Przyznam się że obejrzałem ten filmik po ataku w Paryżu. Oczywiście kilka spostrzeżeń jest jak najbardziej oczywistych. (Interesująca jest mapka wędrówki tego gościa w poprzek całej Rosji do Norwegii. Syryjczyk/Afgańczyk nie ma nakazu posiadania wizy?Przecież FR to nie upadła UE) Lecz jaka jest końcowa konkluzja? Powszechne prawo do posiadania broni. Trochę wkraczamy w temat sąsiedni, ale trudno. Rozumiem ze chodzi mu o powszechność typu: dorosły, niekarany i po badaniach psychologicznych plus szkoleniu. Zamknięty w czterech ścianach z monitorami, książkami w którymś stanie znienawidzonego USA może dalej tak twierdzić. Wyraźnie rozmarzył się o AR-15 (czyli swojskie M-16). Kto wie, może ma w głowie takie sielskie obrazki:
Ja w odróżnieniu od Maxa nie jestem oderwany od narodowej rzeczywistości. Oczywiście, ustawki byłyby wtedy wydarzeniami godnymi ekranizacji. Chłopaki nie ćwiczyliby na siłkach tylko na strzelnicach i paintballach. Jakieś odstrzały "kebabów", "kozich synów" to pikuś. Później zapewne czarnoskórzy, żydzi i kto wie, Wietnamczycy? Na koniec "ukry", ruskie i szwaby. I spokój w kraju. Tyle że i tak rodacy pakowaliby walizy by czym prędzej znaleźć się w miastach (zgadnijmy gdzie: w chorej UE czy w zdrowej Rosji?) gdzie wyżej wymienione grupy to codzienność.
A tak całkowicie na poważnie. Jeżdżę codziennie samochodem po mieście, widzę społeczeństwo tak w pracy jak i robiąc zakupy, idąc w weekend do pubu jak i jadąc na długi weekend gdzieś w Polskę. I mając te doświadczenie poprosiłbym Maxa o obejrzenie (widocznie nie oglądał) baaaaardzo dobrego obrazu:
ISIS czy Al-Kaida uznałaby że nie musi już tu nikogo wysyłać, albo namawiać do poświęcenia miejscowych sympatyków. Życie w tym kraju gdzie stres i nerwy są na porządku dziennym byłoby i bez tego "ciekawe".

Przecież FR to nie upadła UE) Lecz jaka jest końcowa konkluzja? Powszechne prawo do posiadania broni. Trochę wkraczamy w temat sąsiedni, ale trudno. Rozumiem ze chodzi mu o powszechność typu: dorosły, niekarany i po badaniach psychologicznych plus szkoleniu. Zamknięty w czterech ścianach z monitorami, książkami w którymś stanie znienawidzonego USA może dalej tak twierdzić. Wyraźnie rozmarzył się o AR-15 (czyli swojskie M-16). Kto wie, może ma w głowie takie sielskie obrazki:
Odpowiedz z cytatem