Strona 382 z 636 PierwszyPierwszy ... 282332372380381382383384392432482 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 811 do 3 820 z 6354

Wątek: Jeżeli teraz jest źle, to jutro będzie jeszcze gorzej

Szambelan
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    77
    Otrzymał 22 podziękowań w 18 postach
    Witia,

Problem z multi-kulti we Francji, Anglii, czy w mniejszym stopniu Niemczech, polega na tym, że to kraju cywilizowanego, o pewnym konkretnym profilu cywilizacyjnym, zaczęła migrować ludność z kompletnie innego obszaru kulturowego. Jeżeli ta ludność nie zacznie się asymilować na warunkach narzuconych przez społeczeństwo, nazwijmy to 'wyżej rozwinięte', to zawsze będziemy mieć problem.
    Ale problem w tym, że współczesne "multi-kulti" - przynajmniej w niektórych wydaniach - jest całkowicie przeciwne asymilacji:

Od 2:33 tego filmu:

http://www.youtube.com/watch?v=tk4uDNSPlXE#t=153

Tłumaczenie:

(...) Ta była dziennikarka szwedzkiego lewicowego radia w zeszłym roku opuściła kraj i powróciła do swojej rodzinnej Somalii. Przed wyjazdem powiedziała szwedzkiej telewizji, że Mogadiszu jest bezpieczniejszym miejscem niż przedmieścia imigrantów w Sztokholmie. Możecie też zapomnieć o tyglu kulturowym w stylu amerykańskim, w którym imigranci pewnego dnia nauczyliby się jak być Szwedami. To też jest rasistowski pomysł. Joving mówi, że to Szwedzi mają się uczyć od imigrantów, a nie odwrotnie:

- Asymilacja w ogóle nie wchodzi w grę.

- Kto mówi, że asymilacja w ogóle nie wchodzi w grę?

- Po prostu każdy, we wszystkich mainstreamowych partiach politycznych i mediach. Sama myśl o asymilacji śmieszy ludzi. Słowo asymilacja to jest nazistowskie słowo w Szwecji.

Rozmawialiśmy z kilkoma dziennikarzami, którzy opisali stalinowską atmosferę panującą w Szwecji. (...)
    W dodatku oprócz masowego napływu muzułmańskich imigrantów, na islam przechodzą też rodowici Szwedzi.

Kilka tysięcy ludzi - ale to wg. oficjalnych szacunków. Faktyczna liczba nawróconych może być wielokrotnie większa.

Szambelan Awatar Gajusz Mariusz
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 067
    Otrzymał 1 057 podziękowań w 710 postach
    Pytanie brzmi: czemu zdecydowała się na to tak późno... .

"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
    "Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
    "Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II

Szambelan
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    77
    Nie wiem. Bo chciała wierzyć w swoje lewicowe ideały

W sumie dobrze tak Szwedom - niech mają za "Potop".

=====================================

Ale jeszcze większe zagrożenie od imigrantów dla Szwecji stanowią miejscowe feministki i staliniści (chociaż w sumie to się jedno z drugim uzupełnia, bo szwedzcy komuno-feminiści popierają islamizację kraju). Co to się porobiło, że dawnym narodem wikingów rządzą baby-feministki:

Spoiler: 

Rekonstrukcja twarzy średniowiecznej kobiety skandynawskiej:

http://archaeologynewsnetwork.blogsp...ct-viking.html

Academics reconstruct Viking woman's face

Ja już teraz wiem, dlaczego wikingowie napadali inne ludy. Mieli dwa powody - uciec od swoich kobiet i znaleźć inne.

=====================================

Dokument "Szwedzka wojna płci" (czy tam "wojna genderów", cholera wie):

http://www.youtube.com/watch?v=yn3cHsHnUPM

http://scentednectar.blogspot.com/20...onskriget.html

"Szwedzki feministyczny koszmar":

http://www.youtube.com/watch?v=QMmgVjx7s7M

Szambelan Awatar Gajusz Mariusz
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 067
    Otrzymał 1 057 podziękowań w 710 postach
    Myślę, że jest dobrze przygotowana na wprowadzanie swoich ideałów w Mogadiszu. Będzie mogła łatwo rozpoznać błędy i wypaczenia tu i ówdzie pojawiające się jak rafa. Mam nadzieję że krajanie ją zrozumieją... .

@ Tak, to tłumaczy vikingów!

