Strona 566 z 631 PierwszyPierwszy ... 66466516556564565566567568576616 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 5 651 do 5 660 z 6310

Wątek: Piłka Nożna

Agent Mossadu Awatar Marat
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    43
    Otrzymał 89 podziękowań w 43 postach
    A w Serie A Wszołek strzela swojego pierwszego gola, w przegranym przez jego Sampdorie meczu z Napoli ( 4:2 ).
    Przeciwko Juventusowi w Romie wybiegł Skorupski i bronił na prawdę bardzo dobrze ( myslałem, że się spali ), choć w sumie większość strzałów szła prosto w niego.
    Juve swoją drogą bije rekord Serie A, pod względem zdobyczy punktowej. Po wygranej w Rzymie ( gol w ostatniej minucie, strzelony przez wypożyczonego Osvaldo, który rok temu w atmosferze skandalu został sprzedany z ASR - niezły prztyczek w nos. ) mają już 99 punktów ( dotychczasowy rekord nalezał do Interu Manciniego - 97 pkt ). Za tydzień ostatni mecz na własnym stadionie i szansa, że pęknie setka ( do tej pory Juventus wygrał wszystkie ligowe mecze u siebie, więc jest szansa na kolejne osiągnięcie ).
    Tak czy siak, nie jestem zadowolony z tego sezonu, głównie z powodu słabej gry w Europie. W lidze też zresztą w wielu meczach wymęczone zwycięstwa w słabym stylu. Dodatkowo Conte ( który swoje za uszami ma w tym sezonie, zwłaszcza w LM ) stawia ultimatum, albo porządne transfery, albo odejdzie, a tymczasem kasy za dużo nie ma. Pomimo błędów jakie popełnił, to on jest jednak głównym architektem odrodzenia Juventusu po tych dwóch 7 miejscach, a na horyzoncie nie widać godnego następcy ( przewijają się takie nazwiska jak Mancini, Spaletti, Allegri czy nawet Zidane ). Najbliższy tydzień ma być rozstrzygający.
    Co do transferów, z Juve dosyć poważnie łączeni są Nani, Sanchez, Lulić z Lazio, Kolarov czy też Morata z Realu. Z ciekawych zawodników Juventus posiada połówkę karty Immobile, najprawdopodobniej króla strzelców Serie A. W tym sezonie 22 gole + 3 asysty ( dwa sezony temu król strzelców Serie B, z 28 trafieniami w Pescarze, gdzie grali z nim wspólnie Verratti i Insignie, dziś brylujący w PSG i Napoli ), za tydzień nie gra z powodu czerwonej kartki. Zagrozić może mu tylko stary poczciwy Luka Toni, który ma jednego gola mniej. Tenże Immobile jest typowany na zastępce Lewego w Borussi ( myślę, że idealnie by się tam wpasował ), Zorc już był w Turynie ( o czym sam informował ), ale na razie daje za mało kasy. Juventus chce przynajmniej 20 milionów, bo muszą się w końcu podzielić z Torino. Samo Torino się obraziło, że nikt się do nich nie zgłosił ( i w sumie mają rację, bo są w posiadaniu grającej połówki i mogą przedłużyć współwłasność na następny rok - tak to działa w Italii - po dwóch latach albo się kluby dogadują, albo jest konkurs kopert, każdy klub podaje sumę którą chce dać za piłkarza - można wiele ugrać, można wiele stracić ). Ja osobiście wolałbym jego powrót do Juventusu, ale tu chyba na przeszkodzie stoi głównie Conte, który raczej nie przepada za zawodnikiem ( odpalił go kiedyś w Sienie, a wspomnianego Osvaldo też zapamiętał w przeszłości i dlatego ten został wypożyczony zimą - pamiętliwy człowiek, by nie rzec, że momentami beton, bo Ciro jednak zrobił znaczne postępy ).
    Z ciekawych graczy Juventus posiada jeszcze połówke Domenico Berardiego, gracza beniaminka z Sassuolo ( dziś zapewnili sobie rzutem na taśmę utrzymanie ). Dawno nie było takiego talentu wśród napastników w Italii, być może rośnie nowy Del Piero czy Totti. W wieku 19 lat chłopak strzela 16 goli ( 6 z karnych, ale też rzadko kiedy taki młokos jest głównym egzekutorem strzału z 11 metrów ) i zalicza 7 asyst, w sumie rozegrał 2100 minut. Podczas sezonu następowały zmiany trenerów i któryś tam sadzał chłopaka na ławce, co skończyło się fatalnymi wynikami. Jak Domenico grał wcześniej i później ( m.in czwórka z Milanem czy w poprzednim tygodniu hattrick z Fiorentiną + dziś dwie asysty ), to cały zespół osiągał lepsze wyniki i grał lepiej ( co pokazuje wpływ tego młokosa na zespół ). Trochę krnąbrny, na początku kilka kolejek zawieszenia, za odmowę gry w reprezentacji młodzieżowej; w sezonie załapał ze dwa czerwa, czasem zdarzy się jakiś chamski faul, ale myślę, że drugi Totti ( jeżeli chodzi o zachowanie ) raczej z niego nie wyrośnie, da się go jeszcze utęperować. Chłopak gra na pozycji prawego bądź cofniętego napastnika.
    Najlepsze, że mógł w ogóle nie zacząć kariery, tu ciekawy tekst o jego perypetiach nim stał się zawodowcem:
    http://www.weszlo.com/news/17250-Gol...icka_w_Serie_A

