Strona 223 z 330 PierwszyPierwszy ... 123173213221222223224225233273323 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 221 do 2 230 z 3294

Wątek: Filmy

Podkomorzy Awatar szwejk
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    219
    Otrzymał 371 podziękowań w 273 postach
    Cytat Zamieszczone przez Gajusz Mariusz Zobacz posta
    A ja po tym jak szukaliśmy "nowe" westerny dla Chaaka sam "zajarzyłem" że nie oglądałem "Prawdziwe męstwo"! I jestem po seansie: bardzo dobrze się ogląda. Polecam!
    Też zwróciłem uwagę na ten film parę postów wcześniej

A tutaj historia oparta na faktach. Kapitan Phillips. Rzecz o załodze amerykańskiego frachtowca porwanego przez somalijskich piratów. Znakomicie się ogląda.

http://www.youtube.com/watch?v=BKcJlYhxskE
    "A teraz słuchajcie wy, ludzie z NATO! Bombardujecie ścianę, co nie przepuszczała potoku afrykańskiej migracji do Europy, ścianę, co stopuje terrorystów . Tą ścianą była Libia. Rujnujecie ją. Wy - idioci. Za tysiące migrantów z Afryki, za wsparcie terrorystów będziecie płonąć w piekle. I tak będzie".

Mu'ammar al - Kaddafi

2. Użytkownicy którzy uznali post szwejk za przydatny:

Kierowca bombowca Awatar McAbra
    Tournaments Joined
    5
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    118
    Otrzymał 106 podziękowań w 70 postach
    Gajuszu, obejrzałem także drugą część Świętych, cóż mogę powiedzieć.
    Czerpie (za) dużo z jedynki, ale
    Spoiler: 
    brak Roca i Smeckera
    robi swoje. Mocny średniak.

Całkiem inne odczucia mam zaś jeśli chodzi o obejrzane dziś przeze mnie Bękarty Wojny (Inglourious Basterds).
    Waltz znowu zagrał znakomicie, Pitt też świetnie wczuł się w rolę. O fabule powiedzieć że nietypowa to za mało. Bardzo dobry, zabawny film.

Cześnik Awatar T&D TWC
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    22
    Otrzymał 1 podziękowanie w 1 poście
    ,,Pewnego razu w kwietniu" film o tubylczej walce między tutsi, a hutu ( bardziej ukazane mordy).

,,Oldboy"- pisano w gazetach że ten film jest podobny do tych Quentina Tarantino- mocno ryje banie na końcu.
    W najbliższym czasie zmieni mi sie nick z ,,Turumbar and death" na ,,T&D TWC"

,,Kibel nie jest dla zabawy!!!" Marian Paździoch
    http://demotywatory.com/i/w/7/3378.jpg

marengo
    Gość
    Coś dla Gajusza Mariusza (IIWŚ). Pojawił się trailer nowego filmu z Bradem Pitt - Fury (jak ktoś wrzucał wcześniej, nawet nie przyznawać się):

Prawdę mówiąc ta rola wygląda na kalkę Achillesa z Troi - mocny facet w typie przywódcy tryskający testosteronem i zabijający wrogów na zimno, no ale Pitt wybitnym aktorem nie jest, choć jego epizod w Zniewolonym bardzo udany. W sumie to pewnie każdy aktor z Hollywood potrafi zagrać Południowca z dziwnym zaciągającym akcentem. Yep!

6. Użytkownicy którzy uznali post marengo za przydatny:

Holy Father Awatar Volomir
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    173
    Otrzymał 265 podziękowań w 166 postach
    Jak nie jest wybitnym jak jest? Co Ty chcesz od aktorstwa Pitta? 12 Małp, Fight Club, Siedem, Tajne przez poufne... Bądźmy poważni. Co do reszty, również się nie zgodzę. Prędzej szukałbym powiązań z rolą z "Bękartów..". Bo wojna, bo przywódca itd. A nie kozaka na mieście z Troi. Inna sprawa, że nie bardzo można wywnioskować co tam pokaże, to tylko trailer.

marengo
    Gość
    Jest dobry warsztatowo, to trzeba mu przyznać i przykuwa uwagę swoją charyzmą, co nie oznacza stanięcia mocno na aktorskim Olimpie, o ile nie bierzemy pod uwagę gaż za role. W Bękartach ociera się o autoparodię swoich wcześniejszych ról (ogólnie stereotypu podobnych postaci) i bawi się grą, jak to u Tarantino.

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    173
    Rozumiem, że Olimp to Nicholson, Pacino czy De Niro ale nie przesadzajmy. Pitt jest świetnym aktorem, mającym na prawdę sporo genialnych ról. To, że nie ma Oscara... Cóż, wszyscy wiemy jak to z Oscarami jest
    Czy ja wiem że w "Bękartach.." jego postać to taka parodia? Jest, powiedzmy ironiczna, jak cały styl Tarantino. Jeśli chcesz parodię zobaczyć to serio polecam "Tajne przez poufne". Tam dopiero Pitt nabija się ze swoich ról.

marengo
    Gość
    No widzisz, a dla mnie tą granicę przekroczył już w Bękartach, a Oscara dostanie na bank za całokształt Parodia, ponieważ aktorzy Tarantino dodają do swoich ról szczyptę humoru, wchodzą w nie z dystansem bawiąc się konwencją, dlatego tak trudno traktować je do końca poważnie. U Tarantino aktorzy odmieniają swoje emploi, co skutkuje zachywytem krytyków. Później wraca codzienność. Nie okreslilbym tej chwilowej zmiany stylu jako wybitnego osiągnięcia, w końcu uczą ich tego. Może generalizuję, ale poważne role grywa się przede wszystkim w dramatach gdzie trzeba pokazać swoje wszystkie możliwości. Filmy Tarantino to taki misz masz, wszystkiego po trochu.

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    173
    Jak to już, skoro "Tajne przez poufne" jest starsze od "Bękartów"? No i nigdzie nie obstawiałem, że to jakaś wybitna rola Pitta. Miał lepsze postacie. Druga sprawa jest taka, że te wszystkie dramaty są już tak wyeksploatowane, że wolę jak aktor pokazuje coś innego niż kolejna rola zbolałego przez życie czarnego-homo-zaids. Hollywood to lubi, ja nie.

marengo
    Gość
    Nie wiem, który film jest starszy i nie ma to dla mnie znaczenia. Jeżeli role są do siebie podobne, to można pisać tutaj o pewnej wtórności. Bękarty odtwarzają ten sam okres historii więc trudno uniknąć porównań i odniesień. Choć po zajawkach trudno wywnioskować o skali zaangażowania, jednak postanowiłem odnieść się do właśnie tej roli, skoro zauważyłeś pewne podobieństwo, a rola była chwalona przez krytyków. To dobry materiał do wypowiedzi.
    Skala zaangażowania Pitt'a w innych filmach wymienionych przez Ciebie jest imponująca, jednak nie potrafi on tak scalić się z rolą jak tuzowie kina. A propos parodii i autoironii, to nie zapominajmy o kreacji Cygana w Przekręcie (2000 rok), co potwierdza iż Pitt postanawia czasem odbiec od swego wizerunku, ale robi to w bardziej komediowej manierze tworząc podobne do siebie role prostych ludzi czy wręcz prostaczków o nieskomplikowanej osobowości, za to obdarzonych pewnym sprytem czy też cwaniactwem co w zderzenie ze skomplikowaną intrygą buduje nastrój postaci.

Strona 223 z 330 PierwszyPierwszy ... 123173213221222223224225233273323 ... OstatniOstatni