Kurcze, dziwnie się czuje zadając pytania w temacie "Dla początkujących graczy" ale jednak mam konkretne pytania dotyczące kampanii single w Attylę i liczę na to że mi pomożecie.

Otóż gram kampanie Frankami - mam już 158 turę (miały miejsce już dwa ochłodzenia klimatu) i....mam problem z Hunami. Powiecie to normalne - gra w końcu nazywa się Attyla to prawda jednak mam konkretne pytania poniżej:

1) Czy da się w ogóle wytępić Hunów do zera (zniszczyć ich frakcje)? Niszczyłem ich armie już wiele razy ale zawsze "spawnują" się pełne nowe armie (praktycznie spod ziemi) i znów najeżdżają moje ziemie.

2) Jak budować armie na Hunów? Część bitew rozgrywam automatycznie (jest ich za dużo aby wszystkie toczyć) i zauważam że mój pomysł na armie przeciwko Hunom się nie sprawdza.
Armia Hunów wygląda mniej więcej tak: 1 x Onager/ciężki Onager, 4/5 x mocna piechota (Bosporańska lub Uarzy), 5 x konnica szturmowa, 4/5 x konni łucznicy, 5/6 x łucznicy piesi (Uarscy), 1x generał na koniu

Ja przeciwstawiam im: 1 x generał pieszy, 4 x mocna piechota do walki w zwarciu (Germańscy Szlachetni Szermierze lub Szermierze Heerbaan), 4 x włócznicy germańscy, 2 x pikinierzy, 5 x procarze (ew ostatnio kusznicy), 4 x konnica szturmowa (Lansjerzy Germańscy lub Gwardia Konna Nastruciones)

Niestety mimo znacznej przewagi w doświadczeniu dowódców (moi dowódcy po 5-6 gwiazdek a Hunowie zazwyczaj 1 gwiazdka (bo ich zabijam agentami jak tylko są bardziej doświadczeni)) muszę mieć przewagę 2-3 armii Franków na jedną Hunów żeby ich pokonać

Ktoś może mi podsunąć pomysł jak zreformować moje armie aby były skuteczniejsze przeciwko Hunom?

3) Czy armie Hunów "spawnują" się losowo na mapie czy może w lokalizacji gdzie przebywa aktualnie dowódca frakcji?