Strona 84 z 179 PierwszyPierwszy ... 3474828384858694134 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 831 do 840 z 1784

Wątek: Pytania początkujących graczy

Szambelan Awatar K A M 2150
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    12
    Otrzymał 52 podziękowań w 45 postach
    Cytat Zamieszczone przez Mitkhail Zobacz posta
    TAkie pytanie... zapewne już było.... W jaki sposób wy odblokowujecie resztę frakcji? Kupiłem kilka dni temu i mam zaledwie 11 frakcji bądź 13 ... Widziałem również tematy że ludzie grają frakcjami których ja wgl nie jestem wstanie zoabczyc na lisćie do ich wybrania.... W jaki sposób odblokować resztę frakcji? Czy muszę kupić dodatki? Czy są inne sposoby?
    Proszę bardzo

http://www.twcenter.net/forums/showt...atch-11-hotfix

Podczaszy Awatar Henryk5pio
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    29
    Otrzymał 52 podziękowań w 39 postach
    Rozumiem, że zadaję czasem podstawowe pytania, ale zwracam uwagę na detale i to dlatego Ale teraz mam pytanie, okołogrowe, otóż, jak wiadomo w Rome II jest fajna encyklopedia, ale czasami nawigowanie po niej jest jak dla Mnie niewygodne. Dlatego mam pytanie, czy jest gdzieś dostępna rozpiska wszystkich technologii, budynków i w ogóle rzeczy o prowincjach dostępna w formie PDF lub pliku Wordowskiego? Po prostu chciałbym dokładnie ogarnąć mechanikę, tak jak swego czasu mi się to udało w EU 3 Po za tym, czytanie takiej ilości tekstu na ekranie i to białej czcionki na czarnym tle może być na dłuższą metę męczące i trochę kiepskie dla wzroku... :/
    Ostatnio edytowane przez Henryk5pio ; 13-02-2015 o 01:21
    "Aby pisać historię, trzeba być więcej niż człowiekiem, ponieważ autor trzymający pióro wielkiego sędziego powinien być wolny od wszelkich uprzedzeń, interesów lub próżności." - Napoleon Bonaparte

Chłop
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    9
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
    Cytat Zamieszczone przez K A M 2150 Zobacz posta
    Wybacz ale linki z tej strony nie działają... w dodatku iż jest to linki pod patcha do wersji 1.12 z czego widze... a gdy ściągam moada gra nie chcę mi się odpalic

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    29
    Mam pytanie, jak się ulepsza jednostki? Bo szkolenie ich już mam ogarnięte bohaterem, ale chociaż mam w Petrze wybudowane "Koszary Hoplitów", to nie mogę żadnej jednostki ulepszyć. Przykładowo chciałbym z Egipskich falangitów zrobić Falangitów, a z tych potem Falangitów w kolczugach, ale nie da się, opcja ulepszenia jest na szaro...
    Ostatnio edytowane przez Henryk5pio ; 13-02-2015 o 01:18
    "Aby pisać historię, trzeba być więcej niż człowiekiem, ponieważ autor trzymający pióro wielkiego sędziego powinien być wolny od wszelkich uprzedzeń, interesów lub próżności." - Napoleon Bonaparte

Zagubiony Teoretyk / Stara Gwardia Awatar Ituriel32
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Otrzymał 393 podziękowań w 292 postach
    Nie istnieje taka opcja. Możesz tylko uzbroić w lepszą broń lub tarczę. Klikasz prawym przyciskiem kartę jednostki i wybierasz pożądaną opcje.

Śmierć to Twoje przeznaczenie.
    A poza tym sądzę, że Rzym należy zniszczyć.

KABANOS to taka kiełbaska i zespół muzyczny, oba polecam.

Jeśli nie musisz czegoś zrobić, to nie rób. Ale jeśli już musisz, to zrób to szybko.

Szambelan Awatar K A M 2150
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    12
    Otrzymał 52 podziękowań w 45 postach
    Ulepszać można tylko niektóre jednostki, jak u Rzymu, czy te podstawowe, które mają odpowiedniki w ulepszonych wersjach (Hoplici -> Hoplici w kolczugach)

Stolnik Awatar ( ͡º ͜ʖ ͡º)
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    96
    Otrzymał 47 podziękowań w 34 postach
    Odradzam ulepszanie jednostek. Nie opłaca się. Czasem ulepszenie 1 jednostki wychodzi kilka razy drożej niż zwerbowanie nowego, już ulepszonego oddziału.

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    29
    A wie ktoś czy chociaż Słonie Afrykańskie i Indyjskie da się ulepszyć? Czy lepiej, abym poczekał 14 tur, aż się wybada "Armia zawodowa" i dopiero wtedy kupował Afrykańskie słonie bojowe? Bo rozumiem, że albo mam rozwiązać podstawowe jednostki, które mają 3 beretki i zaciągnąć "lepszych", ale niedoświadczonych, tak? Ewentualnie tych pierwszych wytracić w bitwie?
    A tak po za tym, stwierdzam, że to szczyt głupoty jest, żeby gracz nie mógł doekwipować najsłąbszej jednostki i z piechoty egipskiej zrobić szermierzy w kolczugach... Sądziłem, że tu działa zasada upgradeu, jak np. w Heroes III z Gryfów na Gryfy Królewskie

EDIT
    @wybobrak, to reguła jest, czy jednak np. ze słoniami się opłaci?
    Ostatnio edytowane przez Henryk5pio ; 13-02-2015 o 01:18

Stolnik Awatar ( ͡º ͜ʖ ͡º)
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    96
    Otrzymał 47 podziękowań w 34 postach
    Ja z reguły nie ulepszam jednostek. Do poziomu jednostek to też ostatnio nie przywiązuje uwagi zbytnio. Jednostki tracą doświadczenie wraz z ponoszonymi stratami i późniejszym uzupełnianiem oddziału. Możesz mieć wyspecjalizowanego generała, budynki i edykty zwiększające poziom werbowanych jednostek, Zrobisz sobie świeżą armię z jednostkami na 5-6 lvlu a po kilku ciężkich bitwach jednostki stracą swoje wysokie poziomy.

Asuryan
    Gość
    Henryk5pio - Nie da się, dobrze rozumiesz i źle sądziłeś Ponadto nawet w Heroes III z wieśniaków nie zrobisz paladynów.

Strona 84 z 179 PierwszyPierwszy ... 3474828384858694134 ... OstatniOstatni