Cytat Zamieszczone przez tomciopogromcio
Da się tutaj w całości unicestwić państwo? Na toggle_fow + moje ataki na różne państwa zaobserwowałem, że nawet jak wybijemy 3 flagi hordy, a ona zdobędzie miasto, potem im je zabierzemy to znowu robią się 4 flagi hordy zamiast jednej i tak 3 razy z jednym państwem zrobiłem dla sprawdzenia, w międzyczasie zauważyłem jak Rzym wybił Hordę Roksolanów (wcześniej tłukli się z inną hordą), gdy ta nie miała miasta i też ponownie pojawiły się 4 flagi :O. Przecież w takim razie kompletnie to nie ma sensu. Ja gram Sarmatami.
Są dwa sposoby na rozwalenie hordy:
Sposób pierwszy - eliminujemy wszystkich generałów
Sposób drugi - tu musimy mieć spełniony pierwszy warunek, działa on gdy oblegamy ostatnie miasto, zdobyte przez frakcję, która może przejść w hordę. Gdy upewnimy się, że ostatni generałowie są w oblężonym przez nas mieście, rozpoczynamy bitwę. Nie na auto, tylko sami. Gdy wszyscy generałowie polegli podczas obrony miasta, wychodzimy z walki naciskając esc albo też klikamy na flagę ucieczki. Bitwę przegrywamy co prawda, ale jak zostanie załadowana mapa kampanii okaże się, że frakcja została zniszczona a miasto należy do rebeliantów. Sposób dość upierdliwy ale skuteczny (sprawdzony .