Strona 19 z 127 PierwszyPierwszy ... 917181920212969119 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 181 do 190 z 1267

Wątek: KORWiN i KNP

Pan Nienawiści Awatar Mefisto7
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    49
    Otrzymał 74 podziękowań w 57 postach
    To wam się zdaje, że we wszystkim mu przyklaskujemy, bo na siłę chcecie zrobić z nas bandę oszołomów wpatrzonych w swojego wożda. A zacytowany wpis Ziemkiewicza polega na tym samym - dyskredytowaniu nas, jak to się dzieje od lewa, przez lewe prawo, do prawa + w mediach. Bronicie się przed naszym światopoglądem jedyną skuteczną drogą - robiąc z nas dzieci.

Co do cytatu Ziemkiewicza właśnie: Korwinizm opiera się na kilkudziesięciu hasłach, ale upodobaliście sobie teraz stwierdzenie, że w naszym oszołomstwie nie należy nam wierzyć na wspomnienie o przekręcaniu treści przez media. Jest tych przekrętów tak wiele, że też i tak wiele musieliśmy powiedzieć w takim tonie. NIKT z was nie skomentował mojej obrony Korwina pod względem cytatów przedwyborczych, z którą wyszedłem do Barsy. Na okrągło będziecie po nas cisnąć, że wszystko łykamy jak pelikany, nie podejmując dalszej dysputy.

Co do programu u Manna, drogi panie - to ten był ok 7 lat temu. Trzeba się trochę orientować w medialnej czasoprzestrzeni. Czego chcesz od tekstu o tym, żeby nie wierzyć w to co mówią? Przecież to było przede wszystkim o czasach komuny, krótki wtręt, żadna indoktrynacja. A jeżeli wypowiadasz się w sprawie rzetelności mediów na poziomie argumentu Macierewicza, to jesteś po prostu ślepy. Z dziećmi trzeba od małego, żeby nie wyrosły na muły wpatrzone w Panoramę. To tak pół żartem, ale co do poziomu na jaki wszedł - on jest starej daty politykiem, konserwatywnie podchodzącym do dzieci i nie cackającym się z nimi. Nie będzie im blablał. Program bardzo dobry, naprawdę nie ma się do czego przyczepić. A jeżeli z tego programiku wyniosłeś teraz i to, że miałby on być chory psychicznie, to jesteś po prostu fanatycznie/upośledzenie wręcz uprzedzony do jego osoby. (Niech zgadnę dzięki czemu...)

Podkomorzy Awatar Zakapior-san
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    21
    Otrzymał 33 podziękowań w 17 postach
    Genialny? Raczej żenujący program.
    To taka odtrutka na szczekanie jaki to JKM zły dla kobiet i dzieci. Widzisz w takim programie przemądrzałego Kaczyńskiego albo Tuska?
    Zwłaszcza tego drugiego, który "na zgodę" z licealistką, która nazwała go zdrajcą chciał jej wręczyć kwiaty, które wcześniej dostał od młodszych dzieci. Wstyd i hańba, to jest żebrak nie premier. I taki pajac reprezentuje Polskę na arenie międzynarodowej...
    PS: polecam trochę ruszyć głową, a nie klaskać krulowi za wszystko co powie.
    Jak się znajdzie na polskiej scenie ktoś bardziej wiarygodny od niego to chętnie zmienię upodobania. Póki co takiego kogoś nie ma.
    Lewackie pomioty w kontrofensywie. Kiedyś krzyczeli że korwiniści siedzą tylko przed kompem, jak padło 7% to zmienili hasełka:
    http://natemat.pl/104013,kuce-nowymi...korwin-mikkego

A tu parę wypowiedzi młodych głosujących na KNP:
    http://www.polityka.pl/eurowybory/15...ZhO9OIA5M.like

Holy Father Awatar Volomir
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    173
    Otrzymał 265 podziękowań w 166 postach
    To wam się zdaje, że we wszystkim mu przyklaskujemy
    Może to uogólnienie, ale patrząc na to forum czy profil KNP widać coś innego. Ślepą wiarę we wszystko co Korwin mówi, a jakikolwiek głos krytyczny traktowany jest jak spisek PO itd.

