Strona 58 z 287 PierwszyPierwszy ... 848565758596068108158 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 571 do 580 z 2861

Wątek: Ukraina i unia

Wojski Awatar Husarz1994
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
    chochlik20 3 posty pod tym zamieściłem. 2 razy ty coś napisałem i raz jakiś Piotrek. Mam dość z wami dyskusji wierzcie w co tam chcecie.Lubie Rosję i nie winie jej za zło całego świata.Może kiedyś to zobaczycie byle by nie było już za późno jak przestaniecie samodzielnie myśleć

Moderatorzy Lokalni Awatar Piter
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    73
    Otrzymał 179 podziękowań w 145 postach
    Cytat Zamieszczone przez chochlik20 Zobacz posta
    Nie wiem, gdzie widzisz niekonsekwencje skoro:
    - Rosja zamknęła granicę - czyli nałożyła embargo na polskie mięso - i nie wpuszcza go w ogóle do swojego kraju
    - Ukraina cofnęła embargo - czyli otworzyła granicę - żąda tylko badań laboratoryjnych co dla mnie jest uzasadnione przy 100% śmiertelności wirusa - odsyłam do tego co napisałem wcześniej.
    Ukraina nie ma prawa chronić swoich obywateli przed śmiertelnym wirusem. ponieważ mają nam być wdzięczni. W Afryce w Gwinei, Sierra Leone i Liberii szaleje ebola i państwa sąsaidujące powinny w ramach sąsiedzkiej pomocy otworzyć granicę dla uchodźców, nie tworząc w ogóle obozów przejściowych, szpitali. Ale jak widzę niekonsekwencji Rosji nie dostrzegasz, bo ona jest bardzo konsekwentna i idzie dalej w zamykaniu granicy.

Cła:
    Jak rozumiem Rosja w ogóle nie wprowadziła ceł lub są one bardzo niskie w porównaniu do ukraińskich. Cło ma za zadanie chronić rodzimą gospodarkę przed zalewem tańszego produktu z zagranicy. Chyba, że pójdziemy tropem pewnego polskiego polityka, który pragnąłby zniknięcia cła i stworzenia prawdziwie wolnego rynku. Zresztą idąc Twoim tropem myślenia Ukraina nie ma prawa, ba! nawet powinna w ramach wdzięczności otworzyć całkowicie granicę dla polskich towarów i znieść cła.

Zresztą jakbyś nie zauważył drogi kolego za każdym razem jak Rosji coś nie pasuje w polityce naszego kraju nagle znajdują powód by zamknąć granicę dla określonego towaru - a to przetwory mleczne, a to mięso a to warzywa i owoce. Aż dziw bierze, że nie zamknęli dla polskiej wódki.

Husarzu1994 - wiesz jaki jest problem z ironią? Bardzo trudno ją wychwycić w słowie pisanym, w mowie bardzo łatwo - intonacja głosu, gesty, mimika twarzy. Co Ty zaś napisałeś:
    chochlik20
    co do sankcji
    " i tu cytat, którym się posłużyłeś"
    ktoś bardzo dobrze to opisał

I gdzie tu mam według Ciebie znaleźć ironię? W 100% poparłeś to co było tam napisane, chociaż były to wierutne bzdury, a teraz ciągle próbujesz usprawiedliwić swoje zachowanie argumentują to, że była to ironia. Przemyśl to co piszesz, bo nie wystarczy X postów potem napisać, że była to ironia.
    Ale skoro istnieje prawdopodobieństwo sprzedaży zatrutego mięsa za granicę to embargo Rosji jest w pełni uzasadnione, tak samo kraje UE powinny zablokować import polskiego mięsa.

Szambelan Awatar chochlik20
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Otrzymał 482 podziękowań w 340 postach
    Cytat Zamieszczone przez Piter Zobacz posta
    Ale skoro istnieje prawdopodobieństwo sprzedaży zatrutego mięsa za granicę to embargo Rosji jest w pełni uzasadnione, tak samo kraje UE powinny zablokować import polskiego mięsa.
    Jest w pełni uzasadnione? Chociaż minęło już ile miesięcy od tego i nie widać pomoru trzody chlewnej, chociaż ten wirus jest bardzo śmiertelny? Wystarczyłaby dodatkowa kontrola mięsa jak poprosiła Ukraina, UE jak widać ufa nam, że nie sprzedajemy jej zatrutego mięsa. Czy Rosja coś zrobiła w tej sprawię? Były doniesienia, że transport mięsa z Polska zawierał wirusa?
    Najśmieszniejsze w tym jest fakt, że znaleziono tylko 2 martwe dziki tuż przy granicy z Białorusią. I teraz pytanie czy związku z tym Rosja nałożyła na ten kraj zakaz eksportu wieprzowiny? Jakoś nic o tym nie słyszałem, za to wiem, że wirus nie uznaje granic politycznych ustanowionych przez człowieka.
    Rosja zrobiła wielkie zero, nic przyjęła, że wirus ciągle musi być. I jak rozumiem jej decyzja nie była podyktowana decyzjami politycznymi naszego kraju.
    Jak rozumiem polskie warzywa i owoce też nie spełniają rosyjskich norm?

