Według mnie do Wysokich Elfów pasowałoby raczej bardziej zniszczyć Mroczne Elfy, bo wątpię aby Wysokie Elfy chciały się osiedlać w Naggaroth. Główne, flagowe miasta Mrocznych Elfów typu Har Ganeth, Karond Kar, Naggarond powinny być dla wysokich elfów niepodbijalne. Ew. mogły by być podbijalne, ale ze stałą ogromną karą do public order. Rywalizacja pozwalająca na okupację powinna ograniczać się do Ulthuan oraz do kolonii poza Naggaroth.

Co do Mrocznych Elfów to wątpię, aby chciało im się podbijać Leśne Elfy.

Myślę też, ze ktoś kto pisał tu o konkwistadorach miał tutaj na myśli właśnie kolonie Estalii czy tam Tilei. W końcu w historycznym świecie to właśnie z Hiszpanii czyli odpowiednika Estalii, pochodzili konkwistadorzy. Konkwistadorzy = Estalijczycy.

I myślę, że dadzą ich, choćby dlatego ze bez nich w Nowym Świecie byłoby pusto. I będzie to zarazem okazja, aby dodać ich w Starym Świecie.

Nie martwiłbym się też o DLC do Starego Świata. To jest za duża kasa, aby przepuścili taką okazje.

Stworzenie paru jednostek czy lordów to nie są nie wiadomo jakie koszty, a zyski z DLC są spore