Cytat Zamieszczone przez Niklot Zobacz posta
Przepraszam bardzo, ale jak możesz nazywać siebie Polakiem i gloryfikować zbrodniczą organizację jaką jest UPA? Piszesz z jakiejś ambasady kijowskiej czy jak?
Nie rozumiem skąd te próby prania mózgu Polakom w ostatnim czasie i bronienie UPA. Jakiś czas temu słyszałem, że nawet gajowy tak robił. Ktoś tym sprzedawczykom z Wiejskiej płaci za gloryfikowanie wrogów Polski czy może mają ukraińskie korzenie?
Jak tak dalej pójdzie, to zobaczymy jak wygłaszasz peany pod adresem Adolfa Hitlera, z którym współpracowali banderowcy.
Twój post to dla mnie nic innego jak gloryfikowanie faszyzmu, a to jest w Polsce karalne.
UPA to faszystowska organizacja, która razem z Hitlerem mordowała Polaków i nie widzę sensu dyskusji na ten temat.
Po pierwsze zapomniałeś chyba co napisał Pampa po ponownym otwarciu tematu, po drugie nie widzę nawet gdzie propaguje faszyzm (), po trzecie wygłaszasz po raz kolejny swoją opinie nie mając żadnych merytorycznych argumentów, po czwarte odsyłam Cię do przeczytania moich postów z wczoraj albo też książki "Barszcz ukraiński" Piotra Pogorzelskiego - dziennikarza Polskiego Radia, który 7 lat mieszkał na Ukrainie. A póki co nie widzę sensu rozpoczynania z Tobą dyskusji skora ta się już tak zaczęła od ataku na mnie.

Putin ocenił też, że wydarzenia na Ukrainie "obnażyły pełnowymiarowy kryzys prawa międzynarodowego, bazowych norm Powszechnej Deklaracji Praw Człowieka oraz Konwencji w sprawie zapobiegania i karania za zbrodnie ludobójstwa".
http://fakty.interia.pl/raport-zamie...cts_news_small

Podobnie jak przymyka oczy na łamanie prawa w Rosji, a ostatnio rząd wyraził chęć zamknięcia organizacji badającej zbrodnie komunistyczne...