Strona 218 z 321 PierwszyPierwszy ... 118168208216217218219220228268318 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 171 do 2 180 z 3206

Wątek: Dyskusja o grze Total War: Rome II

Zagubiony Teoretyk / Stara Gwardia Awatar Ituriel32
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Otrzymał 393 podziękowań w 292 postach
    Mam nadzieje że wprowadzą zmiany w poruszaniu się po wodzie. Rozchodzi mi się o wprowadzenie kary do ucieczki dla floty zostawionej w trybie "Cała Naprzód".
    Bo na razie to wygląda w ten sposób że komputer porusza się cały czas w tym trybie, (to jego ulubiony, tak samo jak forsowny marsz) moje statki ustawione na zwykłym nie mogą tamtych doścignąć, i nawet jak się uda go dopaść to komputer się wycofuje o prawie pełny zwykły zasięg. A przecież taka flota powinna odsunąć się tylko kawałeczek, bo marynarze powinni być wycieńczeni.
    Da się zwiększyć zasię u floty dzięki tradycjom i umiejętnością admirała, ale nie we wszystkich.
    Ja zazwyczaj robię tylko jedną mocną i rozwiniętą flotę.

Śmierć to Twoje przeznaczenie.
    A poza tym sądzę, że Rzym należy zniszczyć.

KABANOS to taka kiełbaska i zespół muzyczny, oba polecam.

Jeśli nie musisz czegoś zrobić, to nie rób. Ale jeśli już musisz, to zrób to szybko.

Asuryan
    Gość
    W zasadzie wystarczyło by dodać tryb zasadzki, tak jak na lądzie.

Szambelan Awatar Gajusz Mariusz
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 067
    Otrzymał 1 057 podziękowań w 710 postach
    Może nie na otwartym morzu, ale w małej odległości od brzegu...

"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
    "Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
    "Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II

Podkomorzy Awatar Chaak
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    262
    Otrzymał 254 podziękowań w 191 postach
    Armiom i flotom w trybie plądrowania też mogliby ucieczkę utrudnić, w końcu są zbyt zajęte grabieżą, żeby się do kupy zebrać. Trochę to jest irytujące, jak po pokonaniu frakcji lata kilka małych, plądrujących armii oraz flot (zwłaszcza tych) i nie ma jak sobie z nimi szybko poradzić, a zadowolenie spada.

寧我負人,毋人負我。
    曹操

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Mogliby też wprowadzić coś takiego jak w serii Heroes, nie masz miasta przez 5-10 to giniesz. A tak jak jest teraz gdzie Egipt pływał sobie coś koło 20 tur i nic nie robi albo spami agentami. Ja najbardziej lubię jak pojedynczy oddział grabi mnie przy granicy z innym neutralnym państwem, gdzie jak go zaatakujesz to wycofuje się właśnie tak i prosi o "azyl dyplomatyczny". Przy czym na lądzie i tak da się w miarę dość szybko opanować sytuacje. Ale na wodzie. Ostatnio uświadomiłem sobie że grabiąca flota też obniża nastrój w prowincji lądowej tylko troszkę słabiej.
    Ogólnie tryby poruszania wymagają jeszcze drobnych poprawek.

Jeśli nie musisz czegoś zrobić, to nie rób. Ale jeśli już musisz, to zrób to szybko.

Łowczy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 4 podziękowań w 1 poście
    Witam, Panowie mam następujący problem, który niepowiem definitywnie skreśla DeI czego niechcę a mianowicie czy u was także bitwy trwaja tak niesamowicie dlugo!? bitwa 2500v 2000 i niestarcza mi 60 minut na nią tak wolno giną żołnierze, za każdym razem musze brać przyspieszenie x3 a i tak mi wlasnie brakuje czasu. Coś tu nie gra naprawdę, ktos się spotkał z tym problemem?

Asuryan
    Gość
    Nie, u mnie bitwy trwają dość szybko - maksymalnie 15 minut. Ale nie gram w DeI, tylko w czystą wersję, o której jest ten temat...

Szambelan Awatar Gajusz Mariusz
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 067
    Otrzymał 1 057 podziękowań w 710 postach
    Po raz pierwszy widzę wpis o krytyce "za długiej" bitwy . Ale to oczywiście wpływ DeI. Każdy ma jak widzę skrajności. Może nie spowalniam, ale jak zauważył Asuryan, jak bitwa trwa dłużej niż 15 minut, to tylko wtedy gdy po stronie wroga są pełne dwie armie.

"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
    "Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
    "Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II

Łowczy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 4 podziękowań w 1 poście
    Ja rozumiem 15 minut jest jak najbardziej okej, ale nie 50 minut przy stanie 2500 vs 2000 gdzie ja zostałem oblężony a standardowo AI pakowal wszystkie jednostki przez bramę mocno przegrywając, zauważyłem tez ze jednostki jak uciekają to tylko od liczebności ok. 30 w dół pomimo że dostają ostre baty. DLa mnie niestety jakaś aktualizacja DEi zespuła zabawę , widziałem na forym TWCenter, że ludzie także się na to skarżą niestety. WIelka szkoda bo bardzo długo czekałem na 0.9, a nie widzi mi się każdej bitwy rozgrywać ponad 30 minut bo to zupelnie bez sensu i strasznie monotonne, zwłaszcza jak komputer źle oblicza autorozstrzygnięcia.

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Sam świadomie zdecydowałeś się na DEI który wydłuża bitwy, więc trochę nie rozumiem na co narzekasz, chyba że załapałeś buga. Ja gram na czystej wersji, przez co muszę liczyć się np. ze spamem agentów, czy bitwami które dłużej mi się ładują (łącznie przez i po bitwie) niż trwają, przez co większość idzie na automacie.

Do czasu wydania ostatniego oficjalnego pacza, wszystkie mody będą miały jakieś błędy i niezgodności których usunięcie wymaga czasu. A twórcy dei pomimo wielkich chęci i zaangażowania tworzą naprawdę spory złożony i zaawansowany projekt i jak pomyślę o jego finalnej wersji już zaczynam się cieszyć. A na razie pozostaje grać w to co jest już teraz i zgłaszać tak błędy jak i to co ci się nie podoba. Bo mod jest ciągle dynamicznie rozwijany.

Strona 218 z 321 PierwszyPierwszy ... 118168208216217218219220228268318 ... OstatniOstatni