Strona 14 z 127 PierwszyPierwszy ... 412131415162464114 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 1267

Wątek: KORWiN i KNP

Pan Nienawiści Awatar Mefisto7
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    49
    Otrzymał 74 podziękowań w 57 postach
    Napisałem przecie, że było to nieodpowiedzialne i nierozsądne z jego strony - bawić się w te swoje gierki przy Olejnik w najbardziej negatywnie do nas usposobionej stacji telewizyjnej. A, że program to manipulacja to chyba nie trzeba wyjaśniać inteligentnym ludziom? Chodzi o to jakiemu celowi służył i jak był prowadzony. Grubas i jego karteczka?... no litości. Jeśli przywykło się, poprzez oglądanie masy z nim filmów, do jego specyficznej drogi podejmowania różnych tematów - to wiadomo o co mu chodzi. Gorzej, że inni nie wiedzą i poprzez manipulacyjny klimat programu oraz sprinterskie tempo prezes wypadł źle.

Doszło do tego, że ludzie poderżną ci gardło za kontrowersję i szczerość, a chwalą takie podłe zagrywki jakie zastosowała ostatnio PRJG z tymi spotami... Próżnia dla wolnościowców.

Asuryan. Nie spełni obietnicy wyborczej przekazania diety na kampanię wyborczą do parlamentu? Nie spełni obietnicy dołączenia do pakietu uniosceptyków i wspólnego wyśmiewania absurdów UE? Na pewno lepiej jest mieć 3ech posłów KNP zamiast 3ech dodatkowych posłów betonu politycznego. Poza tym wejście do PE to piętro wyżej na drodze do sukcesu za rok...

Jak daleko zachodzi głupota, że ludzie adresata swego głosu opierać będą np: na tej hucpie... a nie np: na 1,5h debacie z TVP czy dziesiątkach innych filmów, w których wszystko poszło w porządku?

2. Użytkownicy którzy uznali post Mefisto7 za przydatny:

Szambelan Awatar chochlik20
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Otrzymał 482 podziękowań w 340 postach
    Wychodzi na to, że prezes powinien chodzić tylko do tych programów, którzy prowadzą ludzie przychylni jemu i jego poglądom bo inaczej sobie nie radzi. Podobnie powinien udzielać wywiadów gazetom, które nie zmanipulują jego słów. Niech pan prezes założy swoją własną telewizje i gazetę, bo wychodzi na to, że w obliczu z osobami, które go krytykują nie potrafi sobie zwyczajnie poradzić. Człowiek, który krytykuje wszystkich i wszystko zwyczajnie nie potrafi sobie poradzić z faktem, że nie ma racji.
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
    Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
    Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.

Księga XVI

Pan Nienawiści Awatar Mefisto7
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    49
    Otrzymał 74 podziękowań w 57 postach
    Oho, przekręt na przekręcie. Wystarczy, że pójdzie do programów, w których jest neutralnie. Jak np: ta tvp-owska debata, gdzie nie było celu w strzelaniu do Korwina, tylko w daniu możliwości postrzelania każdy do każdego. Prosta różnica? Każda racja wymaga sporo czasu, a kiedy zapodaje się jakiś temat tylko po to, by uzyskać kilka kontrowersyjnych do niego wstępów to wiadomo, że ona nie wypłynie.

Jeszcze jedna sprawa, że ludzie postrzegają 100% osobistych poglądów prezesa jako postulaty partii. Nie dostrzegają zróżnicowania płaszczyzn, tylko skupiają się na bzdurach.

