Strona 170 z 192 PierwszyPierwszy ... 70120160168169170171172180 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 691 do 1 700 z 1914

Wątek: MEGASUBMOD V do BC 6.3 dyskusja i błędy

Wielki Kuń Awatar Lwie Serce
    Tournaments Joined
    2
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    452
    Otrzymał 326 podziękowań w 212 postach
    Raster123 - najpierw starałem się pozdobywać neutralne prowincje, ale z Anglikami zacząłem się ostro naparzać niedługo później. Jak oberwali na kontynencie to dałem spokój im i skupiłem się na wojnie z HRE.

Niech żyje Gwardia!

Podkomorzy Awatar Wonsz
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    237
    Otrzymał 88 podziękowań w 64 postach
    Czy tylko mi nie działa ta wersja KAMA? Nie mam różnicy czy mam zwykłą wersje czy Kama.
    "Liczko ma gładkie i mowę kwiecistą
    Czarci ten pomiot z naturą nieczystą
    Życzenia Twe spełni zawsze z ochotą
    Da Ci brylanty i srebro i złoto
    Lecz kiedy przyjdzie odebrać swe długi
    Skończą się śmiechy, serdeczność, przysługi
    W pęta Cię weźmie zabierze bogactwo
    Byś cierpiał katusze, aż gwiazdy zgasną"

Szambelan Awatar Araven
    Tournaments Joined
    2
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    401
    Otrzymał 277 podziękowań w 235 postach
    Map.rwm z kampanii full i light usunąłeś?
    Ten plik od Kama raczej na 100% nie zadziała z submodem Exara i HellVarda.
    Ostatnio edytowane przez Araven ; 08-06-2014 o 13:59

Wojski
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    2
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
    Ja 3 razy zaczynałem francją i zawsze jest to samo wypędzam ich z kontynentu po czym w 2 tury robią sojusz z 9 frakcjami z europy zachodniej i środkowej i potem mnie atakuję aragonia i liga lombardzka przy czym papież też ma mnie w dupie i jestem na skraju eksomunikacji

Moderatorzy Lokalni Awatar Piter
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    73
    Otrzymał 179 podziękowań w 145 postach
    Cytat Zamieszczone przez Raster123 Zobacz posta
    Ja 3 razy zaczynałem francją i zawsze jest to samo wypędzam ich z kontynentu po czym w 2 tury robią sojusz z 9 frakcjami z europy zachodniej i środkowej i potem mnie atakuję aragonia i liga lombardzka przy czym papież też ma mnie w dupie i jestem na skraju eksomunikacji
    hehe, to chyba dobrze, inaczej byś podbijał wszystko jak leci jak w innych total warach, a tak komp widzi zagrożenie, tworzy sojusze i atakuje póki ma szanse Jeśli grasz na wysokim poziomie trudności, to komp chętniej zawiązuje sojusze przeciw tobie, jeśli jesteś znacznie silniejszy od sąsiada, to dodatkowo dochodzą nowe współczynniki zachęcające go do zawiązywania sojuszy przeciwko tobie ze strachu + ma polecenie dokonania inwazji jako część koalicji przeciwko mocarstwu

Szambelan Awatar Araven
    Tournaments Joined
    2
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    401
    Otrzymał 277 podziękowań w 235 postach
    Dokładnie, na Megasubmodzie na zwycięstwo trzeba sobie zapracować.

Tournaments Joined
    2
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    452
    I to jest jedna z rzeczy, które sprawiają, że kampania jest czymś świetnym na Megasubmodzie.

Niech żyje Gwardia!

Wojski
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    2
    Dobra ja się poddaje najwidoczniej jestem noobem. Francja ma op jednostki ale jak jednocześnie aragonia 2 armiami z południa na mnie ciśnie niemcy mnie zdradzają i oblegają paryż jeszcze do tego dochodzi anglia i liga lombardzka to nie nie nie Pogram sobie jerozolimą tam przynajmiej wiem, że wszyscy są moimi wrogami

Tournaments Joined
    2
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    452
    Fakt, kampania Francją jest dość trudna, ja szedłem na początku głównie na ekonomię, porozwiazywałem większość piechoty (do niezbędnego minimum na garnizony i zdobywanie twierdz) i narobiłem kawalerii. Liczna to ona nie była ale wystarczyła do skutecznej obrony ziem do czasu jako takiego rozwinięcia i zadawania wrogom mocnych ciosów.

Ale jeśli liczysz, że kampania Jerozolimą będzie łatwa to się zdziwisz Mimo armii mocnej jak cholera (nielicznej ale wyszkolonej i uzbrojonej wyśmienicie) można szybko zacząć odczuwać brak ludzi do szachowania sił wroga. Zbierzesz wojaków, zadasz klęske jednej armii, to druga Ci wparuje na terytoria z drugiej strony i nie będzie kim się bronic hehe. Ale zabawa świetna.

Niech żyje Gwardia!

Wojski
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    2
    Znaczy akurat problem francją jest taki, że jeżeli mogę zrobić sojusz tylko z niemcami, po czym reszta odmawia. Albo zaatakuję anglię albo ona mnie no to dostają w ciry wypędzam ich z kontynentu a potem ni z dupy mają z wszystkimi sojusz i starają się mnie cisnąć mimo, że moje państwo jest po prostu słabe. Po 30 turach jeszcze niemcy mnie zdradzili to już wgl nie miałem szans. Więc nie wiem czy najpierw starać się być pasywny pozajmować te rebelianckie miasta na południu i te na terenie holandi czy znów próbować anglię czyścić od początku

Strona 170 z 192 PierwszyPierwszy ... 70120160168169170171172180 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów