Strona 159 z 159 PierwszyPierwszy ... 59109149157158159
Pokaż wyniki od 1 581 do 1 583 z 1583

Wątek: Seriale

Administrator Awatar Eutyches
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    509
    Otrzymał 477 podziękowań w 340 postach
    Cytat Zamieszczone przez Gajusz Mariusz Zobacz posta
    Obejrzałem pierwszy sezon The Bear. Kilku znajomych polecało, więc mimo że klimaty kulinarne raczej średnio mnie interesują na ekranie, dałem szansę. Hmmm... Kiedyś zapewne podejdę do kolejnego sezonu, może jakoś lepiej go przyjmę, bo póki co zrobię sobie przerwę czując się... zmęczony . Postacie mają potencjał, jednak specyficzna dynamika kuchni jadłodajni, jaka jest nam prezentowana, tylko potwierdziła moje podejście do pracy w takim miejscu.
    Spoiler: 
    Ja wytrzymałem jeden odcinek i dałem sobie luz, ostatnimi czasy stosuję zasadę nie 3 pierwszych odcinków i dawanie szansy serialowi a jeden i czasowo widzę, że się opłaca.
    Trochę żałuję Dom z papieru, że jak już była wersje koreańska, to zerknąłem do oryginalnej, ale jak już się znało, mniej więcej treść tej fantasy epopei o złodziejach, to zrezygnowałem. Lubię takie klimaty, ale nie w dobie wszędobylskiej technologii^^, że tyle to trwało.
    Nadrabiam, to z fantastyki z "mojego" DC Comics, pewnie o tym wspominałem, ale nie miałem dostępu do wszystkich sezonów.

edit:
    I ten serial. Swoista podróż sentymentalna, gdzie piłka nożna nie miała pierdylion różnych rozgrywek i spotkań. Beckham i Galactico's, ehhh
    "Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, poprawiłoby człowieka, ale pogorszyłoby kota" — Mark Twain.

Szambelan Awatar Gajusz Mariusz
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 027
    Otrzymał 1 033 podziękowań w 691 postach
    Dolina łez. Obejrzenie tego serialu trochę się odwlekło (pierwotnie miałem taki zamiar po przeczytaniu Wyżyn odwagi), lecz aktualne wydarzenia przypomniały mi o tej zaległości. Czasami zaskakujący (mimo że armia izraelska to głównie pobór, to jednak przy każdej okazji obraz wskazywał raczej na pospolite ruszenie ze wszystkimi wadami tego ostatniego), czasami nie. Sporo by dyskutować, lecz zapewne chętnych tu brak, więc nie nadużywając cierpliwości czytających - raczej polecam, choć licentia poetica twórców jest tu szafowana nad wyraz hojnie.
    Spoiler: 

Zachęcony, raczej obejrzę
    Spoiler: 

Spoiler: 

"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
    "Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
    "Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II

Szambelan Awatar Gajusz Mariusz
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 027
    Otrzymał 1 033 podziękowań w 691 postach
    Continental. W świecie Johna Wicka. Całkiem zgrabnie skrojony miniserial z wiadomym nawiązaniem. Tylko 3 odcinki, trudno się nudzić. Całkiem interesujące postacie (niestety, sam Gibson jakby poniżej średniej. Widać że doskonale się bawił, lecz swoją postać uczynił jednostronną i... nudną. Natomiast pan grający "Kopernika", wymiata ). Nad wszystkim (fabuła, gra aktorska) jest oceniona przeze mnie ścieżka dźwiękowa. Miodzio. Przykład, gdy niczego wielkiego nie oczekujemy, niczego wielkiego nie dostajemy (klisza za kliszą, nawiązanie za nawiązaniem) a bardzo dobrze wspominamy i planujemy kiedyś tam powrócić do obrazu. Polecam.
    Spoiler: 

Powrót po latach do SEAL team. Sezon 2. Ponownie mocne, męskie kino. Polecam.
    Spoiler: 

"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
    "Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
    "Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II

4. Użytkownicy którzy uznali post Gajusz Mariusz za przydatny:

Strona 159 z 159 PierwszyPierwszy ... 59109149157158159