"Nie podoba mi się tutaj, obraziłem się, więc spalę wszystko, tak żeby ni deska się nie ostała". Buraczane osobowości.
Dzięki, miło było.![]()
"Nie podoba mi się tutaj, obraziłem się, więc spalę wszystko, tak żeby ni deska się nie ostała". Buraczane osobowości.
Dzięki, miło było.![]()
Ohoho, ja akurat doskonale pamiętam o tym,że MULTUM razy prosiłem żeby nie pisać jak na onecie POlska, a tej sytuacji z UPAiną nie pamiętam, albo wskaż mi gdzie przeszedłem obok tego bez żadnej reakcji.
btw. 7. Kultura w tematach - starajmy się powstrzymywać od używania obraźliwych określeń albo przeinaczania nazwisk. Raz na jakiś czas satyrycznie można, ale nie nadużywać. To samo tyczy się do pisania słów POlska, POlacy, POgmatwane etc. prościutko z Agory.
A czy ktokolwiek się zastanawiał nad tym, że jak forum zostanie zamknięte to Polska scena TW całkowicie upadnie ?
Brak Forum = Brak Polskiej sceny TW
Niestety idiotyzm i dziecinność niektórych osób zabiła całkowicie chęć prowadzenia charytatywnej działalności. Moim zdaniem jak komuś coś nie pasuje to niech zabiera zabawki i ucieka z piaskownicy, a nie zaczyna sypać piachem wszystkim po oczach. Jest regulamin i trzeba się do niego stosować czy to w życiu czy to na forum czy w innym miejscu !!!
No to żeście sobie teraz wszyscy razem pożar w burdelu zapewnili. Sprzątajcie to teraz.
A ludziom zaangażowanym w wszelkie kampanie Online, turnieje, polecam na prędce robić kopie istotnych postów z bitwami itp. jeśli szambo naprawdę wybije.
Ależ dla was jest rozwiązanie, które Obi rzucił - wykupcie forum i możecie się bawić dalej w pompowanie trupa.
Trza zrobić jakiś napad na bank, bo mi odznaczenie przepadnie, wraz z moim kontem.![]()
Zajrzyj do tematu o Ukrainie i poszukaj postów Zajaca, albo też bądź łaskaw sobie przypomnieć, co takiego miał też napisane w sygnaturce - Kto ma widły od gnoju w godle nigdy nie będzie cywilizowanym państwem. Kogoś z moderacji to wówczas ruszało? Nie.
Wróć, albo przypomnij sobie ile razy ścierałeś się z Gajuszem Mariuszem właśnie o sposób wlepiania ostów, a propo tamtego tematu.
Jeżeli nadal nie pamiętasz to próżny mój trud przekonywać Cię, że nie jesteś bez winy.
@SaperHeart oraz @Arris
A żadnemu z Was nie przyszło do głowy, że szambo już dawno wybiło? Tylko większość wolała udawać, że smrodu nie ma? Nie pierwszy raz idzie na noże pomiędzy moderacją, a użytkownikami.
Forum umiera, wegetuje i to już od bardzo dawna. I takie głosy nie pojawiły się dzisiaj, czy wczoraj, ale już od dawna. Starzy, zasłużeni dla forum użytkownicy zaczęli się wykruszać i w sumie ze starej ekipy zostało już bardzo niewiele osób.
Nim przejąłem dział AAR teoretycznie miał on moderatora, w praktyce nie miał, bo osoba już dawno przestała się tam pojawiać. Ktoś się zainteresował tym? Nie.
Na znacznie większym forum jakim są historycy modzi mają pod sobą do ogarnięcia znacznie więcej niż tutejsi. I forum istnieje, daje sobie radę, a największą bolączką o której wiem to zbytnie rozpolitykowanie użytkowników.
Forum już raz padło. Zostało utracone wszystko i forum na nowo odżyło.
Trudno forum, przepadnie dorobek i wysiłek wielu użytkowników, powstanie luka, która zapewne zostanie uzupełniona. Być może Ci użytkownicy, którym zależy stworzą od podstaw nowe forum. Nie wiem. Jeżeli nie powstanie nowe znaczy to, że przestało zależeć.
