Strona 38 z 127 PierwszyPierwszy ... 2836373839404888 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 371 do 380 z 1267

Wątek: KORWiN i KNP

Cześnik Awatar NexaT
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    7
    Otrzymał 9 podziękowań w 8 postach
    Widzę, że mnie się ignoruje. Jeśli to czytasz: KNP NIE CHCE WPROWADZIĆ MONARCHII. Czy to nie dociera?

Postulaty w programie KNP:
    2. Uznajemy wolność osobistą – której fundamentem jest zasada “Chcącemu nie dzieje się krzywda”
    3. Uznajemy wolność słowa
    4. Uznajemy wolność religijną, wartości chrześcijańskie i tradycje katolickie

a ty piszesz o totalnych bzdurach.

I kto tu teraz wychodzi na głupca?
    W dalszym ciągu ty.

Następna osoba która nazwie drugą głupcem dostanie bonus. Pampa
    Wytrzymujcie Polaków natarcia w jak najgęstszym szyku, albowiem luźni niezwłocznie ich natarcia nie wytrzymacie. Niechaj zaś żaden z was w ucieczce ratunku nie szuka, albowiem nic nie jest w stanie ujść przed nadzwyczajną koni polskich rączością i wytrzymałością.

W bitwie pod Chocimiem szarża 700 husarzy spędziła z pola 10.000-15.000 Turków, na widok czego młody osmański dowódca popłakał się z żalu i bezsilności.

Pysiaczek Samicka Awatar Presidente
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    206
    Otrzymał 230 podziękowań w 152 postach
    - brak dbałości o środowisko naturalne (a w konsekwencji wyczerpanie zasobów i wysokie zanieczyszczenie)
    Akurat rankingi wolności ekonomicznej w większości pokrywają się z rankingami ochrony środowiska
    b) anarchia na rynku:
    - totalna kontrola nad rynkiem
    To w końcu anarchia czy kontrola?
    - niestabilność systemu (wystarczy kryzys taki jak ten z 2008 i co zrobicie, jak naraz upadnie 20-50% przemysłu i usług?)

- elitaryzm ważnych usług (nie byłoby stać sporej części obywateli np. na leczenie ciężkiej choroby)
    Rozumiem, że teraz wszyscy ciężko chorzy mają to zapewnione od państwa

Stary nick:kujon333

Pampa
    Gość
    Adriankowaty, w swoim rozumowaniu masz kilka błędów, największym chyba z nich jest o tej służbie zdrowia i leczeniu ciężkich chorób. Z tego co mi wiadomo to nasz rząd podniósł ceny leków na nowotwot o, bagatela, 3000%. Tutaj tabelka: http://www.se.pl/wydarzenia/kraj/min...ch_409723.html . Tak więc, nie mówmy o ,,darmowej" służbie zdrowia i łatwym dostępie do leków. Sam jak miałem problemy zdrowotne to musiałem chodzić prywatnie bo inaczej czekałbym 3 miesiące na najbliższy termin do wycięcia guzika. Dlatego też tzw. ubezpieczenia społeczne są dla mnie nic nie warte. Jak ktoś chce się leczyć, czy też musi, to idzie prywatnie. W związku z czym jaki jest sens płacenia tych durnych składek ZUS?

Podczaszy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
    Jeżeli ktokolwiek chce krytykować NP, to niech najpierw pozna i przede wszystkim zrozumie szczegóły ich programu, potem można rozpoczynać poważną dyskusję. Rozmawianie z kimś, kto zna tylko zakłamany obraz programu tej partii mija się z celem. Rozumiem rozmawianie o realnych problemach programu KNP, np. prywatyzacja energetyki. Ale jak tu ktoś myśli, że państwowa służba zdrowia zapewni nam tańsze i lepszej jakości usługi, niż prywatna, to o czym my tu rozmawiamy?

Kolega Adriankowaty udowodnił, że nie wie czym jest wolny rynek i nie ma zielonego pojęcia o programie Nowej Prawicy. Z takimi ludźmi nie warto dyskutować, bo zamiast porozmawiać o rzeczach poważnych, to trzeba koledze tłumaczyć banały zanim się w ogóle ruszy z miejsca.

Ale trudno, niech stracę czas tłumacząc oczywistości:
    Obecna służba zdrowia, to zbiurokratyzowany potwór, na który idą ogromne pieniądze, a co z tego mamy? Ludzie umierają w kolejkach do lekarza, na wizytę u specjalisty trzeba czekać czasem nawet rok, szpitale mają stary sprzęt, są niewygodne dla pacjentów, a posiłki podawane tam są mizerne, ogólnie rzecz biorąc bagno. A argument o ciężkich chorobach jest oderwany od rzeczywistości, typowy argument, który usłyszymy w telewizji, a łatwy do obalenia - ile razy w telewizji widzimy reklamy "Pomóż małemu Michałkowi, Agnieszce, Pawełkowi" itp, itd. Czemu państwo nie finansuje ich ciężkich chorób i muszą prosić o pomoc społeczeństwo? Przecież płacimy w podatkach państwu i domagamy się, żeby Ci biedni, chorzy ludzie dostali odpowiednią pomoc...
    Ludzie naprawdę chcą pomagać, ale nie mają na to pieniędzy. W czerwcu była akcja w internecie i w 4 dni rodzina zebrała 500 tysięcy złotych na leczenie nowotworu oka u swojego dziecka. Trzeba przestać zdawać się na źle funkcjonujące państwo, tylko uwierzyć w ludzką empatię, oddać im grabione w podatkach pieniądze i pobudzić w nich ponownie chęć pomagania w takich przypadkach.
    Ostatnio edytowane przez Volfgan ; 17-08-2014 o 14:19
    "Do 9 roku życia byłem socjalistą. Podobno każdy za młodu powinien nim być, potem mądrzeje."

Comte de Barcelona Awatar Barsa
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    89
    Otrzymał 101 podziękowań w 58 postach
    Adriankowaty.... PIS gospodarczo to socjaluchy jak SLD i nie ma tu nawet o czym dyskutować, zresztą PO daleko od tego też nie jest.

Visca el Barca!!!

Podkomorzy Awatar Bronti
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    257
    Otrzymał 118 podziękowań w 79 postach
    Poproszę link do szczegółowego programu KNP

Podkomorzy Awatar Zakapior-san
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    21
    Otrzymał 33 podziękowań w 17 postach
    Cytat Zamieszczone przez Bronti Zobacz posta
    Poproszę link do szczegółowego programu KNP
    A ja poproszę też linki do szczegółowego programu PIS/PO. Niedawno przeglądałem strony tych partii i były tam teksty 160-180 stron podpisane jako programy wyborcze. Po przeglądnięciu ich doszedłem do wniosku, że jest to totalne lanie wody i zapewne jakiś atak hakerski anonymous. Przecież to niemożliwe żeby tak solidne partie splamiły się zrodzeniem tylu stron czystego wodolejstwa bez 1 (słownie jednego) konkretu

Z tego co widziałem KNP ma program na jedną stronę- same konkrety z których łatwo tą partię rozliczyć gdy dojdzie do władzy. A teraz rozlicz PIS/PO ze 180 stron lania wody i hasełek typu "będziemy dbać o polską rodzinę", "będziemy walczyć z bezrobociem" itd

Stolnik
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    3
    Otrzymał 30 podziękowań w 21 postach
    Cytat Zamieszczone przez Pampalinex Zobacz posta
    Adriankowaty, w swoim rozumowaniu masz kilka błędów, największym chyba z nich jest o tej służbie zdrowia i leczeniu ciężkich chorób. Z tego co mi wiadomo to nasz rząd podniósł ceny leków na nowotwot o, bagatela, 3000%. Tutaj tabelka: http://www.se.pl/wydarzenia/kraj/min...ch_409723.html . Tak więc, nie mówmy o ,,darmowej" służbie zdrowia i łatwym dostępie do leków. Sam jak miałem problemy zdrowotne to musiałem chodzić prywatnie bo inaczej czekałbym 3 miesiące na najbliższy termin do wycięcia guzika. Dlatego też tzw. ubezpieczenia społeczne są dla mnie nic nie warte. Jak ktoś chce się leczyć, czy też musi, to idzie prywatnie. W związku z czym jaki jest sens płacenia tych durnych składek ZUS?
    no oczywiście, że to NFZ od tak z czapy podnosi sobie ceny na leki....jeszcze jakby to oni je produkowali. Szczególnie, że nie wiemy tak naprawdę które z w/w leków są najcześciej kupowane a które najrzadziej. Idąc dalej to po co w takim razie płacić za coś co rzadko schodzi? A?

