Strona 33 z 176 PierwszyPierwszy ... 2331323334354383133 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 321 do 330 z 1753

Wątek: Potop Total War

sadam86
    Gość
    http://forum.totalwar.org.pl/showthr...-II-Nihil-Novi
    goro496 chyba chodzi Ci o ten projekt, niestety jest on zamknięty

Cześnik Awatar goro496
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    26
    Otrzymał 91 podziękowań w 40 postach
    tak Sadam wielkie dzięki, w zasadzie dzięki wpisie Chmury dowiedziałem się, że mod jest dalej kontynuowany, co mnie cieszy wielce

Łowczy Awatar Chmura
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    2
    Otrzymał 1 podziękowanie w 1 poście
    Nihil Novi upadło, ale prace nad OiM2 trwają dalej. Z naszego forum jest w nie zaangażowany Ensis.
    Mój udział ograniczony jest wyłącznie do małego retuszu gry Polską (moja własna inicjatywa) - i tutaj prace również trwają i większość z tego co chciałem zrobić jest już gotowe.
    Sorry za OT.

Wielki Kuń Awatar Lwie Serce
    Tournaments Joined
    2
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    452
    Otrzymał 326 podziękowań w 212 postach
    goro496 - prosiłbym, byś na przyszłość nie pisał posta pod postem tylko używał edycji, pozdrawiam.

Niech żyje Gwardia!

Stolnik Awatar ordenus22
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    60
    Otrzymał 42 podziękowań w 23 postach
    Attyla i jak zaimplementowałeś nasze zmiany?

Łowczy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 2 podziękowań w 1 poście
    Jeszcze się z nimi męczę. Są jakieś kłopoty z rodzinami w moskwie i w Hiszpanii. Poza tym mam zdublowanych oficjeli z RON no i Oran - nie wiedzieć czemu - wrócił do Berberów

Łowczy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Poza tym brakuje kilku imion w bazach danych a ja nie mogę znaleźć odwołań do nich. Brakuje:
    Zaneta
    Zofia_a
    Filip_H
    Andre
    Bazyli
    Magnus_G_D_I_G

Rodziny już naprawione. Teraz zabieram się za mapę.

Stolnik Awatar ordenus22
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    60
    Otrzymał 42 podziękowań w 23 postach
    Attyla, trochę pograłem kilkoma frakcjami i zauważyłem, że komputer na potęgę wyskakuję z propozycjami adopcji, o ile ja mogę po prostu zignorować te propozycji to pozostałe frakcje kierowane przez komputer korzystają z tej opcji bardzo często. To akurat kłuci się z tym co chcieliśmy osiągnąć tzn wprowadzić znane rody historyczne do gry i chociaż ograniczyć postacie ni z gruszki ni z pietruszki. W związku z częstymi adopcjami wprowadzone przez nas rody wymierają, często nie pozostawiając swoich potomków. Z tego co rozumiem powodem jest to, że w drzewku genealogicznym jest tylko rodzina władcy, czasami od 1 do 3 osób i to powoduję że komputer z automatu proponuje adopcje. Według mnie jedynym wyjściem, żeby ograniczyć ten problem jest dodanie do drzewka tych generałów i powinno to ograniczyć adopcje.
    To jest jedna sprawa druga to nazwiska postaci, często zdarza mi się, że dzieci swoich rodziców nie posiadają ich nazwiska np Wiśniowieckim przychodzi na świat np Zasławski itp, trzeba by coś z tym fantem zrobić.

A tutaj jeszcze dwa zdjęcia
    Na zdjęciach Ferdynand Habsburg (trzeba mu poprawić imię ) , który jako władca otrzymał tytuł arcyksięcia, oraz tytuł cesarza - aby otrzymać ten tytuł musiał spełnić 2 warunki:
    - tytuł arcyksięcia oraz musiał przesiedzieć 1 turę w Wiedniu.

http://zapodaj.net/77b5fb279aafa.png.html

http://zapodaj.net/6c5eb41ee7f63.png.html
    Ostatnio edytowane przez ordenus22 ; 27-04-2014 o 19:25

Łowczy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Prawdę mówiąc, to nie wiem, czy dążenie do totalnej kontroli urodzeń to dobry pomysł. Wszak skład elit nigdy nie jest wartością constans. Z różnymi nazwiskami w granicach tej samej rodziny to jest jakiś problem ale nie mam pojęcia jak się za to zabrać. Trzeba by siąść i się zastanowić a czasu brak...

Twoje zmiany już załadowałem ale nadal mam jakieś problemy z rodzinami. Gry mi nie wywala ale log przeładowany jest warningami

Chmura
    Mam pytanie o to w jaki sposób chcesz zrobić z dragonii kawalerię tylko na mapie kampanii. Idziesz w traitsy czy może po prostu wpisujesz dragonię do kategorii cavalry? Pytam, bo ten drugi sposób jest łatwiejszy i bardziej sensowny (nie chcę przeładowywać gry labelami jednostek) a gdy wpisuję dragonów do kategorii cavalry bez przerwy mam CTD.

Krwawy Kardynał Awatar Samick
    Tournaments Joined
    9
    Tournaments Won
    1
    Podziękował
    171
    Otrzymał 427 podziękowań w 262 postach
    Z tymi nazwiskami nie martwiłbym się aż tak bardzo. Wiele rodów ze stanu szlacheckiego (abstrahując od ich pozycji majątkowej) pisało inaczej swoje nazwiska, a nawet zmieniało je. Wiele rodów, które podobno wymarły przetrwały znacznie dłużej, ale w bocznej linii która przybrała inne nazwisko, wystarczy prześledzić jakie rody wyszły od Rurykowiczów czy Giedyminowiczów, żeby zrozumieć ten proces. Przykład von Wedlów, którzy w polskiej linii przybrali imię Tuczyńskich oraz przypadki nazwisk dwuczłonowych, gdzie czasami pisano tylko jeden człon tego nazwiska na co dzień.

Strona 33 z 176 PierwszyPierwszy ... 2331323334354383133 ... OstatniOstatni