To tyle o mojej ulubionej lidze, trochę się rozpisałem
    Ksiądz Dominik, hetmanem będąc, uciekł w trawę
    I ze strachu nasrał w portki, osrał i buławę...

"Paszkwil od chłopiąt dworskich" o księciu Dominiku Zasławskim.

Szambelan Awatar Gajusz Mariusz
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 067
    Otrzymał 1 057 podziękowań w 710 postach
    No, Wiara! Jak obstawiacie finał LM?

"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
    "Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
    "Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    43
    Atletico do boju!

Stolnik Awatar Baal-Melkart
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1
    Otrzymał 14 podziękowań w 12 postach
    Ja też jestem za Atletico, choć na papierze powinien wygrać Real
    Żeś Jeden Święty jest, uznałem ciebie, Mazda-Ahuro,
    Gdy Dobra Myśl zeszła raz ku mnie,
    Bym głośno wyrzekł, co Myśl mówi Cicha, Najlepsza:
    u Kłamców licznych nie szukaj pochwały,
    Bo każdą Cnotę wrogiem ci uczynią.

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 067
    Miliardy lat temu byłem na meczu Widzew-Atletico w LM. I też kibicuję im jako "świeżej krwi" w finale LM. Ale rozum podpowiada że "Krysia" i reszta nie odpuszczą i będzie... a niech stracę: 3:2 dla Realu.

Edit. Prawie trafiłem.
    Ostatnio edytowane przez Gajusz Mariusz ; 24-05-2014 o 22:23

"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill

Stolnik Awatar Baal-Melkart
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1
    Otrzymał 14 podziękowań w 12 postach
    Niestety Atletico dało ciała w ostatnich 30 min drugiej połowy wszystko stawiając na obronę w polu karnym. Trzeba jednak powiedzieć wprost - Real był lepszy.
    Żeś Jeden Święty jest, uznałem ciebie, Mazda-Ahuro,
    Gdy Dobra Myśl zeszła raz ku mnie,
    Bym głośno wyrzekł, co Myśl mówi Cicha, Najlepsza:
    u Kłamców licznych nie szukaj pochwały,
    Bo każdą Cnotę wrogiem ci uczynią.

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 067
    Tak, taktyka "obrony Częstochowy" nie sprawdza się w 90% przypadków.

