Strona 390 z 636 PierwszyPierwszy ... 290340380388389390391392400440490 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 891 do 3 900 z 6354

Wątek: Jeżeli teraz jest źle, to jutro będzie jeszcze gorzej

Podkomorzy Awatar Dagorad
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    5
    Otrzymał 87 podziękowań w 65 postach
    Szopka jest dlatego, że mogli to załatwić po bożemu

Każdy ma swoje za uszami, więc pozostali politycy powinni być ostatnimi, którzy się wypowiadają.
    To opozycja już nie jest od tego aby punktować błędy władzy? Powinna być u góry zasada że my nie gadamy bo sami święci nie jesteśmy? Tusk milczał w podobnych sytuacjach żeby teraz opozycja miała być wobec niego "fair"? Jeżeli wykluczymy z polityki zwykłą zazdrość i chęć dorwania się do władzy po trupie politycznym oponenta to w ogóle dostaniemy chorą sytuację.

Huahaha, zabijają wolność słowa ;d z nakazem to nawet do pałacu prezydenckiego ABW z buta wjedzie a co dopiero do Wprost. W zasadzie to mogą tego redaktora skazać za utrudnianie
    No ba, a w Chinach czy w Rosji to zrobią takie coś nawet i bez nakazu, co nie czyni według mnie sprawy śmieszniejszej.

Oczywiście że media nie są w tym przypadku nie wiadomo kim. Zresztą nie zauważyłem żeby ktoś to ich stawiał w centrum. Chodzi ogólnie o to jak się sprawa ułożyła. Dziwne i niepoprawne wydaje się być teraz mówienie że "to nic niezwykłego", "tak jest zawsze", "inni nie są święci", nawet sam Tusk i jego ekipa nie posuwają się do takich stwierdzeń które przez nich wygłoszone spokojnie można by uznać za bezczelność.

Podkomorzy Awatar szwejk
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    219
    Otrzymał 371 podziękowań w 273 postach
    Na tych taśmach jest mnóstwo różnego rodzaju smaczków. Np.

"...Nie mogę sobie pozwolić na głębokie reformy w służbach bo to droga do samobójstwa w tym kraju..." - mówi Sienkiewicz.

Ciekawe, czy ma na myśli samobójstwo, czy też "samobójstwo"?

Parę innych spostrzeżeń na http://wszolek.salon24.pl/591414,bel...icz-u-seremeta

Oczywiste spostrzeżenie jednego z internautów:

"Skala stumanienia dziennikarzy -szukają kto nagrał gdy - odgrywają chocholi taniec

Słyszą na własne uszy, jak minister RP mówi, że polskie państwo praktycznie nie istnieje,....

Proszę sobie teraz coś takiego wyobrazić:

"niemieckie państwo praktycznie nie istnieje" - minister spraw wewnętrznych Thomas de Maiziere,

"francuskie państwo praktycznie nie istnieje" - minister spraw wewnętrznych Manuel Valls,

"brytyjskie państwo praktycznie nie istnieje" - minister spraw wewnętrznych Theresa May.

We wszystkich tych państwach leci na pysk premier, minister staje się natychmiast klientem tajnego ośrodka przesłuchań i (jak ma zdrowie dobre) – sądu.

A u nas?

A u nas premier się cieszy zaufaniem samego siebie, a minister się cieszy zaufaniem premiera, który najwyraźniej podziela jego opinię."
    Ostatnio edytowane przez szwejk ; 20-06-2014 o 22:19
    "A teraz słuchajcie wy, ludzie z NATO! Bombardujecie ścianę, co nie przepuszczała potoku afrykańskiej migracji do Europy, ścianę, co stopuje terrorystów . Tą ścianą była Libia. Rujnujecie ją. Wy - idioci. Za tysiące migrantów z Afryki, za wsparcie terrorystów będziecie płonąć w piekle. I tak będzie".

Mu'ammar al - Kaddafi

Szambelan Awatar Gajusz Mariusz
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 067
    Otrzymał 1 057 podziękowań w 710 postach

"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
    "Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
    "Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II

Witia
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez szwejk Zobacz posta

We wszystkich tych państwach leci na pysk premier, minister staje się natychmiast klientem tajnego ośrodka przesłuchań i (jak ma zdrowie dobre) – sądu.

A u nas?

A u nas premier się cieszy zaufaniem samego siebie, a minister się cieszy zaufaniem premiera, który najwyraźniej podziela jego opinię."
    Znaczy wyjaśnimy sobie kilka kwestii. Najważniejszą rzeczą uchwyconą na nagraniach Wprostu, jest rozmowa Sienkiewicza z Belką, która jasno i definitywnie wskazuje na łamanie konstytucji naszego kraju. O ile jasne jest, że zarówno Sienkiewicz jak i Belka powinni być postawieni przed trybunał i wylani na zbity pysk, o tyle naprawdę trudno mi zrozumieć na podstawie czego oczekujesz dymisji od Tuska? To znaczy co, jeżeli trafi mi się w rządzie minister szuja, to mam poddawać rząd? Ktoś chyba się za bardzo rozpędził...