"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
    "Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
    "Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II

Szambelan
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    77
    A tak to się kończy, kiedy próbuje się promować homoseksualizm oraz islam jednocześnie (w Szwecji):

Myślę, że jest dobrze przygotowana na wprowadzanie swoich ideałów w Mogadiszu. Będzie mogła łatwo rozpoznać błędy i wypaczenia tu i ówdzie pojawiające się jak rafa. Mam nadzieję że krajanie ją zrozumieją...
    Wkradł się w to ostatnie zdanie drobny błąd ortograficzny - nie krajanie, tylko kamienie...

Comte de Barcelona Awatar Barsa
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    89
    Otrzymał 101 podziękowań w 58 postach
    Skoro tak szybko się policja pojawiła, czy kto tam, to musieli sobie zdawać sprawę z tego co to będzie....

Visca el Barca!!!

Szambelan Awatar chochlik20
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Otrzymał 482 podziękowań w 340 postach
    Cytat Zamieszczone przez Barsa Zobacz posta
    Co rozumiem? Nic!! Bo to jest twór fantastyczny, niemożliwy do realizacji w dzisiejszych czasach.... w przeciwieństwie do państwa z prawem szariatu.
    Porównujesz jedn twór do drugiego, więc z chęcią poznałbym różnice pomiędzy nimi. Chociaż jest to rzecz jak twierdzisz fantastyczna, to aby coś porównywać do czegoś musisz mieć jakieś wyobrażenie tego drugiego.
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
    Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
    Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.

Księga XVI

Comte de Barcelona Awatar Barsa
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    89
    Otrzymał 101 podziękowań w 58 postach
    Chcesz różnice masz.... kamienie lecące na kobietę a słowa batmana z ambony, bo więcej od zhierarchizowanego kościoła katolickiego, który ma już ciemne wielki za sobą nie zobaczysz. Dla Ciebie pewnie to będzie jedno i to samo.

Visca el Barca!!!

Szambelan Awatar chochlik20
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Otrzymał 482 podziękowań w 340 postach
    Zamienianie jednego bata na drugiego bata jakoś mnie nie kręci. Bo często w parze z tym co głosi "batman" na ambonie idzie w parze z ustawami. Jedni będą mnie przymuszać kamieniami lub maczetą do zmiany i dostosowania swojego światopoglądu, drudzy zrobią to w sposób legalny, bez dialogu i kompromisu. Ani jedna ani druga rzecz mnie nie kręci. Nie pragnę by rządzili mną wyznawcy jakiekolwiek religii, którzy szanują tylko swoje zdanie.
    Wieki ciemne polegały właśnie min., że człowiek musiał się stosować do tego co powiedział kapłan bo inaczej czekał Cie stos a przed tym tortury. I masz racje nie widzę różnicy pomiędzy tym co było kiedyś a tym co było dzisiaj.

Najbardziej fanatyczni "katole" zachowują się właśnie tak jakby żyli w tamtym okresie.
    Weźmy choćby podpisaną ostatnio - "Deklaracja Wiary Lekarzy".
    Jeden z podpunktów mówi o nienaruszalności ciała człowieka - modlitwa zamiast operacji? Brak transplantologii chociaż ratuje to życie ludzkie?
    Inny punkt mówi o - UZNAJĘ pierwszeństwo prawa Bożego nad prawem ludzkim! Czyli tak naprawdę lekarz będzie miał w nosie swoje powinności wobec pacjenta, lub nawet nie wskaże innego, który przepisze receptę lub wykona zabieg.
    Mamy już przykład tego ostatniego - u kobiety w ciąży wykryto, że dziecko urodzi się z poważnymi wadami mózgu, twarzy i może umrzeć po porodzie. Kobieta pragnęła przerwać ciążę, lekarz powiedział, że tego nie wykona. I co zrobił oprócz tego? Nie wysłał ją do innego kolegi, bo tak nakazuje ustawa(!) tylko posłał ją do hospicjum.
    http://fakty.interia.pl/polska/news-...wa_block=facts
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
    Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
    Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.

Księga XVI

Szambelan Awatar adriankowaty
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    375
    Otrzymał 39 podziękowań w 32 postach
    Chochlik pełna zgoda, ale jak przekonać do tego obywateli?! Bo np. na tym forum (a pewno i w kraju) dominuje jednak konserwa i nacjonaliści...
    http://forum.totalwar.org.pl/image.php?type=sigpic&userid=5038&dateline=1420376  708
    "Wolność, Równość, Braterstwo lub Śmierć!"
    Hasło przewodnie rewolucjonistów z 1789.

Strona 382 z 636 PierwszyPierwszy ... 282332372380381382383384392432482 ... OstatniOstatni