Strona 67 z 82 PierwszyPierwszy ... 1757656667686977 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 661 do 670 z 819

Wątek: Bellum Crucis 7.0 - dyskusja ogólna

Podkomorzy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    56
    Otrzymał 190 podziękowań w 121 postach
    Trochę mi się znudził ten mod. Od początku mamy dość wysoko rozwinięte osady, od początku dostęp do najlepszych albo prawie najlepszych wojsk, gienkowie zdobywają cechy, gwiazdki, cechy pomocnicze jak szaleni. Poszukałem czegoś innego i biorę się w końcu za Last Kingdom. Osady słabo rozwinięte, fajniejszy okres ze słabszą jazdą, która w późniejszym okresie średniowiecza za bardzo rządzi, no i chyba nie jest tak łatwo zapełnić świtę generała, co w Bellum można zrobić przed dwudziestką generała. Wziąłem się najpierw za spolszczenie i jest już w większości zrobione.

Tu w międzyczasie postaram się obczaić czy księża się w końcu poprawnie rekrutują i jeśli tak to dokończę trzeciego megasubmoda pod BC 7 i chyba pogrzebię w rekrutacji wojsk, tak aby w zamkach można było rekrutować np. wojska zawodowe, w fortecy profesjonalne, a w cytadeli profesjonalną elitę, bo to co jest teraz jest beznadziejne. No ale jak księża dalej będą kapryśni to chyba oleję całkiem tego moda, bo ma za dużo wkurzających rzeczy.

No ale nic nie obiecuję, bo to wymaga czasu, a poza tym teraz bardziej przysiądę chyba do Last Kingdom.

Tak doświadczony użytkownik a nie wie że przekleństwa są karane...Ostrzeżenie.

Il Duce
    Ostatnio edytowane przez Il Duce ; 06-07-2016 o 16:06
    "Ludzie, którzy dla odrobiny bezpieczeństwa rezygnują z podstawowej wolności, nie zasługują ani na bezpieczeństwo, ani na wolność" Benjamin Franklin

Podczaszy Awatar buger13
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    37
    Otrzymał 34 podziękowań w 20 postach
    Cytat Zamieszczone przez Araven Zobacz posta
    Dowodzić można 1 armią innymi posiłkowymi dowodzi komp, mozna im jedynie nakazac postawe agresywna obronna albo strzelecką. Niekiedy jaka s armia nie zdąży wejść do bitwy
    Tak wiem, chodzi mi o to że mimo iż na mapie kampanii w tym czerwonym kwadracie mam trzy armie, to w zwoju przed bitwą jest tylko jedna.
    W następnej bitwie było już ok, ale to się powtarza.
    Pytanie brzmi czy to jakiś bug, czy skrypt i tak ma być?

"Energia umysłu jest esencją życia". - Arystoteles

Podkomorzy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    56
    Otrzymał 190 podziękowań w 121 postach
    Może to jest bitwa nocna?
    "Ludzie, którzy dla odrobiny bezpieczeństwa rezygnują z podstawowej wolności, nie zasługują ani na bezpieczeństwo, ani na wolność" Benjamin Franklin

Podczaszy Awatar buger13
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    37
    Otrzymał 34 podziękowań w 20 postach
    Cytat Zamieszczone przez wino Zobacz posta
    Może to jest bitwa nocna?
    Nie ponieważ przy bitwie nocnej armia na "zwoju" przed bitwą jest widoczna na czarnym tle i nie może wziąć udziału.
    A tu mam tak że raz np. trzy moje armie stojące obok siebie(jak już pisałem w kwadracie bitewnym na mapie kampanii) biorą udział w bitwie, a drugim razem tylko jedna. Pozostałych dwóch jak by nie było (na zwoju ich nie ma, a na mapie są obok siebie) i w ten sposób Ai atakuje moje chorągwie po kolei(tak dzieje się tylko w bitwach z Mongołami).
    Później zrobię zrzut ekranu jak ta sytuacja się powtórzy.