Grzechem Tuska jest zostawienie ministra na stołku i pozwolenie mu na bycie sędziom we własnej sprawie, natomiast sprawa sama w sobie nie daje żadnej podstawy do mówienia o dymisji rządu i wcześniejszych wyborach... no bo jak?

Szambelan
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    77
    Otrzymał 22 podziękowań w 18 postach
    Murzyńskość ludzi z Polski jest faktem, więc nie wiem dlaczego niektórzy tak się czepiają Radosława.

Szambelan Awatar chochlik20
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Otrzymał 482 podziękowań w 340 postach
    Minister spraw zagranicznych w rozmowie z byłym ministrem finansów miał stwierdzić, że "Polsko-amerykański sojusz jest nic nie warty. Jest wręcz szkodliwy, bo stwarza Polsce fałszywe poczucie bezpieczeństwa". Minister mówił o sojuszu również w innych, niewybrednych słowach.
    \
    Popieram słowa Sikorskiego, jestem dokładnie tego samego zdania.
    http://fakty.interia.pl/raport-tasmy...k=newsOfTheDay

W sprawie nowych nowych taśm, sprawa bezpieczeństwa narodowego wchodzi na pierwsze miejsce. Tzw "Patriota" zamiast pomóc, może tak naprawdę jeszcze więcej zaszkodzić, zwłaszcza na arenie międzynarodowej.
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
    Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
    Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.

Księga XVI

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    5
    Radosław popłynął, to co powiedział to przecież bzdura. Sojusz być może jest przeceniany itd. No ale bez jaj. Rosjanie z powodu NATO nie wchodzą do państw nadbałtyckich które zmietli by z powierzchni ziemi i w których mają "swoich" ludzi których prawa się neguje. Jeżeli więc ten sojusz daje coś Estonii to daje też Polsce.

http://fakty.interia.pl/raport-tasmy...wa_block=facts

Ciekawe ile tych taśm jeszcze jest. Coś mi mówi że Tusk jest już skończony. Ktoś jednak postanowił wykańczać go powoli i w sumie mądrze. Gdyby była jedna duża afera to ludzie straciliby wiele "smaczków" i za kilka lat mogli by uznać że był tylko mały kryzys, teraz ludzie mogą dostać cały miesiąc afer którego szybko nie zapomną.

Szambelan Awatar chochlik20
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Otrzymał 482 podziękowań w 340 postach
    Ale NATO to nie tylko USA, ale także inne państwa, z którymi zaniedbujemy stosunki w imię przyjaźni Polska - USA.

Ja bym się zastanowił jednak czy publikacja tych taśm nie zaszkodzi bardziej interesom Polski, chyba,w żadnym kraju nie doszło do tego by ktoś publikował rozmowy ministrów rządu, zwłaszcza, że te rozmowy ocierają się o bezpieczeństwo całego kraju. Bo gdyby te rozmowy dotyczyły czegoś innego to ok., ale w tym wypadku mam duże wątpliwości.
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
    Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
    Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.

Księga XVI

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    5
    Ale NATO to nie tylko USA, ale także inne państwa, z którymi zaniedbujemy stosunki w imię przyjaźni Polska - USA.
    Jakieś przykłady? Zresztą NATO bez USA nie istnieje, w naszych okolicach to dobre stosunki w ramach NATO powinniśmy mieć z Turcją i krajami byłego bloku wschodniego. Jako jednak że taka np. Rumunia to zasadniczo jedzie na takim samym wózku jak my i w dodatku jest słaba to pozostaje tylko USA i Turcja. Reszta Europy dla nas priorytetowa być nie musi bo jak byśmy z nimi stosunków nie poprawiali i tak jakby co palcem nie kiwną bez wsparcia ze strony USA.

Stosunki z USA są źle rozpisane, ale przecież to on jest ministrem spraw zagranicznych w rządzie Tuska rządzącego już od kilku lat Polską. Jakby więc nie patrzeć się skompromitował. Bo albo zbytnio popłynął albo przyznaje że dobro Polski wcale dla niego priorytetem nie jest.

Szambelan Awatar Gajusz Mariusz
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 067
    Otrzymał 1 057 podziękowań w 710 postach
    Rosjanie z powodu NATO nie wchodzą do państw nadbałtyckich

No proszę, więc jednak tylko siła a nie niepodległość sąsiada powstrzymuje praworządnych Rosjan.... Coraz więcej tu nawróconych.

"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
    "Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
    "Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II

Strona 390 z 636 PierwszyPierwszy ... 290340380388389390391392400440490 ... OstatniOstatni