Strona 220 z 321 PierwszyPierwszy ... 120170210218219220221222230270320 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 191 do 2 200 z 3206

Wątek: Dyskusja o grze Total War: Rome II

Szambelan Awatar Gajusz Mariusz
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 067
    Otrzymał 1 057 podziękowań w 710 postach
    Mam podobne przeczucie co mój poprzednik. Kto wie, może też ukaże się w wersji pudełkowej. Taki komplet z książką znowu dałby pretekst do ceny z "wyżyn".

"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
    "Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
    "Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II

Podczaszy Awatar Henryk5pio
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    29
    Otrzymał 52 podziękowań w 39 postach
    Cóż, ważne, aby coś ciekawego jeszcze wyszło No i żeby były porządne promocje DLC-ków na Steamie w najbliższym czasie
    Ostatnio edytowane przez Henryk5pio ; 13-02-2015 o 01:09
    "Aby pisać historię, trzeba być więcej niż człowiekiem, ponieważ autor trzymający pióro wielkiego sędziego powinien być wolny od wszelkich uprzedzeń, interesów lub próżności." - Napoleon Bonaparte

Zagubiony Teoretyk / Stara Gwardia Awatar Ituriel32
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Otrzymał 393 podziękowań w 292 postach
    Powoli zbliża się chyba czas zapowiedzi dużego (pudełkowego) dodatku, choć myślałem że poczekają cały rok. Nie przeszkadza mi okres upadku imperium Rzymskiego. Z ewolucyjnego punktu widzenia najprawdopodobniej będzie wyglądał podobnie jak "Zmierzch Samurajów" do Shoguna2, czyli nowa duża kampania w menu podstawowego Roma, tak więc będzie wymagać podstawki.

Mimo że nie lubię DLC to pogodziłem się już z ich obecnością. Nie chciałbym natomiast aby zrezygnowali z obecnej polityki ich wydawania czyli mini kampanie (+nacje do dużej kampanii) i zwykłe paczki po 3 nacje. Jak by nie patrzeć nie ma jeszcze Armenii i Numidii, a dolna krawędź mapy też jest trochę niezagospodarowana.

Śmierć to Twoje przeznaczenie.
    A poza tym sądzę, że Rzym należy zniszczyć.

KABANOS to taka kiełbaska i zespół muzyczny, oba polecam.

Jeśli nie musisz czegoś zrobić, to nie rób. Ale jeśli już musisz, to zrób to szybko.

marengo
    Gość
    Zmierzch Samurajów nie wymaga podstawki, to samodzielny dodatek.

Zagubiony Teoretyk / Stara Gwardia Awatar Ituriel32
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Otrzymał 393 podziękowań w 292 postach
    Ok, mój błąd. Spowodowany tym że ten dodatek odpala mi się z menu zwykłego Shoguna lub pomyliłem z mini kampanią. Nie tworzy się osobna ikonka na pulpicie.

Śmierć to Twoje przeznaczenie.
    A poza tym sądzę, że Rzym należy zniszczyć.

KABANOS to taka kiełbaska i zespół muzyczny, oba polecam.

Jeśli nie musisz czegoś zrobić, to nie rób. Ale jeśli już musisz, to zrób to szybko.

Wojski Awatar Flagellum_Dei
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    3
    Otrzymał 1 podziękowanie w 1 poście
    Nie wiem czy ktoś zauważył ale mamy zniżkę 50% na wszystkie produkty Rome II , poza ostatnim DLC

Ja kupiłem krew za "piątkę" - tyle mogę dać
    Zastanawiam się nad CiG czy HaTG ale to chyba nie są warte swojej ceny dodatki ... chyba że ktoś mnie namówi z Was ?

http://store.steampowered.com/app/214950/
    Qui Desiderat Pacem - Praeparet Bellum

Szambelan Awatar Gajusz Mariusz
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 067
    Otrzymał 1 057 podziękowań w 710 postach
    Ja z CiG jestem bardzo zadowolony. 12 tur na rok (pory roku świetnie utrudniają Rzymianom), w końcu przywiązujesz się do agentów. Z tymże kupiłem za 20,- PLN na allegro, więc (według mnie) korzystny przelicznik koszt/efekt.

"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
    "Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
    "Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II

Dowódca 101. Powietrznodesantowej Awatar Arroyo
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Otrzymał 1 041 podziękowań w 702 postach
    Wg mnie w CiG najlepsze są frakcje. Gdyby to brzmiało tylko Gallic Factions Pack DLC, to pewnie kosztowałoby z te 16,45 zł teraz. Ale cóż, skoro to też kampania jest dodana... no i bitwa pod Alezją, to jak najbardziej DLC warte zakupu.

Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

marengo
    Gość
    Kiedyś mocno zalecałem HatG, ale rzeczywistość zweryfikowała moje poglądy. AI nie radzi sobie (jest dość pasywne, a przy tym dokonuje wielu bezużytecznych zwrotów i kontrmarszy oraz nadużywa forsownego marszu zamiast rozwijać się), kiedy musi przeprowadzić ekspansję na wielu kierunkach i może dlatego wielkie imperia szybko upadają w Rome 2, chociaż nie jest to prawidłowość dla każdej rozgrywki, ale uderza w oczy w rzymskiej kampanii HatG, szczególnie kiedy ofensywa musi rozpocząć się od opanowania szlaku morskiego i dopiero później przeprowadzana jest inwazja na ląd stały. Z tego też powodu, mapa CiG jest bardziej przyjazna dla AI, a przez to kampania zyskuje. Tak więc polecam zdecydowanie CiG, choć festiwal oblężeń przy słabym SAI też może zniechęcić.

Podkomorzy Awatar Chaak
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    262
    Otrzymał 254 podziękowań w 191 postach
    Cytat Zamieszczone przez Arroyo Zobacz posta
    Wg mnie w CiG najlepsze są frakcje.
    Nie uważasz, że są one dość mocno podobne do siebie i jedynie Galatowie wyróżniają się przez swoje położenie (a do tego w podstawce już dostaliśmy Arwenów, których nowe frakcje praktycznie kopiują)? Jak dla mnie, żadne wydane dotąd frakcje nie mają podjazdu do tych z P&R, które daje Celtów z ciekawym położeniem i jeszcze dwie nacje różniące się od wszystkich pozostałych. Na drugim miejscu dałbym nomadów, bo wcześniej nie mieliśmy nic podobnego.

寧我負人,毋人負我。
    曹操

Strona 220 z 321 PierwszyPierwszy ... 120170210218219220221222230270320 ... OstatniOstatni