Strona 161 z 161 PierwszyPierwszy ... 61111151159160161
Pokaż wyniki od 1 601 do 1 604 z 1604

Wątek: Seriale

Szambelan Awatar Gajusz Mariusz
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 064
    Otrzymał 1 056 podziękowań w 709 postach
    Cytat Zamieszczone przez Gajusz Mariusz Zobacz posta
    Gangs of London. Znakomite pierwsze części, później tak jakoś średnio, finałowy odcinek rozczarowujący więc nawet nie boleję nad tym, że nie ma kontynuacji. Znając nazwisko reżysera nie dziwią sceny walk. Jednak w scenariuszu sporo bzdur. Młody szaleje, pali ludzi, a szoferowi ojca każe jechać do domu by się wyspał... Elliot, wielki tajniak, który do faceta z tasakiem większego od siebie razy 2 podchodzi, przystawia pistolet do głowy i... odwraca głowę? Scena ataku na obóz Cyganów. Wielki ochroniarz bossa wrzuca granat do przyczepy kempingowej i... przytula się na czas wybuchu do jej burty . Lale, mam ogromny szacunek do Kurdyjek, ale scena z Kurdystanu rodem z Black Widow nie pasował do serialu którego Marvel nie zaznacza jako produkcja ze stajni MCU. I na koniec mieszkanie Elliota. Nachodzą go tam ludzie z rodziny, a ten rozkleja na ścianie wszystkie foty z ludźmi gangów i rozkminia sytuację. Ok, do pewnego momentu serial naprawdę był powyżej średniej ale po napisach końcowych 10 odcinka chyba dobrze że nie nie nakręcili 2 sezonu.

Spoiler: 

STOP! Jednak po przerwie kręcą kontynuację. No i będę miał dylemat.

Spoiler: 
    No i po 1,5 roku zmobilizowałem się. I... dobrze. Bo wg. mnie sezon lepszy od premierowego. Marian Wallace czyli Lady Stark w walce o władze czuje się jak ryba w wodzie. Niby wraca Sean, jest oczywiście Lale i rzecz jasna Elliot, trochę słaby jak na nowego badassa Koba, lecz chyba wszystkim kradnie show Luan Dushaj. Jak dla mnie jest lepiej więc i oczekuję ewentualnego sezonu 3 z większym apetytem.
    Spoiler: 
    Ostatnio edytowane przez Gajusz Mariusz ; 25-07-2024 o 08:41 Powód: literówka

"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
    "Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
    "Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 064
    I kolejna zaległość - Barbarzyńcy sezon 2. Ponownie kameralnie (Tyberiusz z Germanikiem nad Renem a wojska jakaś centuria, i to na wyrost), ponownie jednostronna rzeź południowców jak tylko wyciągają miecz. Na plus - Rzymianie ciągle mówią łaciną. Jak mówi klasyk - Thusneldy z łóżka bym nie wyrzucił więc 6 odcinków obejrzanych bez bólu. Mocno średni więc do ewentualnej kontynuacji także zapewne zabiorę się z mocnym opóźnieniem.
    Spoiler: 

"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 064
    Dziś dwa seriale:

Ród smoka sezon 2. Większość raczej narzeka i słusznie. Odcinki dość nierówne, choć nie zawsze te "przegadane" były tak słabe w moich oczach. Najlepsze odcinki z najlepszych sezonów GoT także były tymi przegadanymi. Oczywiście miały gotowe dialogi z książek, tutaj scenarzyści mieli trudniej bo trzeba było popracować nad nimi. Choć nie czytałem, mniej więcej zmiany w ekranizacji są mi znane. Wątek Harrenhal jawił mi się podobnie jak watek Aryi szkolącej się na zabójcę bez twarzy. Równie dobrze mogło go nie być. Na szczęście chyba już na dobre został pozytywnie zakończony. Decyzja HBO o oszczędności pozbawiła nas dwóch ostatnich odcinków, które będą otwierającymi w kolejnym sezonie (niestety, ponownie za dwa lata). Ogólnie sezon słabszy niż premierowy, niemniej czekam niecierpliwie na kontynuację.
    Spoiler: 

Jeżeli na Ród smoka czekałem, tak na ten serial czekałem od lat z niecierpliwością. Władcy przestworzy. Tak tematyka jak i zespół Spielberg-Hanks sprawiło że poprzeczka była bardzo wysoko. Niestety, do Kompanii braci i Pacyfiku nie dał rady się zbliżyć. Nie było zbyt dużo kasy na realne zdjęcia z lotniska (ciągle ten sam zestaw 4-5 pojazdów i chyba dwóch B-17. O dziwo nie zmienili ich w ostatnich odcinkach na wersję G, której przecież najwięcej pozostało i kłopotów być nie powinno). Wychodzi że CGI pożarło gros $. A te nie zawsze było równe. Już w nakręconej daaaaaawno temu Memphis Belle lot grupowy kilkudziesięciu Flying Fortress był mniej sztuczny niż tutaj. Niemiecka Luftwaffe co prawda zaskakująco dla mnie pojawiła się także w postaci Me-110 jednak ogólnie to zazwyczaj rój setki Me-109 które zawsze atakowały jednocześnie w 25 sekund. Co prawda książkę mam lecz nie czytałem i zastanawiam się czy obecność czarnoskórych pilotów myśliwskich była tutaj aż tak konieczna. W końcu film już otrzymali w 2012 (Red tails), ale może faktycznie treść książki ich broni w tym obrazie. Obecność Joanny Kulig mnie nie zaskoczyła bo fani od dawna się tym jarali. Jak zobaczyłem jej scenę, już wiem po co ją wybrano na kastingu. Bez niespodzianek. No i Butler. Ma swoje pięć minut i niebawem wyskoczy mi z lodówki... Ogólnie nie żałuję, lecz oczekiwań nie spełnił.
    Spoiler: 
    Ostatnio edytowane przez Gajusz Mariusz ; 18-08-2024 o 18:11

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 064
    Na wodach północy. Znakomity miniserial gdzie czuć bród z ciasnych uliczek i spelun XIX wiecznego Albionu czy przenikliwe zimno na wodach Północnego Atlantyku. Zapadające w pamięć role role Jacka O'Connella i (jeszcze lepszego) Colina Farrella. Jak rzadko kiedy nawet korci mnie lektura powieści https://www.youtube.com/watch?v=l0P1u7anHlU. Gorąco polecam!
    Spoiler: 

Strona 161 z 161 PierwszyPierwszy ... 61111151159160161