U barbarzyńców także, ale co innego kolejne urzędy, a co innego mianowanie zwykłego zarządcy prowincji. Za tego ostatniego płaci się tylko jeśli mianujesz kogoś z obcego rodu. Logiczne nawet, bo płacisz mu w końcu za pracę na korzyść Twojej rodziny.
To trzeba adoptować
Czekam na info Samick.
Visca el Barca!!!
mianowanie członków swojego rodu oraz gości z listy arystokratów (po lewej u góry) są także darmowe...
W kampanii z Iturielem gram Frankami, poprzedni król miał 3 synów. Pierwszy ma 3-4 bękartów i dwójkę legalnych, drugi ma chyba 3 dzieci, obecny władca ma 1. Pamiętajmy, że przy każdym żyjącym członku rodu mamy okienko na męża/żonę (położenie tego okienka podpowiada nam, czy dziecko jest dziewczynką czy chłopcem - taka uwaga). Więc, już nie mamy możliwości sensownego przeglądania, co przypomina sytuację z R1 czy M2, gdzie po pewnym czasie takżę takie rozbudowane, niewygodne do przeglądania drzewka były. Tutaj z pomocą CA powinien przyjść Paradox, który ładnie to rozwiązał w CK2.
PioterC masz rację, jak się bierze kogoś spoza listy to trzeba płacić.... teraz sobie przypomniałem, czyli jak w R2 przy genkach...
Pytanko kolejne, te limes Hadriana to coś daje w ogóle![]()
Visca el Barca!!!
Jak i kiedy kończy się prolog?
Doszedłem do etapu wykonania zadania zlikwidowania buntu w pobliżu Salonik i nie wiem czy chce mi się ciągnąć to dalej czy zacząć kampanię. Jakby zmierzało to do szybkiego końca pociągnąłbym jeszcze...
Przeglądając zmiany w nadchodzącym patchu mają coś przy nim dłubać, ale nie pamiętam co.
Powinieneś zająć Adrianopol, poczekać na wypowiedzenie wojny przez Bizancjum i wygrać bitwę pod Adrianopolem. Swoją drogą prolog beznadziejny i jeśli go nie poprawią to będzie kiepsko. Hunowie ganiali od lewej do prawej po Krymie 5 armiami po 3 jednostki każda przez dłuższy czas, po czym musiałem przed tymi ":wielkimi" siłami, które mi "zagrażały" uciekać na południe. Prolog kończy się bitwą pod Adrianopolem, która jest beznadziejna, nawet nie będę poświęcał czasu na jej opisywanie.
W opisie do patcha wspominali, że poprawią prolog. Oby.
Dzięki. To może zaczekam na patcha.
Czy barbarzyńcy w trybie hordy mogą powołać nową armię? Bo chyba Hunowie nie mogą zdobywać osad?
Śmierć to Twoje przeznaczenie.
A poza tym sądzę, że Rzym należy zniszczyć.
KABANOS to taka kiełbaska i zespół muzyczny, oba polecam.
Jeśli nie musisz czegoś zrobić, to nie rób. Ale jeśli już musisz, to zrób to szybko.