Tylko 126MB, cudów się nie spodziewam :O
EDIT: Zauważyliście jakieś zmiany? Ja nie![]()
Tylko 126MB, cudów się nie spodziewam :O
EDIT: Zauważyliście jakieś zmiany? Ja nie![]()
Ostatnio edytowane przez Dudzio ; 02-09-2014 o 09:09
Proc - Intel Core 2 Quad Q6600 G0 2.4GHz@3.0GHz| Pentagram HP-120 Karakorum | Mobo - DFI Blood Iron | Graf. - GeForce GTX 750 Ti
Pamięć - 8GB Samsung @840MHz CL5 | Twardziel - SSD Micron M1100 256GB ; Samsung F3 HD103SJ 1TB 32MB
PS4 500GB Glacier White| TV - Toshiba 40L7335DG | Monitor - Dell U2417H
Ja nie grałem, ale na zachodnich forach opinie prawie same pozytywne (chociażby bitwy są dłuższe), spróbuj rozpocząć kampanię od nowa - na pewno zmiany w budynkach nie działają na starych sejwach.
Nie grałem długo bo nie chce rozpoczynać kampanii przed pojawieniem się oficjalnego patcha, który doda frakcje. Na szybko zauważyłem te zmiany w systemie budowania, czekam na DeI tą wersję.
Popraw podpis
Dokladnie tak.Musisz kamapnie zaczynac od nowa.Bitwy sa dluzsze,starty w bitwach wieksze-wreszcie widac straty po obydwuch stronach.Do tej pory moje bitwy wygladaly tak ze srednio tracilem po 2-5% armi,a bitwy z udzielm 5 tys trwaly 3 min.Tearaz WRESZCIE straty sa o wiele wieksze.Bitwy trwaja dluzej.Widac roznice w grze-szkoda ze rok po premierze-ale mniej wiecej tak powinno wygladac Rome II w dniu premiery....
Kiedy życie Cię nie pieści,podnieś głowę w górę i zaciśnij pięści
Dłuższe bitwy! Prawie w rocznicę premiery. W końcu!
"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
"Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
"Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II
Fakt jest dużo lepiej ale nadal jest sporo idiotyzmów:
- brak drzewka rodowego
- brak murów obronnych choćby w Syrakuzach
- magiczne "łódki" transportujące pojawiające się "znikąd"
- brak jakichkolwiek wstawek filmowych
Jest tego więcej ale resztę poprawili już moderzy.
Mimo tego w rok po premierze w końcu chce się w to grać. Najbardziej cieszy mnie "fire at will" u wszystkich jednostek z oszczepami.
Masz racje rzymianin-dlatego tez napisalem "...mnie j wiecej ..." oraz "...w dniu premiery..." , a nie rok po premierze.
Ale teraz przynajmniej da sie juz w to grac.
Kiedy życie Cię nie pieści,podnieś głowę w górę i zaciśnij pięści
Pograłem trochę dłużej na tej becie i moje spostrzeżenia są następujące:
-Ta gra powinna wyjść właśnie w tym momencie
-Oblężenia wreszcie wyglądają tak jak powinny. Mianowicie jednostki które posiadają oszczepy/pila rzucają nimi nawet w postawie defensywnej. I dodano, na wzór poprzednich części, ikonkę odpowiadającą za rzut na rozkaz bądź też dowolny. Oprócz tego dochodzi walka na murach (Wreszcie...)
-Bitwy. Chyba największy plus tego patcha. Starty są nieporównywalnie większe od poprzednich wersji. Wreszcie jest czas żeby trochę pomanewrować i pooglądać starcia z bliska. Ogólnie mam wrażenie że komputer zachowuje się bardziej racjonalnie i szybciej podejmuje działania.
-Oprócz tego jest dużo przyjemniej jeżeli chodzi o mapę kampanii. Nowe budynki dodają klimatu.
-Gdy gra wychodziła w tamtym roku to dałem jej 5/10, gdyby wyszła teraz dostałaby 8+/10
Co masz na myśli mówiąc "walka na murach"?
Jednostki wroga wchodzą na mury i to tam się decydują głównie losy bitwy. AI nie lata palić bramy![]()