Forum tworzą użytkownicy, wszyscy - "szarzy", "kolorowi" i to oni nadają mu charakter. W tym temacie pojawiły się żale, że nie ma filmików, że coś świeci pustkami. Kurcze wszyscy liczą wyłącznie na moderację, że coś zrobi? Prostym rozwiązaniem byłaby zachęcenie użytkowników, aby sami robili i podsyłali materiały, czy to recenzji czy filmiki.
Tylko takie rzeczy to zauważa się wówczas, gdy przestaje się żyć forum, a patrzy się na nie z daleka.
@SaperHeart piszesz, że jest regulamin i, co z tego, że on jest? Użytkowników, kiedyś pacyfikowało się wybiórczo, w zależności od humoru. Moderator mógł na czasie robić sobie śmiechy-hihy z "szarego", a Ty w ramach tego samego mogłeś oberwać za prowokowanie.Jest regulamin i trzeba się do niego stosować czy to w życiu czy to na forum czy w innym miejscu !!!
@Arris
Nie uczestniczę i nigdy nie uczestniczyłem w sferze multi, ale jeżeli mnie pamięć nie myli to też miała ona swoje wzloty i upadki, były kłótnie pomiędzy osobami, które nią zarządzały, a tymi którzy w nią grali.
Jako weteran forum, bo chyba tak mogę się określić patrząc na swój staż, kiedyś forum wydawało się być po pierwsze - dużo spokojniejsza, a po drugie - bardziej przyjazne zwykłemu użytkownikowi.
Chcecie, aby forum nadal działało, rozrastało?
To proponuję zakasać rękawy wziąć się do roboty, pisać propozycję, apelować do innych, patrzyć moderacji na ręce, tworzyć materiały dla forum i na portal, angażować w forum innych, mniej aktywnych użytkowników, a nie biadolić, że starzy użytkownicy wypominają sobie wzajemnie krzywdy.
A moją pierwszą propozycją jako "niedzielnego" użytkownika jest nawiązanie współpracy z twcenterem, czyli największym anglojęzycznym forum TW i dodanie go do polecanych. W sumie to powinien być priorytet jeżeli forum ma się rozwijać, a nie wegetować.
Ostatnio edytowane przez chochlik20 ; 19-06-2018 o 11:58
Przepis na idealną kawę:
Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.
Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.
Księga XVI
Ależ dla Ciebie też było - wykupić forum i samemu bawić się w Alfę i Omegę administracji. Skorzystałeś? Nie, wolałeś rozwiązanie z zamknięciem. Bo się biedactwo rozczarowało nową administracją. Bo nikt już po główce nie głaskał, nie chwalił, "nie bał", zabawki wyleciały z rączek. A fe.
Wielki Inkwizytor. Heh ego, ego, kolego.
Drogi Pampo i voitku, jeśli to forum przestało spełniać Wasze oczekiwania , zróbcie dobru uczynek dla pozostałych userów z tego forum i przestańcie tu zaglądać wylewając własne pomyje pomieszane z żalami bo tą dziecinadą zwyczajnie się ośmieszacie. Podejmijcie choć raz tą jedna męską decyzję.Ależ dla was jest rozwiązanie, które Obi rzucił - wykupcie forum i możecie się bawić dalej w pompowanie trupa.
Si vis pacem, para bellum
"Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości"
Ale już wszystko postanowione. Żeby nie było, ja w pełni rozumiem decyzję Obiego. Sam bym podjął identyczną. Scena TW wyczerpała się jeżeli chodzi o energię sprawczą już lata temu. Działały jednostki, większość funkcyjnych na ukrytych obrzucała się błotem. A to że multi robi za słabe turnieje, a to administracja za mało promuje turnieje. Itepe. itede. To była równia pochyła.
Ale jedno to zrozumieć decyzję Obiego, a drugie to cieszyć się, że się komuś utarło nosa poprzez zamknięcie, gdzie większość "ofiar" to zwykli gracze, a trzecie to latać ze skargą do Obiego co by walnął ręką w stół.
Dobrze w sumie, że ta dziecinada się kończy. Niektórzy gdzieś indziej polecą ze swoją "twórczą" energią.