No to wychodzi na to, że jakiś błąd. Szkoda, bo akurat kilka z tych jednostek chciałem wypróbować.
No to wychodzi na to, że jakiś błąd. Szkoda, bo akurat kilka z tych jednostek chciałem wypróbować.
A jakie to jednostki konkretnie?
To jednostki z obozów oddziałów pomocniczych, takie jak ciężka jazda czy krótkie miecze. Jest jeszcze kilka ale nie pamiętam tych nazw.
To może chodzi o rzymskie Auxilia, które są dostępne tylko w poszczególnych regionach?
Przypuszczam jeśli FireFighter gra Rzymem to chodzi mu o jednostki regionalne dostępne w poszczególnych regionach. Ja też tak mam.
Si vis pacem, para bellum
"Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości"
Jednostki auxilia można rekrutować nie można wszystkich barbarzyńskich jest ograniczenie prologu taki zapis. Zresztą to samo występuje na półwyspie Iberyjskim w Syrakuzach itd.Jak będę w grze to podam parę konkretnych nazw. Ponadto jest jeszcze taki błąd przynajmiej u mnie że nie zawsze są dostępne w rektucji kochorty germanica, orla i evocati ( nie wiem czy dobrze napisałem), a jak są to np. mogę rekrutować po kilka do armii, mimo że jest ograniczenie do jednej w armi ( chyba że dotyczy to tylko bitew multi)
Gram Rzymem jak FireFighter mam 303 turę reformy imperialne, czwarte poziomy miast, ostatni pasek imperium, jedynie nie mam zbadanych prowincjonalnych koszar. Oto lista wybranych prowincji i jednostek, których nie można zrekrutować ze względu na "ograniczenie prologu".
MAGNA GRAECIA - falangici w kolczugach - falangici - szermierze w kolczugach -miecznicy z thueros - greccy siekacze - pomocniczy hoplici - włócznicy w kolczugach - włócznicy z thueros
CISALPINA - potężne konie - pomocnicza lekka jazda celtycka - okrutne miecze - mieczowi poplecznicy - szermierze wybrani -krótkie miecze - pomocniczy wojownicy celtyccy włócznicy weterani - włócznicy Mori Gaesum - wybrani włócznicy
GERMANIA MINOR - konni kompani - pomocniczy germańscy zwiadowcy konni -dzierżyciele miecza, napastnicy, czempioni plemienni, straż przyboczna, pomocniczy włócznicy, łowcy z włóczniami, rekruci a włóczniami, pomocniczy łowcy z długimi łukami
PROVINCIA - massalijscy hoplici plus jednostki z Cisalpiny
TARRACONENSIS - średnia jazda -pomocnicza jazda iberyjska, loricatii scutarii, scutarii, średnia piechota, pomocniczy szermierze iberyjscy, włócznicy loricatii scutarii, scutarii z włóczniami, włócznicy loricatii, cohors hispanorum hastatus
Nie wszystkie nazwy mam przetłumaczone. Nie wiem jak to wygląda w państwach greckich i wschodnich. A i wydaje mi się że część jednostek mogłem rekrutować wcześniej np krótkie miecze, ale pewien nie jestem ( może mi się myli z podstawką ) W każdym razie na 100% większość z wymienionych jednostek nie da się rekrutować ze względu na wspomniane wyżej ograniczenie ( w żadnym momencie gry)
Czy jest ktoś kto ma podobne problemy grając Rzymem?
-Mimo przeprowadzonych reform Hastati oraz Principes są cały czas we wczesnej fazie (czyli są włócznikami) Nie mogę też werbować nowszych jednostek takich jak np balista.
Mod ściągnąłem przez steam a potem usunąłem i zamieniłem tym przez Mediafire.
Czy mam przeinstalować podstawkęWolałbym tego uniknąć.
Gdzie mogę znaleźć najnowszą wersję tego moda![]()
Szkoda że w RTW2 nie ma już typowego genealogicznego drzewa.
Mogli by też karty jednostek zmienić.
Pobrałeś spolszczenie pod odpowiednią wersję?Nie wszystkie nazwy mam przetłumaczone.
Co do problemów z rekrutacją przedmówcą pewnie chodzi o to:
https://lh4.googleusercontent.com/-yGq7tTGiyf4/U62WREcew4I/AAAAAAAABuk/U3GoQ1ZDmcY/s800/2014-06-27_00002.jpg
https://lh4.googleusercontent.com/-a...6-27_00001.jpg
Si vis pacem, para bellum
"Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości"