ale ja nie twierdzę że robiłeś machinacje, tylko że wstawił się jako link, a nie kod (efekt kopiuj / wklej całości najprawdopodobniej)
Więc to nie jest bład bbcodu, a wstawionego linka... więc technicznie wszystko jest OK (czyli nie ma czego naprawiać dla technicznych).
Po prostu dałem wyjaśnienie co jest powodem i jak to podejrzeć sobie jakby co
Ok, kapuję
Raferti, można dać interwał 5 s na czacie? Bo bez tego można w ciągu sekundy zapchać spamem całe okno czatu i sprawić, że jest nieczytelne. Pięć sekund nie jest uciążliwe, a chroni przed taką głupotą.
A ja też mam małe pytanie odnośnie czatu. Czy tylko mi ,,podskakuje" co chwilę przez co muszę cały czas scrolować w dół żeby zobaczyć co się dzieje aktualnie?
Nie tylko Tobie
EDIT: Jest możliwość dodania opcji "obserwacji wybranych tematów" aby wiedzieć czy konkretnie w nich pojawiają się jakieś posty?
Ostatnio edytowane przez Shay Ruan ; 21-04-2014 o 13:34
"Nie jest umarłym ten, który spoczywa wiekami, nawet śmierć może umrzeć wraz z dziwnymi eonami"
Opcja subskrypcji tematu.EDIT: Jest możliwość dodania opcji "obserwacji wybranych tematów" aby wiedzieć czy konkretnie w nich pojawiają się jakieś posty?
U góry masz takie coś jak "Narzędzia wątku" (nad 1szym postem) i w nim możliwość zaznaczenia subskrypcji danego tematu który przeglądasz aktualnie.
- dla tych co korzystają z urządzeń mobilnych, miła informacja że dodano Tapatalk`a, więc osoby mające go zainstalowanego na swoich OS mobilnych (Android, iOS, BlackBerry), będą mogły go wykorzystywać zamiast stylu mobilnego VB.
Test tapatalk
Sent from BlackBerry using Tapatalk
Czyli jednak nie wróci zakładka "moje posty", tak jak mówiliście? Teraz muszę specjalnie subskrybować każdy temat, w którym dałem post? Czemu rezygnować z tego, by automatycznie w "moich postach" zapisywały się wątki, które mnie interesują?
Pragnę zauważyć że to są inne skrypty i niektóre rzeczy mają na innej zasadzie.Czemu rezygnować z tego, by automatycznie w "moich postach" zapisywały się wątki, które mnie interesują?
To nie jest kwestia, że zrezygnowano z czegoś, tylko że coś jest gdzie indziej / opiera się na innej zasadzie aktywacji pewnych rzeczy.
Pragnę zwrócić także uwagę, że baza została przekonwertowana na nowy skrypt, więc naturalnie nie ma zapamiętanych pewnych ustawień.
Pisząc w danym wątku, z automatu masz dodane coś do subskrypcji (a co za tym idzie będziesz miał to w "Co nowego", oraz w swoim panelu usera w subskrypcjach).. masz także nowe posty w zakładce "Nowe posty" jaka jest w górnym menu narzędzi, ale nie zostały przeniesione (bo jest to fizycznie niemożliwe) subksrypcje jakie były na phpbb.
Po prostu kwestia przestawienia się z myśleniem "to jest tu i tu" - bo to inny skrypt i dane rzeczy są gdzie indziej.
Jest "od diabła" możliwości sprawdzenia własnych / nowych / subskrybowanych postów - począwszy od subskrybowanych, skończywszy na tych napisanych ostatnio (w co nowego), oraz w podglądzie profilu (zarówno poprzez wejście w ustawienia, jak i klikniecie po prostu na własną ksywę i wybranie "zobacz posty"... możliwości jest więcej niż były w phpbb, ale są inne.
W górnym menu jest też opcja "Szybkie menu" , gdzie także mamy wybór "Dzisiejsze posty" i "Subskrybowane tematy" (bez wchodzenia w menu ustawienia, czy zakładkę "co nowego").
Z VB nie zrobimy phpbb bo jest to niemożliwe, więc chcąc nie chcąc trzeba się przestawić w kwestii co gdzie jest, a my mamy za zadanie Wam w tym pomóc (rozbudowywany jest FAQ, aby Wam pomóc się przestawić).
A po co ma wracać osobna zakładka jak można kliknąć na ksywę usera i wybrać pokaż posty?Czyli jednak nie wróci zakładka "moje posty", tak jak mówiliście?
I to nie tylko u siebie można je zobaczyć, ale i u innych.
Znacznie wygodniejsze niż latanie po menu, bo jeżeli chcę zobaczyć Twoje posty to klikam na Twoją kwsywe i wybieram opcje pokazania postów, a jeżeli swoje to klikam na swoją ksywę, itd.
Możliwość pokazania postów więc jest, ale inaczej aktywowana.
Wspomniane opcje są niewygodne i też nie dają tego, o czym mówię. Nie umywają się do tego, co było, gdzie jednym kliknięciem od momentu wejścia na stronę dostawałem listę WĄTKÓW, w których brałem udział. Od razu widać też było, w których z owych wątków jest coś nowego. Przy Kampaniach Online to jest dla mnie bardzo ważne. Sprawdzanie poszczególnych postów u swojego lub innego usera nic mi nie daje niestety.