Bo była ona lekko ponad 200 lat przed rozpoczęciem się gry, a Imperium Perskie już od blisko 60 lat nie istnieje![]()
Bo była ona lekko ponad 200 lat przed rozpoczęciem się gry, a Imperium Perskie już od blisko 60 lat nie istnieje![]()
No chyba, że Morfeuszowi chodzi o bitwę pod Termopilami w 191 p.n.e. między Rzymianami i Selucydami. Poza tym mogliby dodać trochę nowych bitew.
寧我負人,毋人負我。
曹操
Zdarzają się perełki, ale rzadko i tylko od hard w górę. Rozpocząłem na nowym patchu kampanię Partami na hard, zwerbowałem naprędce pół pełnej konnej armii i wyruszyłem w kierunku wrogiego miasta (tej nacji z którą na starcie Partowie są w stanie wojny). Bardzo się zdziwiłem gdy AI w swojej turze wyruszyło mi na spotkanie dwukrotnie silniejszą armią i mnie rozgromiło... Warunkiem poprawnie działającego AI są niestety tylko bitwy bez flag - przy flagach nadal głupieje.Zamieszczone przez Tomasz The Great
"Warunkiem poprawnie działającego AI są niestety tylko bitwy bez flag" - czy mógłbyś to rozwinąć? Co należy ustawić?
Po prostu jak najwięcej bitew rozgrywać w polu, a nie w osadach. Ewentualnie wgrać jakiś mod znoszący całkowicie flagi, jeśli takowy istnieje.
Jeśli dobrze rozumiem to chodzi o to, że w bitwach gdzie warunkiem zwycięstwa jest utrzymanie kluczowych pozycji na mapie komp bezsensownie się ich trzyma.Zamieszczone przez Asuryan
To zawsze była słabość tej serii, pamiętam jak w pierwszym Rome mając ze 3 oddziały najemnych kreteńskich łuczników (mieli super staty) + jeszcze jakichś swoich strzelców, potrafiłem wybić pełną armię przeciwnika zamkniętą w mieście z palisadą tracąc samemu kilku ludzi![]()
Najpierw strzelałem przez mury, bo przeciwnik miał zwyczaj spacerowania sobie wzdłuż nich, a później jak głupi stał na placu i pilnował flagi a ja strzelałem do niego z bocznych uliczek, ten scenariusz można było powtarzać w każdym oblężeniu.
W STW wyglądało to lepiej tylko dlatego, że zamki były małe więc wojsko i tak stało wszędzie, a komputer zawsze miał sporo strzelających jednostek.
niestety od ponad dekady CA nie nauczyło się, że strzelcy w realu nie mogą strzelać do czegoś czego nie widzą - no ale wiadomo amerykańskie hamburgery miały by za trudno.Zamieszczone przez Martinus123
Jest juz beta-wersja 5.1-ma 23 mb...Pewno znowu pozmieniane jakies bzdety,a nie to co wazne...
Kiedy życie Cię nie pieści,podnieś głowę w górę i zaciśnij pięści
czy wie ktoś co zmienia nowy patch 5.1 beta?
Widzę że już zapowiedzili patch 6 i 7 to chyba CA planuje jakiś rekordzik pobić![]()