Jemu raczej chodziło o to, że nie gracz.
==========================
Edit:
<nie ważne, pytałem o coś, ale już widzę w ambasadzie>
Jemu raczej chodziło o to, że nie gracz.
==========================
Edit:
<nie ważne, pytałem o coś, ale już widzę w ambasadzie>
Ostatnio edytowane przez Domen ; 17-10-2015 o 03:15
Bardziej mówiłem o punkcie:
8. Obowiązywanie
b) Zasad Regulaminu nie stosuje się wobec frakcji kierowanych przez komputer. Używanie przeciw nim wspomnianych bugów jest jednak zakazane.
Przy rozumieniu punktu 4tego jako generalnego zakazu otwierania osad szpiegami.
Ale niech będzie.
Ostatnio edytowane przez Mefisto7 ; 17-10-2015 o 17:07
Nie chodzi o bug. To tylko kolejna część podpunktu.
Chodziło o ogólny zakaz otwierania, za wyjątkiem frakcji komputerowych. Ten punkt 4 jest już tak stary, że specjalnie nad nim się nie zastanawialiśmy z Avasilem.
Aha, w takim razie ten post nie jest aż tak zły jak myślałem![]()
Wydaje mi się, że ciężko zaliczyć MG do jakichkolwiek graczy. Jeszcze skoro w regulaminie jest dodane, że zakaz otwierania bram dotyczy tylko żywych graczy, można pomyśleć, że nie dotyczy "martwych", czyli takich, których tury do końca już będzie przeklikiwał MG, podobnie jak z państwem papieskim.
No ale dokładnie będzie można to przemyśleć jak będziemy wprowadzać poprawki do regulaminu (może razem z zadeptywaniem agentów <3), póki co wydaje mi się, że karanie byłoby i tak bezsensu, bo spojrzałem w turę i nie bardzo widziałem, jak Maurowie mogliby powstrzymać Sycylię przed zdobyciem Rzymu. Sycylia ma kasę za jedną turę podatków w Rzymie, ale nie powinno mieć to wpływu na wojnę.
Po prostu normalne oblężenie pochłonęło by dużo więcej ofiar. MG może też oblężenia odbijać. Za duże ryzyko, by dodatkowo tracić na to turę w obliczu wojny za rogiem.
Ale napisałem w 5tym poście do góry, że rezygnuję z pretensji. Trudno, by miano Gobblera karać za literalną interpretację punktu czwartego.
No właśnie MG wtedy (w lipcu) pozwolił mi tą armią sobie hulać do woli. Więc nie wiem, w czym problem. A forty zbudowałem dla osłony przed Bułgarią (odradzam zbliżanie się do Wielkiego Bułgara, tam w okolicy jest ze 30-40 oddziałów wroga).
Chcę sobie wrócić do siebie tymi generałami, jak mi dasz pozwolenie na przejście przez swoje ziemie to opuszczę miasto, ale w przeciwnym razie będę potrzebował okrętu żeby przepłynąć sobie przez morze, więc opuszczę po zbudowaniu okrętu.(traktuję tę prowincję jako zbuntowaną, a niech mi ktoś tylko powie, że jest inaczej!). Proszę więc usunąć te nędzne forty i najlepiej opuścić miasto.
Zresztą traktuj ją sobie jak zbuntowaną, nie ma sprawy.
Ale w jaki sposób tam ta armia się znalazła? Aha i rozumiem że zbuntowałeś Moran i z powrotem
zdobyłeś?
Aha, możesz pokazać posta w którym mg pozwala ci używać wojsk które, jak podejrzewam, uzyskałeś w dyplomacji i które powinieneś usunąć? Niczego takiego nie mogę znaleźć w tym dziale.