A zacytowany wpis Ziemkiewicza polega na tym samym - dyskredytowaniu nas
    O tym mówię, dziękuje że potwierdzasz moje słowa. Każdy głos krytyczny jest traktowany jak atak. Poza tym wstawiłem to raczej jako wątek humorystyczny, nie spinaj się tak. Inna sprawa, że patrząc na komentarze wyborców widać jednak, że trochę w tym prawdy jest

Korwinizm opiera się na kilkudziesięciu hasłach, ale upodobaliście sobie teraz stwierdzenie, że w naszym oszołomstwie nie należy nam wierzyć na wspomnienie o przekręcaniu treści przez media.
    Ja się z Korwinem zgadzam w wielu sprawach, jednak w równie wielu się nie zgadzam. Natomiast tego kultu krula nie rozumiem i nie trawię.

Co do programu u Manna, drogi panie - to ten był ok 7 lat temu. Trzeba się trochę orientować w medialnej czasoprzestrzeni.
    Drogi panie, zdaje sobie sprawę że to jest nagranie z 2007 roku. Tylko co to ma do rzeczy? Korwin wtedy i teraz gra tą samą rolę. Błazna w politycznym cyrku. Nie wiem co miał na celu ten program. Korwin się nie nadaje do rozmów z dziećmi. Jemu ciężko rozmawiać z dorosłymi a co dopiero z młodszą częścią społeczeństwa.

Czego chcesz od tekstu o tym, żeby nie wierzyć w to co mówią? Przecież to było przede wszystkim o czasach komuny, krótki wtręt, żadna indoktrynacja.
    Dobrze wiem, że chodziło o komunę. Tylko co ma to dzieciom mówić? Koleś rzuca teksty jak na swoich zjazdach... Człowieku, to są dzieci!

A jeżeli wypowiadasz się w sprawie rzetelności mediów na poziomie argumentu Macierewicza, to jesteś po prostu ślepy. Z dziećmi trzeba od małego, żeby nie wyrosły na muły wpatrzone w Panoramę.
    Pierwszego zdania w ogóle nie rozumiem. Druga część właśnie pokazuje indoktrynację. Serio, nauczysz dzieci, od małego, że nie ufaj władzy? Albo lepiej, jak Korwin, rzucaj jakimiś tekstami - między wierszami i dzieci na pewno dobrze na tym wyjdą. Podkreślam, to są dzieci.

A jeżeli z tego programiku wyniosłeś teraz i to, że miałby on być chory psychicznie, to jesteś po prostu fanatycznie/upośledzenie wręcz uprzedzony do jego osoby. (Niech zgadnę dzięki czemu...)
    Nie, wyniosłem to z jego całokształtu. Gdzieś, pół żartem, pół serio, padło stwierdzenie, że Korwin ma Aspergera czyli taki mniejszy autyzm. Generalnie inteligentna osoba ale mająca trudności w poruszaniu się w sferze społecznej. I to jest dosyć logiczne

Dochodzę do wniosku, że to nie Korwin mnie przeraża. To wyborcy Korwina mnie przerażają.

Jak się znajdzie na polskiej scenie ktoś bardziej wiarygodny od niego to chętnie zmienię upodobania.
    Ja nie mówię o tym żeby zmieniać upodobania. Ja mówię o tym, że trochę krytycyzmu wobec Korwina wam nie zaszkodzi.

Podkomorzy Awatar Zakapior-san
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    21
    Otrzymał 33 podziękowań w 17 postach
    Ja nie mówię o tym żeby zmieniać upodobania. Ja mówię o tym, że trochę krytycyzmu wobec Korwina wam nie zaszkodzi.
    Osobiście z KNP wolę Dziambora, Wilka i Berkowicza od Korwina-Mikke. Mówią to samo ale mniej ciętym językiem. Zbyt cięty język i rzucanie ogólnikami, których zwykły ogłupiony przez media obywatel nie rozumie- to moje zarzuty wobec JKM.
    Żeby każdemu POlitykowi można było tylko tyle zarzucić...

A tak dla czystej informacji- program wyborczy PIS- 168 stron lania wody, program wyborczy PO- 194 strony lania wody, program wyborczy KNP- pół strony konkretów.