5. Użytkownicy którzy uznali post Mefisto7 za przydatny:

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Ryba psuje się od głowa
    Korwin jest głową partii, osobą która najwięcej się udziela, jego celem jest głoszenie programu partii, to on ma zachęcić wyborców do głosowania na JKM.
    Więc wniosek tego taki, że jaki lider taka cała partia

Korwin jest biedny, ponieważ życie nie nauczyło ogłady i umiejętnego tonowania swoich kontrowersyjnych poglądów. Słucham go gdy sam udzielał wywiadu, i nadal gadał co mu ślina na język przyniosła. Bronienie człowieka, który twierdzi, że kobieta zawsze pragnie seksu, i jej ewentualny opór należy tylko przełamać jest żałosne, człowiek, który idzie do UE tylko po to by śledzić "maoistów", "komunistów" jest idiotyczne.
    Jestem ciekawy jak można udowodnić, że kobieta zawsze pragnie seksu?
    Jak można udowodnić, że nie istnieje coś takiego jak nienaruszalność granic?
    Czy można dowieść, że nie ma prawa międzynarodowego?
    I wreszcie jakim cudem można głosić, że nie było żołnierzy rosyjskich na Krymie, skoro sam Putin potem przyznał, że "zielone ludki" to byli jednak rosyjscy żołnierze?

Korwin mógł zaistnieć w obecnej sytuacji w Polsce i zdobyć takie poparcie tylko dla tego, że poziom polskiej polityki sięgnął już takiego dna, że leżące tam odpadki zrównały się z resztą.

Ps. ta hucpa była tylko jedną z wielu wydarzeń, podczas, których Korwin zaistniał tylko dla tego, że ma niewyparzony język, zresztą bardzo pasujący do współczesnej młodzieży, która jak widać po wielu komentarzach - pod filmikami czy na fb znalazła sobie guru. Przykład powinien płynąć od osób starszych i jak widać płynie szerokim strumieniem.
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.

Księga XVI

Szambelan Awatar Gajusz Mariusz
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 067
    Otrzymał 1 057 podziękowań w 710 postach
    Tak, a u JKM jak widzę nihil novi sub sole... I jak mają być zagrożone partie nami rządzące, zmieniające się okresowo? Przez kogo?

"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
    "Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
    "Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II

Podkomorzy Awatar Zakapior-san
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    21
    Otrzymał 33 podziękowań w 17 postach
    Ależ przykład płynie od osób starszych- tych co doświadczenie zdobywali jeszcze w PZPR a teraz zgrywają wielkich postępowych demokratów.
    A tutaj coś odnośnie szerzonej w reżimówce "nienawiści " JKM do niepełnosprawnych:
    http://www.niepelnosprawni.pl/ledge/...2#.U3tQ-d78jIX
    i drugie:
    https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.n...12409381_o.jpg
    Łyso? To może zarzucę kolejnym dysonansem poznawczym? O kobietach może? Proszę bardzo:
    http://www.youtube.com/watch?v=KylQmQF-wxU
    Tak można w kółko na każdy temat, który zmanipuluje tefałen i który chochlik powtarza bez namysłu i sprawdzenia informacji.

9. Następujących 2 użytkowników podziękowało Zakapior-san za ten post:

Szambelan Awatar Gajusz Mariusz
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 067
    Otrzymał 1 057 podziękowań w 710 postach
    Ok, dobrze. Ale czy jak mafia sponsorowała KK na południu Włoch to znaczy że jego idee stosowała? Nie twierdzę że te przykłady to gesty tylko na użytek PR (bo i tak uważam że każda złotówka wydana w takiej sprawie jest użyta słusznie, niezależnie od intencji) ale co naprawdę w głowie siedzi u JKM wie tylko on sam....

"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
    "Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
    "Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II

Podkomorzy Awatar Dagorad
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    5
    Otrzymał 87 podziękowań w 65 postach
    No nieźle, normalnie potrafią w takich programach przez pół godziny lać wodę. Tutaj z kolei dostaliśmy cały przekrój kontrowersyjnych dla Korwina tematów. Żeby zobaczyć to jaki jest TVN wystarczy włączyć na chwilę jakiś ich program informacyjny, w oczy się rzuca przedstawianie wszystkiego tak jak im się podoba i narzucanie własnych poglądów.

