O ile mnie pamięć nie zawodzi 35zł.
To kolejne pytanie! Gdzieś tu na forum wyczytałem, że zakładka "doszkól" pozwala uzupełnić stan jednostek w armii. Zauważyłem, że u mnie ta zakładka działa inaczej. Przeszkala ona moje jednostki, i dodaje im pancerza, ataku itp. (zależy, co nowego w mieście wybudowałem
). Coś może pominąłem, popieprzyłem? Jaka jest w końcu prawda? Kiedyś mi się same jednostki uzupełniły... może coś przeoczyłem? Jak w końcu działa zakładka "doszkól" i jak uzupełnić stan armii?
To jest trochę zagmatwane, ale postaram się to wytłumaczyć.
Jeśli masz niepełny oddział, np. rycerzy feudalnych, to możesz przeszkolić ich tylko w takiej prowincji, w której możesz normalnie szkolić owych rycerzy. Czyli automatycznie nie przeszkolisz ich w mieście, gdzie nie ma stajni. Ale, w mieście można budować budynki poprawiające pancerz, np. kowal, czy garbarnia. Jeśli niepełny oddział trafi do prowincji, w której nie może być szkolony, ale w której może ulepszyć pancerz, to jeśli dodasz ten oddział do kolejki poprzez zakładkę doszkól, to nie zostanie on uzupełniony, a dostanie lepszy pancerz.
Mam nadzieję, że coś zrozumiesz z mojego bełkotu
Edit: ahh, Piter mnie wyprzedził o kilka sek![]()
Ostatnio edytowane przez PanzerKampfWagen ; 20-06-2014 o 08:34
Czyli tak:
Mam: Rycerze Feudalni 40 sztuk
Walczę, tracę ich 13 (zostaje 27 sztuk)
Mam trzy zamki:
-Zamek 1, gdzie właśnie ulepszyłem garbarza (da Rycerzom Feudalnym lepszy pancerz niż aktualny)
-Zamek 2, gdzie mam możliwość rekrutacji Rycerzy Feudalnych
-Zamek 3, gdzie mam możliwość rekrutacji Rycerzy Feudalnych, oraz posiadam w mieście garbarza, który potrafi dać lepszy pancerz Rycerzom Feudalnym niż aktualnie mają.
Jeżeli pójdę do 1, kliknę zakładkę doszkól -> po prostu ulepszy mi pancerz, i stan liczebny pozostanie równy 27
Jeżeli pójdę do 2, kliknę zakładkę doszkól -> będę miał 40 Rycerzy Feudalnych bez ulepszenia zbroi
Jeżeli pójdę do 3, kliknę zakładkę doszkól -> będę miał 40 Rycerzy Feudalnych i w dodatku ulepszą mi zbroję
Dobrze was zrozumiałem?
-------------------------------------------------------------------------------
Jeszcze poprzednie pytanie, na które nie dostałem odpowiedzi:
Jak mam pogrupowane jednostki, i każę maszerować całej grupie w jakieś inne miejsce, to kilka jednostek idzie a kilka biegnie. Denerwujące to jest, bo przecież takie grupowanie powinno chyba pomagać a nie utrudniać gry. To normalne?
Gdzieś czytałem, że np. Rycerze Feudalni są mniej podatni na rozkazy. Może to przez to się jakoś dziwnie zachowują (chociaż problem nie dotyczy tylko ich)?
I dzięki wielkie, jesteście bardzo pomocni!
Biegną żeby utrzymać równy szyk, jak wyrównają to zaczynają znów iść.
O. Logiczne. Dzięki!
W przykładzie z 3 zamkami udowodniłeś, że bardzo dobrze zrozumiałeś.
Hehe. Dzięki za wszelką pomoc. Na pewno jeszcze o coś zapytam (jeżeli nie znajdę tego na forum). Chociaż z grubsza wszystko ogarniam, to zawsze coś jeszcze może zaskoczyć
.
Nie ukrywam, że Total War obok Heroesów i Diablo dołączył do moich ulubionych serii. Strona o Total War jest w trakcie tworzenia? Czy to "Portal (Wkrótce)" to tak na niby? Bardzo często tak się przytrafia niestety, a nie ma chyba żadnej fajnej stronki w necie o Totalu, więc będę czekał z niecierpliwością
![]()