Tutaj dyskutujemy ogólnie na temat RTW.
Tutaj dyskutujemy ogólnie na temat RTW.
To może dla początkujących poradniki dogłębne o grze:
http://www.g-unleashed.com/index.php?ca ... unit_guide
http://forums.totalwar.org/vb/showthread.php?t=45315
Tylko proszę nie płakać, że są po angielsku. To podstawowy język nauczany w szkołach
Ten drugi link niezły, wrzucę do FAQ.
Muszę odpisać na ten temat. Od kiedy to podstawowy język nauczany w szkołach?! Można tak powiedzieć o niemieckim, który jest od podstawówki. Angielski dopiero się pojawia, ale też niezbyt często. Ja np. miałem ang dopiero w liceum, bo wcześniej to nie było możliwości, tylko niemiecki.Zamieszczone przez Grand Admiral Thrawn
Co do Rome to ma sój klimat, jednak minusowy dochód w miastach na początku gry jest dobijający:/ a dodatek Aleksander jest do dupy krótko mówiąc Muszę sobie Rome ściągnąć
EDIT: Przepraszam za mój "wybuch", ale w moich stronach leją na angielski w szkołach Przepraszam
Uhm. To, że ty miałeś tylko niemiecki nie oznacza, że tak jest wszędzie. U mnie w szkołach zawsze było i to, i to, przy czym więcej angielskiego.Zamieszczone przez BlackKuma
A w dzisiejszych czasach nieznajomość choćby podstaw tego języka to po prostu wstyd.
Nie ma czegoś takiego jak ujemny dochód z miasta - prowincje zawsze dają kasę, przy czym koszty utrzymania armii są dzielone proporcjonalnie wedle wielkości osady. Dlatego czasem widać minus.Zamieszczone przez BlackKuma
Zamieszczone przez BlackKuma
Hehe...spoko, niemiecki też lubię (w zasadzie to zależy od miejsca zamieszkania gdzie jaki język obcy jest częściej nauczany w szkołach). I nie ściągaj tylko kup oryginał bo tani teraz jest i płytka po instalacji nie jest wymagana w napędzie do grania.
Co do języków, to u mnie niemiecki NIE występuje... owszem w paru szkołach jest, ale u mnie tylko angielski... (No i język kaszubski za dopłatą- skandal. W liceum występuje łacina i francuski.) Niemieckiego bym nie chciał się uczyć, taki jakiś niezbyt przyjemny...
Wracając do Rome... Na tym forum to chyba umarł... Nikt tutaj nie rozmawia na jego temat. Do działów Medievala II i Empire się nie wybieram, nie chcę sobie psuć niespodzianek I nie wybiorę się przez najbliższy rok, więc raczej wypowiadać będę się rzadko.
Czy ktoś widział może jakieś ciekawe NIE OKLEPANE błędy... Jakieś pozostałości po niewykorzystanych pomysłach twórców? Np. takie jak Słonie Yutseb? Przy okazji dobrze by było gdyby też dopisywać jak je spowodować. (Błędy, albo te resztki.) I screen jeśli się zrobiło też.
you must delete this account
Wiedziałem, że o czymś zapomniałem. Na tym forum nie tolerujemy piractwa.Zamieszczone przez BlackKuma
Witam mam komputer o parametrach :
Intel Core 2 Duo
Ram 1GB
Karta graficzna 64 mb i do tego vista
Co zmienić w moim kompie żeby grac w grę Rome Total War w rozdzielczości 1024x768 i o największych detalach z 20000 tysiącami jednostek na polu bitwy , chce żeby gra chodziła płynnie i bez przycięć? co zmienić?
Jaki dokładnie procesor? Taktowanie.
Wypadałoby dołożyć 1GB pamięci RAM oraz wymienić kartę graficzną. Wszystko zalezy od dostępnych środków.
the Sun and the Moon and the end of all time