@Zakapior - czyli w sumie ten Twój KNP nie wie tak na prawdę co chce zrobić, jakie ma pomysły na reformę służby zdrowia, aparatu podatkowego, infrastruktury itd
    Szanuj swój język - Mów po POLSKU!

Cześnik Awatar NexaT
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    7
    Otrzymał 9 podziękowań w 8 postach
    Jak to nie ma pomysłów? Obejrzyj jakiś wywiad z którymkolwiek człowiekiem z tej partii. Temat wałkowany setki razy. (nawet JKM był zapraszany konkretnie na omówienie jednego tematu - reforma służby zdrowia. Link do dyskusji tutaj podawałem, ale kto tam zajrzał...)

Widzę, że dyskusja z niektórymi w ogóle nie ma sensu.

Program KNP:
    http://www.nowaprawicajkm.pl/info/pr...-nowej-prawicy

To, że czyjś plan ma 1 stronę, nie oznacza, że jest słabym planem. Ilość nie przekłada się na jakość.
    Wytrzymujcie Polaków natarcia w jak najgęstszym szyku, albowiem luźni niezwłocznie ich natarcia nie wytrzymacie. Niechaj zaś żaden z was w ucieczce ratunku nie szuka, albowiem nic nie jest w stanie ujść przed nadzwyczajną koni polskich rączością i wytrzymałością.

W bitwie pod Chocimiem szarża 700 husarzy spędziła z pola 10.000-15.000 Turków, na widok czego młody osmański dowódca popłakał się z żalu i bezsilności.

Stara Gwardia Awatar Grogmir
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    36
    Otrzymał 68 podziękowań w 40 postach
    Przeczytałem program i nie bardzo wiem jak mam polemizować z czymś ewidentnie napisanym na kolanie "byle by było", nie podającym jakichkolwiek szczegółów/konkretów. Na takiej samej zasadzie mogę napisać program wyborczy, w którym zapowiem powołanie Imperium Galaktycznego z Radą Galaktyki jako ciałem ustawodawczym. A jak to zrobię? Co za różnica, liczy się jakość, a nie ilość, po co komu szczegółowy program, 180 stron się chciało pisać baranom z PO/PIS, my zreformujemy państwo do cna kilkunastoma punktami! Aż się boję pomyśleć, jakby wyglądały ustawy pisane przez speców z KNP...

Nie no, tak na serio, to ciekawe, czy oni w ogóle wiedzą, że w celu zrealizowania tego planu muszą wywalić do kosza całą Konstytucję i napisać nową praktycznie od zera? Że to tytaniczna praca, wymagająca absolutnej większości w Sejmie, Senacie, swojego Prezydenta i przychylności elektoratu przez lat kilkanaście, jak nie więcej? To już chyba wolę "wodolejstwo" innych partii, bo przynajmniej tam raz na sto propozycji trafi się jakiś fajny pomysł, który DA się zrealizować. A teksty o konkretach są śmieszne, bo tu żadnych konkretów nie ma, są za to absurdy (liberałowie rezerwujący status legalnego związku tylko dla części społeczeństwa, hell yeah - swoją drogą w kwestii małżeństwa - Ten status prawny przyznawany może być wyłącznie związkom mogącym płodzić dzieci. czyli przed zawarciem małżeństwa każda para przechodzi obowiązkowy test na płodność?) i populizmy w niczym nie lepsze od tych z innych partii - Uzdrowimy system wymiaru sprawiedliwości upraszczając prawo – i usuniemy skorumpowanych sędziów.

Strona 38 z 127 PierwszyPierwszy ... 2836373839404888 ... OstatniOstatni