Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Problem z instalacją Kingdoms

  1. #1
    Chłop
    Dołączył
    Jun 2015
    Postów
    5
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

    Problem z instalacją Kingdoms

    Podczas próby instalacji dodatku Kingdoms (podstawa i dodatek to wersje pudełkowe, z czego podstawa istnieje tylko na dysku, ponieważ płyta uległa uszkodzeniu) pojawia się taki komunikat: Niniejszy produkt wymaga zainstalowanej pełnej wersji gry, której nie odnaleziono. Proszę skontaktować się z pomocą techniczną (zrzut ekranu w załączniku). Dyskusję odnośnie takiego problemu znalazłem tylko jedną, jednak nic ona dla mnie nie wniosła.
    Z góry dziękuję za wszelką pomoc.
    Załączone obrazki Załączone obrazki

  2. #2
    Stolnik Awatar Idill`a (MZ)
    Dołączył
    Jan 2010
    Postów
    1 153
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    58
    Otrzymał 78 podziękowań w 55 postach
    Aktywuj na steamie za pomocą klucza

  3. #3
    Chłop
    Dołączył
    Jun 2015
    Postów
    5
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
    Napisałem, że gra jest w wersji pudełkowej (zakupiona ~2016 r.). Jedynym kluczem jaki na pudełku się znajduje jest klucz do rejestracji elektronicznej na www.cdprojekt.pl/rejestracja, który to na Steamie nie działa, bo kiedyś próbowałem.

  4. #4
    Stolnik Awatar Idill`a (MZ)
    Dołączył
    Jan 2010
    Postów
    1 153
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    58
    Otrzymał 78 podziękowań w 55 postach
    Ja też mam wersje pudełkowe, jedną z nich aktywowałem na stimie. Dlatego napisałem. Jak to, podczas instalacji nie podajesz żadnego klucza?

  5. #5
    Chłop
    Dołączył
    Jun 2015
    Postów
    5
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
    Klikam na stację dysków DVD RW (E) następnie instaluj i pojawia się taki komunikat jak wyżej, więc ma mowy o wpisywaniu żadnego kluczaZrzut ekranu (295).jpg.

  6. #6
    Stolnik Awatar Idill`a (MZ)
    Dołączył
    Jan 2010
    Postów
    1 153
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    58
    Otrzymał 78 podziękowań w 55 postach
    Na późniejszym etapie się wpisywało. A tego pierwszego obrazku to w ogóle nie widać. Za niska rozdzielczość.

  7. #7
    Chłop
    Dołączył
    Jun 2015
    Postów
    5
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
    Cytat Zamieszczone przez Idill`a (MZ) Zobacz posta
    Na późniejszym etapie się wpisywało. A tego pierwszego obrazku to w ogóle nie widać. Za niska rozdzielczość.
    Ten obrazek nie jest w sumie istotny, dodałem go tak o, żeby pokazać jak wygląda ten komunikat. Ważne jest to co było napisane na tym komunikacie, tzn. : niniejszy produkt wymaga zainstalowanej pełnej wersji gry.... Ktoś coś może poradzić?

  8. #8
    Stolnik Awatar Idill`a (MZ)
    Dołączył
    Jan 2010
    Postów
    1 153
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    58
    Otrzymał 78 podziękowań w 55 postach
    W takim razie nie ma plików w rejestrze, dlatego nie można zainstalować dodatków. To wydaje się niemożliwe jeśli rzeczywiście wcześniej instalowałeś podstawkę. I niczego tu nie kasowałeś. Bo pliki w rejestrze muszą być, a jednak gra ich nie wykrywa. To mogą być perypetie z piratem - nie mów mi, że to nie twój przypadek, bo tego nie jestem w stanie potwierdzić, a wszyscy którzy mieli problemy z pirackimi wersjami zawsze twierdzili, że mają oryginały. Na piracką podstawkę oryginalny dodatek może nie wejść.

    Zdaje się, że podstawka wystarczy by mieć od razu Kingdoms na steamie. Podczas instalacji zawsze podawało się klucz gry - jest przydzielony do podstawki(pudełko też zgubiłeś?). Ty oczywiście wiesz lepiej, mimo, że nie wiesz jak rozwiązać swój problem. Mam wiele pudełek z Medievalem.
    Mam swój osobisty backup Medievala II na google drive. Nie ma tylko kampanii z dodatków, ale można spokojnie instalować mody. Jeśli dostane dowód posiadania oryginalnego medka(podstawki i dodatku), to mogę udostępnić backup.

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •