Cytat Zamieszczone przez exNowy
Kolejne twoje kłamstwo.
Opisałem ustawienie wojsk tak jak to opisał Żółkiewski. Powoływałem się też na Makiewicza oraz innych autorów którzy badali tę bitwę.
Nie podałeś ani jednego cytatu źródłowego na poparcie swoich wydumanych tez ,ani na zanegowanie cytatów przytaczanych przeze mnie (za R.Sikorą) stwierdziłeś jedynie, że to brednie, nie podałeś też nic z Maskiewicza (na którym R.Sikora też się opiera i cytuję w opracowaniu ),cytaty z Żółkiewskiego podawane przez ciebie też absolutnie nie świadczą o tym, że R.Sikora się myli

Cytat Zamieszczone przez exNowy
Cytat Zamieszczone przez PaskudnyPludrak
Żółkiewski pisał jedynie -"Nieprzyjaciel też już był stanął w sprawie"
Kłamiesz.
.
Zaraz się poprawiłem czego już nie raczyłeś zauważyć, zatem daruj sobie te insynuację.
Interwencja moda przydałaby się raczej za absurdalne niczym nie poparte negowanie przekazów źródłowych :roll: na takich 'historykach' już byś miał bana
Przypominam, że negowałeś też bezpodstawnie źródła takie jak Łoś,Wierzbowski,Leszczyński nt Bitwy pod Warszawą 1656, i również nie podałeś nic na poparcie

Wypadałoby też wspomnieć ,że owa praca R.Sikory została bardzo dobrze przyjęta w środowisku historycznym zajmującym się tym okresem, i jakoś nikt z szanowanych badaczy nie neguję tez w niej zawartych a tym bardziej nie posuwa się do twierdzenia, że autor piszę bajdy jak to robi ekspert exnowy