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    49
    No nie nazwałbym naszego programu bardzo konkretnym, Zakapior. Nad tym trzeba popracować. Konkretny to jest program SLD np, aczkolwiek z kolei niestrawny.

Volomir, no właśnie co cię przeraża we mnie? Nie podlegam "kultowi krula". Słucham tego co mówi w dziesiątkach wywiadów i rozumiem co mówi. Nie ze wszystkim się zgadzam, ale przede wszystkim nie zgadzam się z przerabianiem jego słów.

Przecież post Ziemkiewicza to JEST nieusprawiedliwiona, ofensywna, dyskredytująca nas krytyka. Twych słów w żaden sposób nie potwierdzam i słusznie się z nimi nie zgadzam. Obronę przed niesprawiedliwością nazywasz niestrawnym kultem? (Zgadzam się, że do zwolenników naszej partii przylgnęło trochę niekompetentnych bałwanów rzucających "lewacką ****ą" na każdym kroku, ale ostatnio nas wszystkich bierze się za takich.)

Co ma data do rzeczy? Ano to, iż napisałeś o tym programie: "Co to ma być? Ocieplanie wizerunku? Sztuczne." Wtedy niespecjalnie musiał cokolwiek ocieplać. Z tego wnioskuję, że niespecjalnie zdawałeś sobie sprawę z roku produkcji. A zarzut sztuczności też musiał być odniesieniem do ostatnich miesięcy. (Zresztą dziwi mnie, to że pożonglował piłeczkami jest sztuczne? CHYBA TO PROGRAM DLA DZIECI.)
    Napisałem, że chodzi o inny stosunek do dzieci. Ty może podpadasz pod modne ostatnimi czasu rozklejanie się nad dzieciakami (przedstawienie w DzieńDobry TVN i śniadanie z TVP), ale on nie. I twoje podejście nie musi być lepsze. Dzięki staremu podejściu w dawniejszych czasach 16 latek był 2 x bardziej dorosły niż dzisiejsze rozpieszczone barachło. Co ma im powiedzieć? Ano to, co im powiedział. Polski język rozumieją, przedszkolaki to nie noworodki i coś im w głowach może zostanie, zaczną zadawać pytania. Ot co ma im powiedzieć.

Poza tym odniosłem wrażenie, że mówił to bardziej do Manna i widowni, niż do dzieci. No dzieci to nie jego poziom, ale to nie znaczy, że ma od ciebie bęcki dostawać. Mann go zaprosił, sam się nie zgłosił. Ma czas na wizji, którego wtedy miał prawie tyle co nic,to nie marnuje całego czasu na pieprzenie o niczym, tylko coś tam przeciśnie.

Pierwsze zdanie odnosiło się do prześmiewczego stosunku do mówienia o przekłamanych mediach. Chyba tyle wystarczy wyjaśnienia. Co do drugiegO: Hah, jaką indoktrynację? Co to ma do rzeczy? (wyjaśnij) Napisałem, że "pół żartem". (Ale co, ty z kolei nauczysz dzieci, żeby ufały władzy? Lepiej na tym wyjdą? Z której strony lepiej? Można wspomnieć o tym, że i mi nie tłuczono do głowy nieufności kiedyś i sam się z tym poznałem, ale w dzisiejszych czasach indoktrynacja medialna - robienie ludziom z mózgów papki - jest dużo bardziej ofensywna, więc nie wiem czy na starość nie będzie już za późno.)

Teraz mówisz, że wyniosłeś z całokształtu jego chorobę. Ale jednak nie taki obraz wynieść można z twojego postu: "Takie rzeczy(!!!ah straszne rzeczy) do dzieci? Ten człowiek to chyba naprawdę chory psychicznie." Trochę konsekwencji by się przydało.

Kapitan królów i król kapitanów. Awatar PaskudnyPludrak
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Otrzymał 237 podziękowań w 155 postach
    A co krul ma na myśli mówiąc(w wywiadzie dla proPutinowskiej agencji informacyjnej rianovosti), że marzy mu się Europa XIXw ?
    Dla mnie np Europa XIXw to Europa mocarstw/imperiów i wojen, pomijam już fakt, że Polski nie było na mapach.Czy mam też przez to rozumieć,że przeciętnym ludziom(nie arystokracji) w tej XIXw Europie żyło się tak dobrze(lepiej niż dziś) i opływali w dostatki ?
    ...a sławny generał Wit-tenberg poprzedza go tak ,jak jutrzenka poprzedza słońce.-W.Kochowski "Lata potopu"
    "Nie wykuwać tarcz utopii. I nie kruszyć o nie kopii "

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    49
    Masz rozumieć to, że właśnie tamten system mu się podobał. Tyle. Mówimy tu o całym przekroju panujących wówczas zasad, z których bardzo wiele było o wiele lepszych niż dzisiaj. Niemniej nie wszystko było dobre, wiadomo. Akurat hasło mocarstw/imperiów i wojen zamieniłbym na cechę zupełnie innej treści. To, że Polski nie było na mapach, nie ma znaczenia. Przecież chodzi mu nie o to konkretnie, że chciałby dokładnie żyć w XIXw. znanej historii tylko chciałby tamtego systemu panujących zasad.

(Przedsiębiorcy - mniejsi, więksi... handlowcy to nie arystokracja, a było im dobrze. ) Chcemy odwołać się do korzeni potężnej Europy, a nie koniecznie stworzyć dokładnie tamtą rzeczywistość. (Może Korwin chce, nie wiem, ale Korwin to nie cała rzesza wolnościowców) Ja się np nie zgadzam z poglądem Korwina dot. wyrzucenia Kodeksu Pracy. Takie coś jak urlop to bardzo dobra zdobycz i człowiek powinien mieć do niego najświętsze prawo.

Kapitan królów i król kapitanów. Awatar PaskudnyPludrak
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Otrzymał 237 podziękowań w 155 postach
    Cytat Zamieszczone przez Mefisto7 Zobacz posta
    Masz rozumieć to, że właśnie tamten system mu się podobał. Tyle. Mówimy tu o całym przekroju panujących wówczas zasad, z których bardzo wiele było o wiele lepszych niż dzisiaj. Niemniej nie wszystko było dobre, wiadomo. Akurat hasło mocarstw/imperiów i wojen zamieniłbym na cechę zupełnie innej treści. To, że Polski nie było na mapach, nie ma znaczenia. Przecież chodzi mu nie o to konkretnie, że chciałby dokładnie żyć w XIXw. znanej historii tylko chciałby tamtego systemu panujących zasad.
    Tylko, że ten system prowadził m.in do licznych wojen, a dla tych słabych nie było miejsca na mapie.Mam przez to rozumieć, że Polska dziś jest na tyle silnym państwem, że śmiało da sobie radę w takich warunkach ?tym bardziej w obliczu tak potężnych sąsiadów(również prowadzących politykę rodem z XIXw).
    A ponoć historia jest nauczycielką życia.
    ...a sławny generał Wit-tenberg poprzedza go tak ,jak jutrzenka poprzedza słońce.-W.Kochowski "Lata potopu"
    "Nie wykuwać tarcz utopii. I nie kruszyć o nie kopii "

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    49
    Czy mamy na myśli system współpracy międzynarodowej? Europejskie kraje dorosły po prostu do tego, żeby ze sobą nie wojować. Niepotrzebna nam na pewno autorytarna Unia Europejska. Narody wiedzą, że istnieje potrzeba czasowych sojuszy w razie zagrożenia, więc Rosji się nie bój, tylko trzeba nam silnych i wolnych państw. Brak UE, nie oznacza np: nierozszerzenia zasad paktu NATO dla chętnych (mówię o zmianie zapisu o "pomocy jaką uzna się za stosowną" np: na bezzwłoczne wprowadzenie swojej armii do pomocy sojusznikowi). Prosta umowa między wolnymi narodami, nic narzuconego.
    Polska ma potencjał bycia silnym państwem, szczególnie w sprawach wojskowych, historia się kłania. Tylko dajcie się nam wzbogacić, kosztem "zdychania nierobów na ulicach" i "wywieszania złodziei". Rachunek korzyści i strat do własnej interpretacji.