"Energia umysłu jest esencją życia". - Arystoteles

Szambelan Awatar Araven
    Tournaments Joined
    2
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    401
    Otrzymał 277 podziękowań w 235 postach
    Mnie raczej rzadko się zdarzało, ze jakaś armia nie docierała jako posiłki. Większe bitwy toczę zwykle z automatu w sensie kilka armii na kilka.

@wino
    Dobre założenia co do rekrutacji w BC 7.0 fakt obecnie za szybko ma się elitę i to sporo.
    Last Kingdom fajny mod dobra muza masa budynków, nie skończyli ale stabilny. Klimaty Wikingów i Last Kingdom czuć. Ai niezłe.

Chłop
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
    Pomimo submoda mam wrażenie, że polska kawaleria nie jest tak potężna jak wskazuje opis. Chyba każda inna frakcja ma lepiej opancerzone oddziały ciężkiej jazdy w późniejszych epokach - tylko początek wygląda dobrze dzięki Polskim Możnym.

Kopijnicy (Polska) - 12/23/8
    Gwardia Carska (Księstwo Włodzimiersko - Suzdalskie) - 12/26/8
    Angielscy Rycerze - 12/27/8
    Kopijnicy (Francja) - 12/26/8
    Rycerze Tadzreuli - 12/26/8
    Feditori - 12/28/8
    Rycerze Sasów Transylwańskich - 12/27/8

Chłop
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Witam serdecznie, mam na imię Piotr i jestem spod Wrocławia.
    jestem nowym na forum.
    Właśnie sięgnąłem po moją starą dobrą gierkę Medieval II Total War , którą kiedyś przez całe miesiące grałem.
    Ale wiadomo , ile można grać ciągle w to samo.
    Zaciekawił mnie omawiany przez Was mod Bellum Crucis 7,0.
    Trochę poszperałem w necie , obejrzałem kilka filmików i rzeczywiście , mod znacznie odmładza i czyni ze starego TW nową ciekawą rozgrywkę.
    Początkowe strony zawierające linki do tego moda i buksa już nie działają.
    Możecie mi powiedzieć skąd aktualnie pobrać najważniejsze pliki + spolszczenie oraz instrukcję jak to wszystko powłączać aby gra działała bez zacięć i problemów.

Pozdrawiam serdecznie.

Szambelan Awatar Araven
    Tournaments Joined
    2
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    401
    Witaj, wejdź w post nr 1 i tam w link Włochów, tam w sekcji download są linki od nich jako Twórców. pobierz 12 partów i bugfixer. Ew. proponuje pobrac Megasubmoda 2 do BC 7.0 zawiera spolszczenie i wiele ulepszeń, ma osobną instalkę. Pobierz wszystko i zainstaluj czyste BC 7.0 opis masz na stronie 1 tego tematu i w kilku innych miejscach tez go znajdziesz. zainstaluj tylko BC 7.0 i bugfixer i żadnych dodatkowych opcjonalnych plików nie instaluj. Ew. cały Megasubmod 2 ale to na działające czyste Bellum. Megasubmod 2 ma osobny temat w tym dziale. Istotne czy masz wersję z płyty czy steam.

Chłop
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Panie Araven, dziękuje za szybką odpowiedź.
    mam wersję z płytkami CD, kupioną chyba 8 lat temu i działa.

Z plikami podstawowymi 1-12 i bugfixer sobie poradziłem.
    Ale gdzie szukać tego Megasubmoda 2 , u Włochów go nie ma.

Szambelan Awatar Araven
    Tournaments Joined
    2
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    401
    Link http://forum.totalwar.org.pl/showthr...%C5%82%C4%99dy

Nazywa się Megasubmod do BC 7, to temat w tym samym dziale co piszemy obecnie.

Strona 67 z 82 PierwszyPierwszy ... 1757656667686977 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów