Strona 37 z 176 PierwszyPierwszy ... 2735363738394787137 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 361 do 370 z 1753

Wątek: Potop Total War

Łowczy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
    Racja, kasa musi być, żeby zbudować imperium
    Proponuje olać ograniczenia budzetowe, w zamian może nie wiem - tak jak w 1648 soro mozna było zarobić na kupcach (nie po 200 a np. po 2000).
    Pieniądze pieniadze i jeszcze raz pieniadze....

Łowczy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 2 podziękowań w 1 poście
    RockMiguel
    Szlifujecie Rzeczpospolitą Obojga Narodów- to dobrze, a inne kraje? A co "Polski" ta historyczność-utrudnianie nie stworzy takiego problemu, że AI nie poradzi sobie? Choćby zbankrutuje i stanie się łatwym łupem i szybko odpadnie z gry?
    A jak sądzisz? Nie było to możliwe w rzeczywistej sytuacji 2 połowy XVII w.? I jak myślisz? Skąd wzięły się rozbiory? Przecież sojusz Szwedów, Siedmiogrodu i Moskwy to też była próba rozbioru. I to próba, która prawie się powiodła.

Co do innych krajów to ten sam skrypt będzie obowiązywał we wszystkich krajach, które jeszcze nie przeszły rewolucji absolutystycznej. Wyjątkiem będzie Rosja, Maroko i Turcja, które z natury rzeczy były despotiami wschodnimi (a Moskwa i Maroko są nadal - chociaż Turcja do pewnego stopnia też jest). Wyjątkiem będzie też W. Brytania i Niderlandy, które w ogóle tego trunku nie próbowały. Ich wzorca w RON zastosować się nie da, bo musielibyśmy wyrżnąć całą klasę możnowładców. Dlatego wydaje mi się, że nie ma co kombinować i zrobimy tylko możliwe przejście do absolutum dominium, do którego większość królów tego okresu miała inklinacje

sadam86

Attyla a może taka opcja (trochę odwrócenie sytuacji z moda Bellum), tam jest money script który nalicza kary finansowe od liczby prowincji im więcej tym większa kara; może zrobić tak skoro mają być dwa skrypty odpowiedzialne za finanse to np. ustawić budżet 100 tyś. i karę do niego dajmy na to 85 tyś. przy 10 prowincjach, 75 tyś. minusu przy 20 prowincjach. Nie wiem czy to wykonalne i czy się z tym zgodzisz ale przemyśleć można.
    Mam podobne rozwiązanie w Oikoumene, więc technicznie nie jest to duży problem. Tyle, że lepszym rozwiązaniem jest skrypt, który pilnuje, by ie został przekroczony pewien próg budżetu. W Oikoumene jest to 100000. Jest to rozwiązanie lepsze, ponieważ to jest kilkanaście linijek skryptu zaś przy uzależnianiu kar od ilości prowincji jest tego wielokrotnie więcej.
    I bez tego Skryptów jest u nas od rgroma, więc chyba lepiej z tym uważać

EliminatorT, CzłowiekRzodkiewka
    No nie wiem. Łatwizna nigdy nie daje satysfakcji. Nie wiem, co powiedzą na to moi partnerzy ale mi się to nie podoba. Jeżeli jednak pozostali członkowie zespołu dadzą za ułatwieniami swój głos, to tak zrobimy.

Podczaszy Awatar Artem.pl
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    77
    Otrzymał 62 podziękowań w 38 postach
    Ja jestem tylko za zmniejszeniem czasu oczekiwania na rekrutacje nowych jednostek. Reszta ma być taka, jak ty to sobie zażyczysz

Potop Total War-Polska modyfikacja do Medieval 2 Total War Kingdoms,
    przenosząca gracza w czasy XVII i XVIII wieku
    : http://forum.totalwar.org.pl/showthr...otop-Total-War

Szambelan Awatar adriankowaty
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    375
    Otrzymał 39 podziękowań w 32 postach
    A ja jednak sugeruję, żeby ten limit budżetu nie był za niski. Kuriozalnie byłoby widzieć wielkie mocarstwo, które może naraz rozbudować max. 10-15 prowincji.
    Baldwin: ten sojusz za Karola X Gustawa to był z Brandeburgią-Prusami, nie z Moskwą.
    http://forum.totalwar.org.pl/image.php?type=sigpic&userid=5038&dateline=1420376  708
    "Wolność, Równość, Braterstwo lub Śmierć!"
    Hasło przewodnie rewolucjonistów z 1789.

Stolnik Awatar ordenus22
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    60
    Otrzymał 42 podziękowań w 23 postach
    Podpisuję się pod słowami Artema i tak jak On oczekuję jakichś zmian odnośnie rekrutacji.

Podkomorzy Awatar Wonsz
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    237
    Otrzymał 88 podziękowań w 64 postach
    Baldwin, ale nakładanie takich kar, psuje całą rozgrywkę, bo nie stać nas na nic to jeszcze komp atakuje 10pełnymi armiami.I to ma być frajda,dostawać w tyłek cały czas i złościć się co chwile, że nawet nie można nic zrekrutować czyli powtarzać błędy poprzedników(tak powtarzam się)?
    "Liczko ma gładkie i mowę kwiecistą
    Czarci ten pomiot z naturą nieczystą
    Życzenia Twe spełni zawsze z ochotą
    Da Ci brylanty i srebro i złoto
    Lecz kiedy przyjdzie odebrać swe długi
    Skończą się śmiechy, serdeczność, przysługi
    W pęta Cię weźmie zabierze bogactwo
    Byś cierpiał katusze, aż gwiazdy zgasną"

Stolnik Awatar ordenus22
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    60
    Otrzymał 42 podziękowań w 23 postach
    No to najwyżej niech ten limit budżetu, po którym będą ograniczenia, wynosi nie 10 tys. a 20 tys. To jest całkiem sporo kasy, ja grając w mody pod M2 tw w szczególności w SS, BC, Renesans to w większości mając ok 20 tys kasy byłem w niebo wzięty i wystarczało mi aż nadto. Przecież w połowie XVII wieku nie tylko Polska miała problemy z funduszami, chociaż RON to akurat był niechlubnym wzorcem, ale inne państwa miały podobne problemy.

sadam86
    Gość
    Tak jak pisze ordenus22 wszystkie kraje miały problem z kasą, tylko one brały kredyty i pożyczki(choć nie zawsze spłacały chyba Hiszpania w XVII wieku ogłaszała 3 razy bankructwo), w RON kasa w sumie była tylko zbierano ją zawsze z opóźnieniem po sejmie(a nie np. przed wojną). Jak by nie patrzeć wszystkim dogodzić się nie da jedni obsobaczą nas że nie jest historycznie drudzy że za trudno, a przecież zawsze później można moda dostosować do swych preferencji np. tak jak Bellum gdzie część graczy usunęła lub wgrała łagodniejszy money script.

Łowczy Awatar Chmura
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    2
    Otrzymał 1 podziękowanie w 1 poście
    Hiszpania akurat miała ten komfort, że sprowadzała dużo złota ze swoich kolonii. Z tego względu mogła sobie (podobnie jak inne państwa kolonialne) pozwalać na o wiele większe wydatki niż np Polska.

Łowczy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
    Wicie co, mam takie pytanie, czy też spostrzeżenie.
    Otóż zauważyłem, że komputer jest w stanie wstawić więcej jak 20 jednostek do miasta.
    Czy jest w ogóle taka opcja dla gracza, żeby w mieście siedziało więcej chłopa?

Strona 37 z 176 PierwszyPierwszy ... 2735363738394787137 ... OstatniOstatni