To konflikt światopoglądów, tego się nie pogodzi.

Holy Father Awatar Volomir
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    173
    Otrzymał 265 podziękowań w 166 postach
    Volomir, no właśnie co cię przeraża we mnie?
    Generalnie przeraża mnie to jak nie widzisz tego co piszesz. Bo:

Nie podlegam "kultowi krula".
    Właśnie jesteś doskonałym przykładem kultu krula. O ile Zakapior formułuje jakieś wnioski, tak Ty wietrzysz spiski i "łykasz" wszystko co od Korwina pochodzi.

Przecież post Ziemkiewicza to JEST nieusprawiedliwiona, ofensywna, dyskredytująca nas krytyka.
    Chociażby to. Zwykły, ironiczny tekst Ziemkiewicza rozbijasz na NIEUSPRAWIEDLIWIONĄ, OFENSYWNĄ, DYSKREDYTUJĄCA KRYTYKĘ... Serio? Chyba nie da się tego bardziej wyolbrzymić.

"Co to ma być? Ocieplanie wizerunku? Sztuczne." Wtedy niespecjalnie musiał cokolwiek ocieplać.
    Jak to nie? Przecież on od lat kandyduje w różnych wyborach i od lat jest uznawany za błazna, i również od lat znany jest ze swoich dziwacznych wypowiedzi. Także jak najbardziej mogła to być próba ocieplenia wizerunku albo kolejna próba pokazania się w mediach. Sam nie wiem co gorsze.

Ty może podpadasz pod modne ostatnimi czasu rozklejanie się nad dzieciakami (przedstawienie w DzieńDobry TVN i śniadanie z TVP), ale on nie. I twoje podejście nie musi być lepsze. Dzięki staremu podejściu w dawniejszych czasach 16 latek był 2 x bardziej dorosły niż dzisiejsze rozpieszczone barachło. Co ma im powiedzieć? Ano to, co im powiedział. Polski język rozumieją, przedszkolaki to nie noworodki i coś im w głowach może zostanie, zaczną zadawać pytania. Ot co ma im powiedzieć.
    Tylko to nie są 16 latkowie, to nie nastolatki, to są dzieci. Tu nie chodzi o zabawę w rozklejanie się nad nimi czy jakieś bezstresowe wychowanie, które zaraz się tutaj pojawi. One powinny cieszyć się dzieciństwem, bawić się, uczyć szacunku wobec innych itd. A nie słuchać szalonego pana z muszką o tym, że władza kłamie... To zabrzmiało jak spotkanie z guru sekty.

Pierwsze zdanie odnosiło się do prześmiewczego stosunku do mówienia o przekłamanych mediach. Chyba tyle wystarczy wyjaśnienia. Co do drugiegO: Hah, jaką indoktrynację? Co to ma do rzeczy? (wyjaśnij) Napisałem, że "pół żartem". (Ale co, ty z kolei nauczysz dzieci, żeby ufały władzy? Lepiej na tym wyjdą? Z której strony lepiej? Można wspomnieć o tym, że i mi nie tłuczono do głowy nieufności kiedyś i sam się z tym poznałem, ale w dzisiejszych czasach indoktrynacja medialna - robienie ludziom z mózgów papki - jest dużo bardziej ofensywna, więc nie wiem czy na starość nie będzie już za późno.)
    A to powinno do łapu capu trafić. Mam nadzieję, że zmienisz podejście jak przyjdzie Ci wychowywać własne dzieci.

Teraz mówisz, że wyniosłeś z całokształtu jego chorobę. Ale jednak nie taki obraz wynieść można z twojego postu: "Takie rzeczy(!!!ah straszne rzeczy) do dzieci? Ten człowiek to chyba naprawdę chory psychicznie." Trochę konsekwencji by się przydało.
    Eee? Ale o co Ci chodzi? Serio, mam wypisywać wszystkie bzdury które Korwin powiedział w swojej karierze? Komentowałem konkretny link i do niego konkretnie się odniosłem. Gdzie tu niekonsekwencja? Chyba nie wiesz co to słowo oznacza.

Strona 19 z 127 PierwszyPierwszy ... 917181920212969119 ... OstatniOstatni