A propo UE i wirusa w wieprzowinie:
    http://finanse.wp.pl/kat,1033705,tit...wiadomosc.html

Pod tym linkiem masz to o czym wcześniej wspominałem a propo naszego poparcia Gruzji:
    http://henrykp.salon24.pl/91305,ile-...oparciu-gruzji
    Tu mamy przykład jak Rosja postąpiła wobec Litwy podczas tego samego konfliktu:
    http://www.polskatimes.pl/artykul/34...uzji,id,t.html

Husarzu1994- dalej brniesz w zaparte, nie mam już siły Ci odpisywać na to. JEST OPCJA EDYCJA POSTA! NIE PISZE SIĘ PO PARU MINUTACH (12) JEDNEGO POD DRUGIM! Nie martw się napewno każdy przeczyta Twój poprawiony post.
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
    Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
    Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.

Księga XVI

Pysiaczek Samicka Awatar Presidente
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    206
    Otrzymał 230 podziękowań w 152 postach
    Najśmieszniejsze w tym jest fakt, że znaleziono tylko 2 martwe dziki tuż przy granicy z Białorusią.
    Najśmieszniejsze jest, że już chyba dwie trzody chlewne wybito i w tych miejscach zastosowano kwarantanne, ale co tam tylko 2 dziki

Stary nick:kujon333

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Cytat Zamieszczone przez kujon333 Zobacz posta
    Najśmieszniejsze jest, że już chyba dwie trzody chlewne wybito i w tych miejscach zastosowano kwarantanne, ale co tam tylko 2 dziki
    Przypomnij sobie co zrobili Brytyjczycy gdy odkryto u nich BSE? Wybijali całe stada jeżeli było tylko podejrzenie kontaktu.
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.

Księga XVI

Pysiaczek Samicka Awatar Presidente
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    206
    Otrzymał 230 podziękowań w 152 postach
    Przypomnij sobie co zrobili Brytyjczycy gdy odkryto u nich BSE? Wybijali całe stada jeżeli było tylko podejrzenie kontaktu.
    No, w szczególności że te świniaki rzeczywiście zaczęły jakoś dziwnie zdychać

Stary nick:kujon333

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    No, w szczególności że te świniaki rzeczywiście zaczęły jakoś dziwnie zdychać
    Możesz rozszerzyć swoją wypowiedz o jakiś konkret, bo nie wiem czy w tym momencie kpisz czy piszesz to na serio.

Znalazłem informację, że przyczyną dla której Rosja chce nałożyć embargo jest ta mała kruszyna:

Jakże pospolita muszka owocowa!
    Przepis na idealną kawę:

Księga XVI

Moderatorzy Lokalni Awatar Piter
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    73
    Otrzymał 179 podziękowań w 145 postach

W odległości kilku kilometrów od ogniska wybijają wszystko, nawet tam gdzie nic nie było zakażone.

Chochlik Nie, Rosja nie wprowadza embarga na polskie mięso z przyczyn zdrowotnych, tak samo Ukraina przyczyny zdrowotne wykorzystuje jako pretekst żeby ograniczyć nasz eksport.

Cytat Zamieszczone przez chochlik20 Zobacz posta
    Możesz rozszerzyć swoją wypowiedz o jakiś konkret, bo nie wiem czy w tym momencie kpisz czy piszesz to na serio.
    Tak dla jasności, nie do mnie pytanie ale wracając do mojego poprzedniego posta. Kpie

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    W odległości kilku kilometrów od ogniska wybijają wszystko, nawet tam gdzie nic nie było zakażone.
    Znowu masz błędne zdanie - bo póki co nie wybito żadnego stada, jedynie wprowadzono w końcu do jednego powiatu kwarantannę, a wybijane mają być dziki.
    Ale jak widać kwarantanna założona od razu po wykryciu na niewiele się zdała ponieważ:
    http://www.wprost.pl/ar/459266/Pierw...t-hodowlanych/

Chochlik Nie, Rosja nie wprowadza embarga na polskie mięso z przyczyn zdrowotnych, tak samo Ukraina przyczyny zdrowotne wykorzystuje jako pretekst żeby ograniczyć nasz eksport.
    I znów ścieramy się o rację stanu, co jest ważniejsze dla Ukrainy - nasza czy ich? Czyją gospodarkę mają rozwijać swoja czy sąsiada?
    Jakbyś nie wiedział ten kraj uważany jest za spichlerz Europy, który właśnie się odradza i chroni swoją gospodarkę.
    Masz tutaj wyjaśnione znacznie lepiej:
    http://natemat.pl/111649,polska-wspiera-ukraine-a-ta-naklada-na-nas-kolejne-embargo-zas-rosje-zostawia-w-spokoju-w-co-graja-z-nami-wladze-z-kijowa

Przepis na idealną kawę:

Księga XVI

Szambelan Awatar Gajusz Mariusz
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 067
    Otrzymał 1 057 podziękowań w 710 postach
    Nie boją się "ostrzału ze strony Ukrainy"? 20km trochę blisko jak na pewność że to Ukraina ostrzeliwuje...
    http://www.defence24.pl/news_najnows...nicy-z-ukraina

"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
    "Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
    "Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II

Strona 58 z 287 PierwszyPierwszy ... 848565758596068108158 ... OstatniOstatni