Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Wątek: Stawianie więcej niż jednej budowli naraz w osadach - Czy to możliwe?

Wojski Awatar Desperado32
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    3
    Otrzymał 15 podziękowań w 13 postach

Stawianie więcej niż jednej budowli naraz w osadach - Czy to możliwe?

Mamy w Kingdoms możliwość stawiania tylko jednej budowli w danej rundzie, czyli albo wznosimy koszary albo kościół... a nie jedno i drugie... Co mnie osobiście wkurza, bo wiadomo, że osadę chciałoby się rozwijać jak najszybciej... a stawianie tylko jednej budowli, posiadanie tylko jednego slotu w kolejce budowania w danej osadzie ni cholery realistyczne nie jest... czy ktoś wie czy możliwe jest zrobić tak byśmy mogli stawiać w danej turze więcej niż jedną budowlę? Na przykład cztery pięć lub nawet sześć? Czy silnik gry na coś takiego pozwoli? Innymi słowy jak dodać kolejne sloty budowy do kolejki budowania? Mamy możliwość przeszkolenia więcej niż jednej jednostki naraz, mamy możliwość naprawienia więcej niż jednego budynku naraz... więc teoretycznie i kolejkę budowy można by rozbudować o kolejne sloty... czemu więc nie zrobić tak byśmy budować mogli więcej niż jedną budowlę naraz? Ktoś to ogarnia? Ktoś wie jak to zrobić i w jakich plikach trzeba pogrzebać? Będę wdzięczny za wszelkie informacje.

Administrator*kotołak*archimandryta z Konstantynopola Awatar Eutyches
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    553
    Otrzymał 493 podziękowań w 352 postach
    Cytat Zamieszczone przez Desperado32 Zobacz posta
    Mamy w Kingdoms możliwość stawiania tylko jednej budowli w danej rundzie, czyli albo wznosimy koszary albo kościół... a nie jedno i drugie... Co mnie osobiście wkurza, bo wiadomo, że osadę chciałoby się rozwijać jak najszybciej... a stawianie tylko jednej budowli, posiadanie tylko jednego slotu w kolejce budowania w danej osadzie ni cholery realistyczne nie jest... czy ktoś wie czy możliwe jest zrobić tak byśmy mogli stawiać w danej turze więcej niż jedną budowlę? Na przykład cztery pięć lub nawet sześć? Czy silnik gry na coś takiego pozwoli? Innymi słowy jak dodać kolejne sloty budowy do kolejki budowania? Mamy możliwość przeszkolenia więcej niż jednej jednostki naraz, mamy możliwość naprawienia więcej niż jednego budynku naraz... więc teoretycznie i kolejkę budowy można by rozbudować o kolejne sloty... czemu więc nie zrobić tak byśmy budować mogli więcej niż jedną budowlę naraz? Ktoś to ogarnia? Ktoś wie jak to zrobić i w jakich plikach trzeba pogrzebać? Będę wdzięczny za wszelkie informacje.
    Zerknij tutaj, bo to swoista rewolucja jest. Wyduszanie maksymalnie, co się da ze stareńkiego Medka.

https://youneuoy.github.io/M2TWEOP-library/
    "Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, poprawiłoby człowieka, ale pogorszyłoby kota" — Mark Twain.

Wojski Awatar Desperado32
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    3
    Otrzymał 15 podziękowań w 13 postach
    Dzięki za poradę Eutychesie pozerkam sobie na ten temat, może się czegoś nowego nauczę:

https://youneuoy.github.io/M2TWEOP-library/

Ja akurat ostanio "zachorowałem" na Attylę i submoduję mod Radious Total War do Attyli bardzo sympatycznie sobie co pożera mi czas ogromnie Szkoda, że nie ma poradników modowania do Attyli... Szczególnie interesuje mnie odblokowanie większej ilości slotów budowy w prowincjach bo akurat tego zupełnie nie ogarniam. W Attyli mamy sześć slotów budowy dla stolicy prowincji i cztery sloty budowy dla mniejszych osad prowincji co jest mało, dużo za mało... trzeba wybierać co stawiać w osadach i rezygnować z przydatnych budowli po po prostu nie ma miejsca na nie... chciałbym odblokować chociaż po dwa sloty budowy więcej na każdą osadę ale pojęcia nie mam czy silnik gry pozwala na takie cuda... niby dodałem dwa sloty budowy tam gdzie trzeba(chyba tam gdzie trzeba) ale gra tego "nie widzi"...

Uprawnienia umieszczania postów