Jak tam Panowie pierwsze wrażenia bitewne? bo szczerze powiedziawszy ja mam mieszane odczucia.
Można powiedzieć, że taktycznie bitwy przypominają bardzo te z Napoleona. Liczyłem trochę bardziej na możliwość starcia jednostek strzeleckich z tymi walczącymi wręcz i z balansowania w tym kierunku. Z drugiej strony może jednak faktycznie tak powinny wyglądać bitwy z tamtego okresu.
Zagrałem tylko parę bitew w systemie klasycznym i avatara i pierwsze co mi się rzuciło w oczy to bardzo duża skuteczność dział Armstronga, są niesamowicie celne a ustrzelenie konkretnej jednostki czy nawet gienka nie stanowi większego problemu. Warto również dodać, że jeżeli wejdziemy we wspomniany tryb "rpg" działa, to nagle okazuje się że można strzelić daaaaaaleko poza zasięg -dziwne trochę...
Kartaczownica Gatlinga chyba nie jest aż tak śmiercionośna jak myślałem, chodź wiele zależy w którym miejscu na mapie ją ulokujemy.
Pewnie jeszcze wiele rzeczy się okaże i pozmienia ale na pewno nie zaszkodzi powoli dyskutować nad charakterystyką bitew w kontekście zasad w ewentualnym turnieju na tym dodatku.