Trochę nie rozumiem tego twierdzenia że Korwin jeżeli się dostanie to wielkie zło. Jedni budują orliki i organizują maszynkę do wyciągania pieniędzy w postaci wynajmowania mieszkań cały czas beztrosko powiększając dziurę budżetową, inni mają specyficzne poglądy. Nasza scena polityczna nie jest tak świętojebliwa żeby Korwin w niej miał być czymś strasznym.

12. Użytkownicy którzy uznali post Dagorad za przydatny:

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    zmanipulowane? powtarzane bez sprawdzenia informacji? Po raz kolejny pokazujesz, że nie umiesz czytać, ze zrozumieniem, odniosłem się do innego aspektu, Ty nagle wyskakujesz z czymś innym. Ja o jednym Ty o drugim

Manipulacje TVN - materiał, który jest na youtubie, nie jest właśnie manipulacją? Wycięte, pocięte jego wypowiedzi...
    No cóż, tak długo twierdziłeś, że jestem lemingiem, że sam w końcu się nim stałeś.

Nie rozumiem też dziwnej obrony Korwina opartej na manipulacji TVN. Dobrego polityka dostrzega się po tym jak potrafi wyjść z matni, zachować się w sytuacji zagrożenia. A takie sytuacje jak w studiu pokazuje jedno ważną rzecz - Korwin bardzo łatwo daje się złapać. Jest on politykiem nędznej klasy jak dla mnie, co dobitnie pokazuję jego nieudane starania by wejść do parlamentu. Udał mu się zaistnieć teraz tylko dla tego, że poziom polskiej polityki i polityków obniżył się tak drastycznie. Nie ma on klasy, nie potrafi się zachować w sytuacjach gdy nie gra na własnym podwórku.
    Przepis na idealną kawę:

Księga XVI

Podkomorzy Awatar Dagorad
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    5
    Otrzymał 87 podziękowań w 65 postach
    Nie rozumiem też dziwnej obrony Korwina opartej na manipulacji TVN. Dobrego polityka dostrzega się po tym jak potrafi wyjść z matni, zachować się w sytuacji zagrożenia. A takie sytuacje jak w studiu pokazuje jedno ważną rzecz - Korwin bardzo łatwo daje się złapać. Jest on politykiem nędznej klasy jak dla mnie, co dobitnie pokazuję jego nieudane starania by wejść do parlamentu. Udał mu się zaistnieć teraz tylko dla tego, że poziom polskiej polityki i polityków obniżył się tak drastycznie. Nie ma on klasy, nie potrafi się zachować w sytuacjach gdy nie gra na własnym podwórku.
    Takimi tekstami pokazujesz że w polityce chodzi Ci o politykowanie. Dla mnie dobry polityk to taki który da ludziom żyć, będzie robił swoje i nie będzie kradł. To że ktoś wyuczył się jak lać wodę czy manipulować wyborcami jak dla mnie wcale nie znaczy że musi być dobrym politykiem. No chyba że uznamy że Hitler czy inni demagodzy byli świetnymi politykami, bo i w sumie byli. Tusk czy Kaczyński to też są świetni politycy w końcu sondaże mówią same za siebie, mnie osobiście jednak "polityka dla polityki" nie interesuje. Dlatego to że ktoś leje wodę i odwraca kota ogonem według mnie wcale nie znaczy że jest lepszym politykiem od kogoś z nieraz pomylonymi poglądami. No ale polska polityka jest taka że pogłoski o obce dofinansowywanie przegrywają z jakimiś nic nieznaczącymi tekstami o Hitlerze. Bo w końcu afery finansowe pojawiają się co chwilę, Korwin z kolei nie zawsze wybija się ponad swój stały elektorat.

15. Następujących 3 użytkowników podziękowało Dagorad za ten post:

Strona 14 z 127 PierwszyPierwszy ... 412131415162464114 ... OstatniOstatni