Stolnik Awatar kirlan
    Tournaments Joined
    2
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    19
    Otrzymał 15 podziękowań w 12 postach
    A ja tam uważam że Real miał po prostu gigantycznego fuksa, a Atletico pecha jak z Madrytu do siedziby PZPN i z powrotem.
    Ile sekund zabrakło ? ?
    ? ? ?

"Wszyscy byli bardzo dzielni tylko jedni byli dzielni chwilkę dłużej"
    Ten cytat z Sapkowskiego znakomicie tu pasuje. Atletom zabrakło hartu ducha w ostatnim kwadransie.

Końcowy wynik zupełnie nie odzwierciedla stanu gry. Gdyby to się w Polsce działo to bym już pytał kto komu ile wybulił. Ale że to Espania to zostańmy przy piramidalnym przypadku fuksie/pechu. W ostatni kwadrans nie mogłem uwierzyć że widzę to co widzę... A już ta ostatnia bramka to naprawdę wyglądała na zamawianą. ... Jeszcze mam oczy czerwone od przecierania.

Od dziś : na każdego piłkarza Atletico wołamy Rocky Footballa , albo mister Pech.
    "Mądry dowódca bardziej dąży do zwycięstwa niż do bitwy."

Szambelan Awatar odi.profanum
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1
    Otrzymał 29 podziękowań w 24 postach
    Gra się do końca. Atletico też wpakowało szmatę po błędzie Casillasa, więc też można mówić o fuksie - na kilkaset meczy nigdy czegoś takiego nie odwalił - miał lepsze i gorsze ale nie wyszedł do piłki jak bramkarz na szkolnym podwórku. Gdyby po takiej szmacie Atleti wygrało - byłbym zawiedziony.
    Chyba rozczarowanie dotyczy tego, że to nie kopciuszek wygrał tą LM. Cóż, to był 4 z rzędu półfinał dla Realu i w końcu finał. Należało się - za te akcje z Barceloną, pechu z karnym z Bayernem itd. Obiektywnie rzecz biorąc Real był w tej LM absolutnie najlepszy w tym sezonie, bijąc wszelkie rekordy i gromiąc - chociażby Bayern na jego podwórku, więc gadanie o fuksie możecie sobie darować

Wynik nie odzwierciedla gry, mimo wszystko Atletico pokazało, że jeśli się ma jaja w piłce, można coś ugrać - nawet bez pieniędzy. Ciekawe co powiedzą kibice Arsenalu na to Ja mam tylko nadzieję, że ich ciule z ligi angielskiej nie rozkupią. Może sukces z tego sezonu przyciągnie jakiegoś inwestora? W sumie to chciałbym, brakuje regularnie silnej drużyny od czasów Villareal, Real Sociedad i Valencii oraz Sewilli.
    "What is best in life?
    To crush your enemies, to see them driven

before you, and to hear the lamentations

of their woman"

http://www.lastfm.pl/user/raq7 mój last

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    43
    No cóż, wygrała drużyna lepsza. Sam finał dosyć nudny, piłkarze już porządnie zmęczeni sezonem. Atletico prawie nie miało akcji, trochę powalczyli, dużo faulowali i starali się grać ostro, później to już tylko obrona Częstochowy, bo całkowicie siedli kondycyjnie. Real też mnie nie zachwycił swoją grą, mieli sytuacje ( zwłaszcza Bale trochę maścił ) ale bez szału. Costa drugi raz schodzi w "finale" sezonu w pierwszych minutach, przydałaby się im ta zmiana na koniec...
    Hiszpanii nie wróżę sukcesu na mundialu, piłkarze zmęczeni, wypaleni i syci ( głównie z Barcelony ). Już na pucharze konfederacji w pojedynku z głodną Brazylią wyglądali trochę jak Barcelona z tego sezonu.

PS: Ronaldo co się naprężał po tym nic nie znaczącym golu... cenie jego umiejętności piłkarskie, to jest wręcz cyborg, ale te jego lalusiowate akcje... szkoda gadać.

Strona 566 z 631 PierwszyPierwszy ... 66466516556564565566567568576616 ... OstatniOstatni