Strona 68 z 104 PierwszyPierwszy ... 1858666768697078 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 671 do 680 z 1031

Wątek: Dyskusja ogólna o grze Total War: Attila

Cześnik
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    4
    Otrzymał 7 podziękowań w 2 postach
    hummels Gra dopiero co miała premierę a jest dużo dużo lepsza niż Rome 2 po premierze, a to chyba dobrze, teraz zastanów się jak romek ewoluował od premiery i pomyśl jak może się zmienić Attyla po ok 10 patchach. A jeszcze jak jakaś ekipa zacznie tworzyć coś jak Divide et Impera pod Attyle, nam pozostaje tylko czekać aż doszlifują ten niedoszlifowany diament jakim jest nowa gra CA.

Łowczy Awatar hummels
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1
    Otrzymał 2 podziękowań w 1 poście
    Nie chodzi mi o porównywanie zmodowanych części TW z Attilą (użyłem M2 tylko jako przykładu aby łatwiej wyjaśnić), tylko FUNKCJI i różnych rzeczy, które zrobili zwykli szarzy moderzy a profesjonalne studio CA nie jest w stanie wziąć z nich przykładu i zrobić tego samego w nowej odsłonie TW. To czy to jest M2 czy inna część, na modach, bez modów - to nie ma znaczenia. Chodzi mi o to, że w Attyli brakuje takich rzeczy, które wymieniłem w poprzednim poście lub są gorsze, źle działają itd.

Co do dyplomacji w Attyli to wiesz, wiele rzeczy ma na nią wpływ.
    W każdej części różne rzeczy mają na nią wpływ.. Skupmy się na tym jak powinno być czyli, że pokój powinien być częściej akceptowany przez AI w sytuacjach podanych przeze mnie w poprz. poście. AI powinno bronić całą siłą militarną swoich osad a nie je opuszczać turę przed naszym atakiem. AI powinno zmieniać się w hordę aby przetrwać i z powodu zagrożenia a nie palić swoje własne miasto i lecieć na kamikaze atakować Rzym bo to jest kompletnie nielogiczne i nierealistyczne, koniec kropka. Dla Ciebie chyba wszystko jest doskonałe, zbalansowane i nie wymaga poprawek, takie gry nie istnieją.

@miesiek1205, Oczywiście z tym w 100% się zgadzam, chodzi mi jednak o to, że można było uniknąć teraz czekania na te 10 poprawek. Ja opisuję AKTUALNY stan gry i na tą chwilę widzę to tak a nie inaczej i nic na to nie poradzę. Też żałuję bo czekałem już długo zwłaszcza po failu z R2. Po poprawkach się przetestuje i będzie można porównać

Wojski Awatar Maniek116
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    9
    Otrzymał 11 podziękowań w 9 postach
    Odnośnie wykorzystywania spalonych prowincji przez AI - w mojej kampanii hunami aż przesadnie wykorzystują tę opcję i nie wiem skąd te frakcje biorą na to fundusze. Spaliłem praktycznie wszystkie tereny cesarstwa zachodniorzymskiego od wschodu poprzez Italie do Ligurii i udałem się na półwysep iberyjski. Po spaleniu wszystkich prowincji tutaj ( zostawiłem tylko jedną Hiszpanom z których zrobiłem lenników ) dość mocno się zdziwiłem jak zobaczyłem, że praktycznie cała Italia została już odbudowana przez Markomanów. Jeszcze bardziej zdziwiło mnie jak po ponownym spaleniu tych terenów i zniszczeniu Markomanów dosłownie w kolejnej turze jakieś plemię wędrowne zaczęło odbudowę kilku prowincji na tych terenach. Ta sama sytuacja była po spaleniu kilkunastu prowincji należących do Anglów, po kilku turach Frankowie zaczęli odbudowę.

Cześnik
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    4
    Otrzymał 7 podziękowań w 2 postach
    Nie jestem miesiek tylko misiek tu na portalu i w realu, znajomi tak na mnie wołają.

Wojski Awatar jmj06pl
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    8
    Otrzymał 21 podziękowań w 12 postach
    w innym temacie omawiałem jak to moi sojusznicy Jutowie napadli mnie by zagarnąć miasto avaricum gdzie jest kopalnia złota. Po chwilowym zaskoczeniu i utracie na ich rzecz 3 miast przeszedłem do kontrataku. odbiłem miasta, rozbiłem armię i obległem ich stolicę. Przystąpiłem do budowy machin, myślę sobie wezmę szturmem i spalę do gołej ziemi, szacunku nauczę. jakież moje było zdziwienie kiedy po trzech turach zaproponowali mi pokój, 10 tys odszkodowania. oczywiście wziąłem. dość istotne mieli w polu jeszcze dwie pełne armię i 6 miast czyli byli dość silni a mimo to poprosili o pokój. Czyli jednak dyplomacja funkcjonuje bo czegoś takiego to w innych częściach to nie uświadczyłem za bardzo. Po za tym regularnie dostaję prośby od sojuszników, a mam ich kilku, by kogoś zaatakować z ich wrogów. Co ważne dają za to kasę i to nie jakieś tam 300 dukatów ale po 2 czy 4 tysiące dukatów czyli całkiem spory hajs w sumie. Co do palenia to ziem, to nie wiem, u mnie wypalone są włochy, i część środkowej Europy ale to w sumie wynik silnych starć, zdarzało się tam że jedno miasto w obrębie 10 tur kilka razy z rąk do rąk przechodziło. Co do porzucania ziemi to u mnie robią to ludy które miały jedno miasto, nie spotkałem się z sytuacją że zrobiłby to ktoś kto miał ich więcej. Poza tym nieraz jest tak że się poszwendają, poszwendają i osiądą gdzieś w nowym miejscu. Wydaje mi się to zależy jak trafimy, raz więcej palą raz mniej, tak naprawdę ilu nas tyle może być ocen
    "Czyż nie wydaje się wam, że mam powód do płaczu, jeżeli Aleksander będąc w moim wieku panował już nad tylu ludami, a ja nie dokonałem jeszcze ani jednego sławnego czynu?" - Gajusz Juliusz Cezar

6. Użytkownicy którzy uznali post jmj06pl za przydatny:

Pampa
    Gość
    Wyszedł do Attyli właśnie patch - 1,6 GB, także pewnie sporo się zmieni.

Szambelan Awatar Gajusz Mariusz
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 067
    Otrzymał 1 057 podziękowań w 710 postach
    Też mi zasysa. Może dziś ruszę?

"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
    "Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
    "Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II

Stara Gwardia Awatar Grogmir
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    36
    Otrzymał 68 podziękowań w 40 postach
    Jak przeszkadza Wam to palenie prowincji, to na TWcenter widziałem moda, który pozostawia tę opcję tylko Hunom.

Pampa
    Gość
    Z najważniejszych nowości - barykady nie padają od 1 uderzenia mieczem, jest lepsza optymalizacja (10-15 klatek), bramy nie płoną od razu i ogólnie jakoś przyjemniej te bitwy się gra. Na mapie kampanii niedługo pewnie się dowiem co nowego.

Chłop Awatar marchlew1920
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
    Niwe wiem czemu ,ale po aktualizacji do nowego patcha ciagle mi crash robi gra

Strona 68 z 104 PierwszyPierwszy ... 1858666768697078 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów