-
Wojski
Jak zarobić na zdobyciu miasta?
W Empire Total War niestety nie ma opcji splądrowania miasta, wybicia ludności bądź wzięcia jej w niewolę, bądź wyzwolenia uciśnionej ludności, czyli stworzenia nowego państwa podległego nam w formie protektoratu po podbiciu i ubolewam nad tym bardzo, bo jednak ogromnie to ogołaca z przyjemności podboje skoro nic na nich nie zarabiamy. A problem zbyt małych funduszy w grze jest palący i w sumie byłby to temat na kolejny wątek. Lecz nie o tym chciałbym tutaj nawijać... otóż nurtuje mnie czy dałoby się zrobić by za każde zdobyte miasto, bądź wygraną bitwę otrzymywać bonus finansowy. Czy jest to wykonalne? Czy ktoś tego próbował? Gram na Darth Modzie, więc to jego zmodowanie mnie interesuje najbardziej. Wiele rzeczy dałem radę sobie sam zmodować lecz niestety nigdzie w plikach nie jestem w stanie znaleźć opcji by dodać nagrodę za zdobycie miasta... Ma ktoś wiedzę w tej kwestii? Da się dodać nagrodę pieniężną za wygranie bitwy lub za zdobycie miasta? Będę wdzięczny za wszelkie sensowne porady.
-
Uprawnienia umieszczania postów