2020
    Postów
    2
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
    Witam, proszę o pomoc, nie potrafię uruchomić tego moda v.1.3, ściągnąłem go, rozpakowałem w folderze mods z grą, rozpakowałem plik uni w folderze data, i nie mogę uruchomić tego moda, może coś źle robię, nie ma nigdzie opisu jak tego moda uruchomić, bardzo proszę o pomoc, gram też na modzie ogniem i mieczem 2 i 1648, te dało rade uruchomić, grałem kiedyś na starszej wersji moda potop, ale nie pamiętam, co zrobiłem żeby działał, raz mi się ta nowsza wersja uruchomiła, ale po wybraniu Polski gra się wyłączyła.

  5. #24
    Moderatorzy Globalni Awatar Eutyches
    Dołączył
    May 2019
    Lokalizacja
    Zewnętrzne Krainy
    Postów
    929
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    361
    Otrzymał 338 podziękowań w 227 postach
    Cytat Zamieszczone przez arhenis Zobacz posta
    Witam, proszę o pomoc, nie potrafię uruchomić tego moda v.1.3, ściągnąłem go, rozpakowałem w folderze mods z grą, rozpakowałem plik uni w folderze data, i nie mogę uruchomić tego moda, może coś źle robię, nie ma nigdzie opisu jak tego moda uruchomić, bardzo proszę o pomoc, gram też na modzie ogniem i mieczem 2 i 1648, te dało rade uruchomić, grałem kiedyś na starszej wersji moda potop, ale nie pamiętam, co zrobiłem żeby działał, raz mi się ta nowsza wersja uruchomiła, ale po wybraniu Polski gra się wyłączyła.
    Napisz gdzie go zainstalowałeś, on tak ma że się wykrzacza zlikwiduj map.rwm, a w tym katalogu xxx:\xxx\steamapps\common\Medieval II Total War\mods\potop\data\ui\ te pliki strategy.sd shared.sd battle.sd.

    Daj znać, czy pomogło.

    Dawniej Eutyches z rangą kotołak 2008/09 do 2014 roku//Gdzie indziej, zwany Nobanion, tym bardziej kotołak

  6. #25
    Chłop
    Dołączył
    Oct 2015
    Postów
    13
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
    Cytat Zamieszczone przez goro496 Zobacz posta
    Jeśli chodzi o wasali to nie da się tego zmienić od początku gry, dlatego Chanat Krymski widnieje jako Sojusznik
    Ok, ale dalej pozostaje kwestia relacji Sedmiogrodu z Imperium Osmańskim, jeśli nie da się ustawić jednego jako wasala drugiego to proponuje wstawić im sojusz, bo jak na razie są to państwa zupełnie niepowiązane.
    Grając Prusami, podczas szturmu Warszawy zauważyłem że murów nie da się zniszczyć(a waliłem w nie nie byle czym - szlangami, zużywając całą amunicję) - to zamierzony efekt?

  7. #26
    Łowczy Awatar goro496
    Dołączył
    Feb 2014
    Postów
    183
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    13
    Otrzymał 54 podziękowań w 19 postach
    Sprawdzę to w wolnej chwili bo ostatnio troszkę narzekam na brak czasu i niewiele jestem w stanie zrobić.

    A w zasadzie zostało mi ogarnąć "tylko" problem z brakiem władców przez co państwa upadają.

    Mam taki pomysł żeby do drzewka rodziny dodać po prostu wszystkich generałów (tylko trochę na innych zasadach) i wtedy mielibyśmy zalążek nawet wolnej elekcji bo każdy mógłby zostać królem. Co Wy na to?

  8. #27
    Chłop
    Dołączył
    Oct 2015
    Postów
    13
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
    Cytat Zamieszczone przez goro496 Zobacz posta
    Mam taki pomysł żeby do drzewka rodziny dodać po prostu wszystkich generałów (tylko trochę na innych zasadach) i wtedy mielibyśmy zalążek nawet wolnej elekcji bo każdy mógłby zostać królem. Co Wy na to?
    Można spróbować, zobaczymy jak to będzie funkcjonowało.

  9. #28
    Chłop
    Dołączył
    Oct 2015
    Postów
    13
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
    Zauważyłem jeszcze problem z budynkami które mają obniżać koszty rekrutacji. Mimo zbudowania magazynów wojskowych, przytułku i reform wojskowych koszty pozostały bez zmian

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •